reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
mi w ciąży z kaja tsh skoczyło aż do 8 ale spadło szybko po zwiększeniu dawki hormonu 😉
No potrafi zaskoczyć ta tarczyca 😱 Ja jak powjedzialam, ze staramy się o dziecko to automatycznie dostałam 50 lewotyroksyny, wydawało mi się, że to jakoś dużo jak na start bo nie leczyłam się nigdy. Ale teraz już kumam 🤣 Przynajmniej aż tak wysoko nie poszybowało to tsh jak zaszłam. Ale i tak na następna wizytę znowu muszę przynieść badanie tsh mimo ze jeszcze nawet karty ciąży nie mam 🫢

Ja też mam AZS, mam nadzieję, że dziecko go nie odziedziczy po mnie 😬

Współczuję ci, u moich starszaków już sytuacja opanowana, wiem co robić i jak ale na każdego działało co innego wiec z każdym kolejnym dzieckiem startuje się od zera.
Ehhh u mnie rozpacz BHCG spadła z 90.90 na 19.95😭 straciłam nadzieję 💔

Bardzo mi przykro :(

mortadela1999 pisze:
Cześć, chciałabym się przywitac :). Jestem Karolina, mam prawie 33 lata i dziś zrobiłam test ciążowy, okres spóźnia mi się dwa dni, test wyszedł pozytywny. Nie mam za bardzo koleżanek, więc nie mam też się kogo poradzić. Kiedy powinnam udać się do ginekologa, czy powinnam zrobić jakieś badania przed tą wizyta, mam też niedoczynność tarczycy, do Endo jestem zapisana za jakieś kilka miesięcy.. nie wiem czy powinnam zwiększyć dawkę leku .... Jestem totalnie w szoku, że tak szybko się to stało...
Witaj
Myślę że z wizytą nie powinnaś zwlekać, umów się jak najszybciej bo na pewno będziesz trochę czekać.
Tym bardziej że masz niedoczynność.
Co do leków to nic nie zwiększaj, myślę że w tej sytuacji warto poinformować endokrynologa o ciąży (jeśli już będzie potwierdzona) może wizyta będzie szybciej, i wtedy zadecyduje o dawce leków.
Na wszystkie badania skieruję Cię lekarz.
Pozdrawiam

Ale ci ładnie w tydzień beta przyrosła 🤩 liczę trochę, że u mnie tak będzie i w najbliższa środę zobaczę coś na usg. Bo inaczej za 2 tyg dopiero 😏
A który to będzie u Cb tc? Bo ja byłam już dwa razy na wizycie ale to przez straty jestem pod kontrolą. Pierwsza była w 4 tc i nic nie było a tydzień później już pęcherzyk , ciałko żółte i echo zarodka a w poniedziałek idę na serduszko na 8:30 wiec trzymajcie kciuki 🙈🙈 tak bardzo się boje

A który to będzie u Cb tc? Bo ja byłam już dwa razy na wizycie ale to przez straty jestem pod kontrolą. Pierwsza była w 4 tc i nic nie było a tydzień później już pęcherzyk , ciałko żółte i echo zarodka a w poniedziałek idę na serduszko na 8:30 wiec trzymajcie kciuki 🙈🙈 tak bardzo się boje
No właśnie byłam w poniedziałek na pierwszej i też 4 tc. Ale wiadomo, beta niska, nic nie widac i gin powiedziała mi, że dopiero od bety 1000 coś widać i żebym poszła najszybciej za 2 tygodnie. Ale zapisałam się na przyszłą środę, to będzie 1.5 tyg i liczę, że jednak coś już będzie. Potem na jeszcze kolejną środę też jestem umówiona ale jednak liczę na tą 😏

A u Ciebie który tydzień dokładnie?

No właśnie byłam w poniedziałek na pierwszej i też 4 tc. Ale wiadomo, beta niska, nic nie widac i gin powiedziała mi, że dopiero od bety 1000 coś widać i żebym poszła najszybciej za 2 tygodnie. Ale zapisałam się na przyszłą środę, to będzie 1.5 tyg i liczę, że jednak coś już będzie. Potem na jeszcze kolejną środę też jestem umówiona ale jednak liczę na tą 😏
No w 4 tc nic nie będzie widać a 2 tygodnie to dobrze powiedziała Tobie tak żeby serduszko usłyszeć. Pewnie u mnie tez byłoby tak gdyby nie straty . Trzymam kciuki 🙈 będzie widać

reklama
Do góry