reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutówka u lekarza

a ja dzis dostałam skierowenie do szpitala z podajrzeniem zatrucia ciazowego i własie wrociłam niby wsio oki ale wszystkie wyniki swiadczą otym ze takowe sie zaczyna
no i mam zapalenie gardłą dostałam antybiotyk AUGMENTIN 1000 2 razy dziennie
za dwa dni mam sie zgłosic do swojego gina z wynikami jutro napisze wiecej bo padam na pysk:sick:

reklama
I bądź tu mądra z tym badaniem szyjki...Nawet nie wiedziałam, że nieumiejętne badanie może poród wywołać. Wydaje mi sie, że moja gin jest delikatna przy tym, ale ja się przecież na tym nie znam.
Joasiek, współczuję Ci z tymi badaniami. Ja od początku ciązy mam robione badania przez moją mamę, bo jest laborantką w szpitalu, więc szybko,z pobraniem krwi w domu, bez kolejek i za darmo:-) Nawet nie wiedziałam, że to takie kwoty są...

Wreszcie się doczłapałam od lekarza. Brzuszek mi się opuścił, rozwarcia nie ma, ale są skurcze, twardy brzuch, dlatego mam do końca 37 tygodnia łykac 3 razy dziennie no-spę, żeby akcja porodowa się nie zaczęła za szybko. Po 37 tygodniu już nie będzie wcześniak, więc mogę leki odstawic. No i odpoczywac i nie denerwowac się. A w poniedziałek usg.

Joasiek, z tych badan co wypisalas to ja chyba tylko na HIV nie robilam. a pozatym wszystko to samo ale na raty. co 2 tygodnie. i w sumie to jak podliczylam to faktycznie laboratoria sie dorabiaja na kobietach w ciazy!! jakbym miala policzyc ile mnie te 9 miesiecy kosztowalo (z setkami testow ciazowych ktore wykonalam:-D) to chyba bym sie zalamala, biorac pod uwage srednia krajowa:-D a ile ludzi nie ma kasy na takie rzeczy:baffled:. i co wtedy:confused:

a z ta lewatywka to ja jak najbardziej sie pisze:tak:

Kasiad, czyli Joasiek miala racje ze ty pierwsza urodzisz:cool2: ciekawe kto nastepny??

ja taz ma skorcze i twardy brzuch wczoraj na KTG było je widac ale ja juz od połowy ciazy je mam i dlatego całyczas biore skoplolan lub nos-pa 3 razy dziennie po 1
rozwarcia tez nie miałam wczoraj ale szyjka sie skrociła i ma 2,5 cm no i mała (duza ) juz 3105 g wiec moge rodzić

No jak to kto następny...? Oczywiście że TY lil kate!!!;-) :-D :laugh2: :-D

Ja piszę wszystkie wydatki związane z dzieckiem od początku.... i do końca ciąży przekroczę 3tys. :szok: bo już niewiele brakuje :baffled: :-(

Wiecie, możemy tak obstawiac, która pierwsza urodzi, a tak na prawdę, to może się okazac, że pierwsza urodzi ta, która nie miała żadnych skurczów i żadnych objawów przepowiadających. Ja w końcu żadnego rozwarcia nie mam, a leki mogą rozluźnic twardy brzuch. Brzuch mi się stawiał kilkanaście razy w ciągu dnia, a jak rano połknęłam no-spę postawił się tylko raz.
Znowu mnie postraszyła, że po tej mojej konizacji może byc problem z rozwieraniem szyjki - mówiła, że to nie jest co prawda żadna norma, ale jednak dośc często się zdarza.

A szyjka też mi się skróciła i zmieniła pozycję (na początku lekarka nie mogła jej znaleźc :-D ), ale za to nie jest jeszcze specjalnie miękka, nie mniej powiedziała, że te skurcze mogą wywołac poród, dlatego ta obstawa lekami. A! I cos mi się tam zmieniło w części pochwowej, ale nie pamietam co :confused:

hmm... ja na 17 też do lekarza...ale rodzinnego
tak mnie gardło boli ze momentami mam odruchy wymiotne:-( :sick: :baffled: rzadne wcześniej stosowane metody nie pomagają ...załamka na maksa..boje się zeby tylko małej nic nie było.....
i czekam też tego 37 tygodnia bo nie wyrabiam, a widzę ze monsz zaczyna coraz bardziej panikować, wczoraj jak zobaczył moj brzuch, który dość znacznie się obnizył to stwierdził ze juz w ten weekend wywiezie mnie do poznania do mojej mamy, a nie w przyszły jak planowaliśmy, ale nie dam mu się tak łatwo wywalic z domu:dry:

reklama
Ja tez wczoraj z tym trafiłam do ogolnego a skonczylo sie w szpitalu i jak juz pisałam biore antybiotyk AUGMENTIN 1000

Do góry