Też nje slyszalam.. poza słodemTabletka na pokarm? Kurczę pierwsze słyszę…
reklama
To u nas 2,5 miesiacaU na dzisiaj 2 miesiące mijają, problemy z brzuszkiem mamy, zaparcia, prężenia. Próby zmiany mleka itd itd itd
Kupa raz na tydzien (corka robila NON STOP) a syn odwrotnie.
No i tez troszke brzuszek dokucza. U mnie kp wiec taka uroda
tak ten okres jest wymagajacy. Dziecko odlozone czuje sie zagrozone dlatego budzi sie lub wola…Nasza Mała też dopiero będzie kończyć 2 miesiące, ale jest z niej niezły diabełek Chciałaby być noszona cały czas, ale też nie w byle jakiej pozycji ( ma tendencję do wyginania się w tył); karmię piersią - jeść woła nawet co 1,5-2h, a wieczorem to i co pół, zamiast się najeść porządnie to ogółem woli jeść mniej a często, w nocy się tylko porządnie najeść potrafi. I płacze sporo jak jej coś nie pasuje, uśpić się łatwo nie da, jak przemęczona to nakarmić ją to też wyzwanie, bo się odrywa od piersi, mimo, że głodna Ale wykluczyliśmy z pediatrą i położną, że coś jej jest, także ten typ tak ma. Bardzo dobrze nam spała na spacerach od urodzenia, a ostatnio wózek coś jej przestał pasować i po chwili od wyjścia z domu już płacze (choć ma dni że przyśnie ładnie i można pochodzić dalej niż za blok ). Ogółem jest co robić, zazwyczaj jak jej się dobrze śpi to na rękach, więc są dni, że ciężko mi sobie zrobić nawet coś do jedzenia, albo ledwo ją odłożę i zrobię, a ona wstaje już. Albo w drugą stronę, odłożę ją z myślą, że zaraz będzie krzyk, a ona śpi ładnie i nie wiem aż co wtedy ze sobą zrobić Ale jestem dobrej myśli, że im starsza tym łatwiej ją będzie czymś zająć i że łatwiej jej będzie zasypiać bez naszej pomocy za jakiś czas - ogółem jest słodka, ale mocno zajmująca
Moj egzemplarz to samo. Jedynie „zamrozenie” na dworze pomaga a dzis i to nie. Wiec ten trzeci miesiac dla mnie trudny - duzy skok rozwojowy i niepokoj z tym zwiazany a i z jedzeniem tez te same klopoty przez to. Taki niedojrzaly ten uklad nerwowy a i ciagly szybki rozwoj robi swoje… ze te maluszki tylko by u mamuni lezaly.
Ale najpiekniejszy na swiecie usmiech i guganie wszystko wynagradza
Lauritaa
Moderator
Jak tam mamusie? Jak Wasze bobaski? Jak skoki 3 miesiąca u Was?
U nas 2 miesiące skonczone synek, jest przekochany lecz absorbujący i mamusiowy, ja go wezmę i ręką odjął wszystko odpukać problemów brzuszkowych nie mamy, mam nadzieję ze juz się nie pojawią, ostatnio je i spi. Duzo czasu potrafi spędzać na macie edukacyjnej, duzo juz "gaworzy" i obraca się na boki. W nocy śpi gorzej niz na mnie ale obudzi się te 2 razy to nie jest źle. Najchętniej by spał na mnie, ale uczymy się odkładać
Kinga123..
Zaangażowana w BB
U nas do przodu, dużo śpi, je często ale... Przy pierwszym synu to aniołek chodzę z nim na rehabilitację, bo ma asymetrię, tak był ułożony w brzuszku... Więc ćwiczymy choć to straszny leniuch, położony na brzuchu albo robi 2 albo zasypia niedługo pierwszy wspólny wyjazd rodzinny na 4 dni w góry, co cieszy bardzo, bo mi tego czasu razem brak, bo starszak chodzi do żłobka, mąż pracuje a z Maluchem za dużo nie pogadam a i miał jak na razie 1 skok zauważalny, ma dopiero 2 m-ce i troszkę i było ciężej, ale do przeżycia. Za to je za dwóch, urodził się 4 kg, już ma prawie 7, ciuszki zakładam raz, dwa i odkładam dla koleżanki
megson1996
Fanka BB :)
A co na brzuszek stosujecie?U na dzisiaj 2 miesiące mijają, problemy z brzuszkiem mamy, zaparcia, prężenia. Próby zmiany mleka itd itd itd
Lauritaa
Moderator
A co na brzuszek stosujecie?
Nie wiem czy miałby problemy bez bo aktualnie ich nie ma ale stosujemy biogaia (zarówno przy pierwszym dziecku jak i teraz przy synu).
U nas delicol i espumisan naprzemiennie a codziennie wieczorem biogaia (to daje do skonczenia roku)A co na brzuszek stosujecie?
Dają w szpitalu nazywa się metoklopramid . Nawał po tym jest niesamowityTabletka na pokarm? Kurczę pierwsze słyszę…
reklama
sysiasia44
Fanka BB :)
Ja mam w domu te tabletki Mąż dostał na wymioty i biegunkę.. ale ona nie jest niebezpieczna dla dziecka?Dają w szpitalu nazywa się metoklopramid . Nawał po tym jest niesamowity