reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

Joasiek, SUM to Studia Uzupelniajace Magisterskie (moj kierunek to 3+2 wiec podczas najwiekszych mdlosci pisalam i bronilam licencjat:baffled: )

a z tym seksikiem to pomimo globulek mozna, tylko trzeba z garniturkiem. i lepiej troszke sie pokochac terqz bo potem te 6 tygodni to naprawde dlugo:-(

reklama
to jeszcze Wam powiem że to niekoniecznie będzie 6 tygodni, czasem niestety znacznie się to przedłuża :baffled:
my co prawda próbowaliśmy ale taką miałam psychiczną blokadę i bałam się bólu że jak przychodził co do czego to rzeczywiście bolało i się cała spinałam :zawstydzona/y: i wtedy nici z przyjemności :no: :no: :no:
w dodatku panicznie bałam się że zajdę w ciążę :eek:

któregoś razu wzięłam się na sposób i żeby się rozluźnić zaraz po nakarmieniu i uśpieniu małej wypilam sobie szampana (dość dużo :zawstydzona/y: ) no i jakoś poszło :cool2: ale na dobre unormowało się dopiero po pół roku od porodu

mam nadzieję że teraz będzie lepiej i że u Was jakoś łagodniej to przejdzie :tak:

No niestety to też się zdarza i chyba wcale nie tak rzadko :dry:

Ale dla odmiany na pocieszenie powiem Wam że moja kuzynka po porodzie zachwycała się, że tak ją dobrze pozszywali że w przeciwieństwie do tego co było wcześniej, teraz po porodzie orgazm ma za każdym razem :-D

Ja przy tej wizycie na którą się idzie do gina po 6 tyg od razu proszę o Cerazette, pigułki brałam przez wiele lat i dalej zamierzam.. po co się stresować :happy:

Ja też tak miałam zamiar zrobic Joasiek, ale moja ginekolog mi powiedziała, ubiegając moje zamiary, że mi nie zapisze antykoncepcji hormonalnej :wściekła/y: bo mam żylaki. Mimo wszystko uderzę do niej, może się zlituje, bo sama się przekonałam, że zaraz po ciąży zachodzi się w nową bardzo łatwo. Nie chcę brac za długo tabletek, ale chociaż przez okres karmienia i trochę po, żeby się cykle unormowały. Ja po urodzeniu pierwszego dziecka bardzo szybko dostałam miesiączkę, bo po 4 tygodniach, pomimo, że karmiłam (ale też i dokarmiałam). I to była moja jedyna miesiączka, odrazu zaszłam w ciążę znowu, bo wydawało nam się, że zaraz po miesiączce nie zajdę. W trzecią ciążę zaszłam trochę później, ale zaraz po niej stwierdziłam, że juz nigdy naturalnych metod zapobiegania ciąży! No i łykałam tabletki przez kilkanascie lat, aż zachciało nam się czwartego dziecka. I wtedy się okazało, że w ciążę wcale tak łatwo nie jest mi zajsc, jak kiedyś. Ale po dwóch latach się udało :tak:

mój gin jest przeciwnikiem cerazette. mówi że nie mógłby przepisywać ich z czystym sumieniem dopóki nie będzie badań dzieci, których matki zażywały te tabletki... w sumie może i ma rację, nie wiem... ja dopóki będę karmić nie zamierzam więc faszerować się hormonami ale później pewnie tak, nawet mam jeszcze 2 opakowania tabletek które odstawiłam gdy zdecydowaliśmy się na drugiego maluszka

nic to pomęczymy się z gumkami jakiś czas :baffled:

a ja juz ustalilam z moja pania doktor ze na tej wizycie po 6 tygodniach od porodu umawiamy sie na zalozenie wkladki domacicznej ale tej bez hormonow. bo tabletek nie mam juz ochoty brac a dzidzi nastepnej tez nie planujemy:nerd:

Mój mąż też jakoś ostatnio wystopował z igraszkami, a ja jakos tak nie naciskam, bo jest mi strasznie z tym brzuchem niewygodnie:baffled: Ale teraz jak juz 38 tydzien trwa mam zamiar troche powalczyć, bo u mnie też wszystko narazie pozamykane, a nie chciałabym przenosić ciąży. Nie wiem tylko co mój Tomasz na to, ale myślę, że się ucieszy bo tez już mysli o tych 6 tyg.;-) Ostatnio przyszedł z pracy i oznajmnił( pewnie douczony wcześniej przez swoje doświadczone koleżanki z pracy:-) ), że jak będę szła na wizytę kontrolną po połogu, to może powinnam pomyslec własnie o wkładce domacicznej.
My druga dzidzię chcemy, ale nie tak szybko...Może tak za 5 lat...:confused:

reklama
my generalnie tez nie chcemy poprzestac na jednym dziecku, ale na nastepne nie zdecyduje sie na pewno wczesniej niz za jakies 7 lat:nerd:

wiec mi sie wydaje ze wkladka domacicczna jest w tej sytuacji rozwiazaniem najwygodniejszym:tak:

Do góry