reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2024

Ja też jem wszystko tak jak wcześniej, ale też zdrowo, bo po ostatniej ciąży zostało mi +5 kg, także nie chce przesadzić żeby za mocno tym razem nie przytyć 😄 nigdy nie świrowałam na zasadzie, że czegoś tam nie wolno w stylu nie wypije herbaty owocowej bo tam jest 0,1% hibiskusa 😛 no ale każdy ma swoje podejście 🙈

Ahh ja juz mam to gdzies. Tak chciałam to drugie dziecko, ze nic sie nie liczu. Oczywiście bez przesady ale nie mam zamiaru sobie czegos tam odmawiać jak ochota będzie 😀

reklama
Cześć dziewczyny ☺️
U mnie też się udało, po niecałym roku starań i pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem zobaczyłam 2 kreski ❤️ w poniedziałek byłam na wizycie i na usg było widać pęcherzyk 2,8 mm, według aplikacji wychodzi ze był to tydzień 4+0, było to w dzień spodziewanej @. Poszlam tak wcześnie bo z 2 msc wcześniej tak zalecił mój ginekolog. Na tej wizycie zlecił mi badania z krwi i kolejna wizytę mam 26.06, karty ciąży jeszcze mi nie założył. Jednak obawiam się trochę jak jest z tą betą, bo lekarz wgl nie wspominał abym to zbadała sama też nie poszłam, może powinnam? Ogółem od początku biorę luteinę dodatkowo wieczorem acard bo to zalecił mi odrazu jak zobaczę 2 kreski, jeszcze zanim się udało, a w razie plamień mam przepisany progesteron besins. Obawiam się jak tak czytam forum czy wszystko będzie dobrze czy może powinnam też sama z siebie skontrolować ten przyrost bety 😞

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna ❤️

Cześć dziewczyny ☺️
U mnie też się udało, po niecałym roku starań i pierwszym cyklu stymulowanym aromkiem zobaczyłam 2 kreski ❤️ w poniedziałek byłam na wizycie i na usg było widać pęcherzyk 2,8 mm, według aplikacji wychodzi ze był to tydzień 4+0, było to w dzień spodziewanej @. Poszlam tak wcześnie bo z 2 msc wcześniej tak zalecił mój ginekolog. Na tej wizycie zlecił mi badania z krwi i kolejna wizytę mam 26.06, karty ciąży jeszcze mi nie założył. Jednak obawiam się trochę jak jest z tą betą, bo lekarz wgl nie wspominał abym to zbadała sama też nie poszłam, może powinnam? Ogółem od początku biorę luteinę dodatkowo wieczorem acard bo to zalecił mi odrazu jak zobaczę 2 kreski, jeszcze zanim się udało, a w razie plamień mam przepisany progesteron besins. Obawiam się jak tak czytam forum czy wszystko będzie dobrze czy może powinnam też sama z siebie skontrolować ten przyrost bety 😞

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna ❤️

Hej :* gratuluje :)
A co do pytania, wg mnie, jeśli lekarz nie zlecił to widocznie nie trzeba 🤔 ale gdyby miało Cię to uspokoić to też nie zaszkodzi. Ja bety nie robiłam. Jestem po 2 testach i czekam na wizytę

Cześć dziewczyny ☺️

Gratuluję wszystkim i każdej z osobna

Na spokojnie, pęcherzyk jest dobrej wielkości i w dobrym położeniu, a za dwa tygodnie będzie widać więcej 🙂
Jeśli Cię to uspokoi to możesz sama zrobić sobie to badanie.

Co do jedzenia to jem tak jak jadłam, staram się jeść dużo warzyw, tym bardziej ze teraz zaczyna się sezon na wszystko 🥰 moja szczególna miłość to ogórki małosolne które robię w ilościach hurtowych 😀
Wczoraj na wizycie usłyszałam od lekarki żeby zrezygnować z kawy, czarnej i zielonej herbaty. Pić dużo wody źródlanej, nie mineralnej. I uwaga nie farbować włosów do 12 tyg 🤯

Co do jedzenia to jem tak jak jadłam, staram się jeść dużo warzyw, tym bardziej ze teraz zaczyna się sezon na wszystko 🥰 moja szczególna miłość to ogórki małosolne które robię w ilościach hurtowych 😀
Wczoraj na wizycie usłyszałam od lekarki żeby zrezygnować z kawy, czarnej i zielonej herbaty. Pić dużo wody źródlanej, nie mineralnej. I uwaga nie farbować włosów do 12 tyg 🤯
Ale jak to zrezygnować z kawy?
Mi moja powiedziała, że normalnie mogę pić tylko oczywiście nie za dużo

Ale jak to zrezygnować z kawy?
Mi moja powiedziała, że normalnie mogę pić tylko oczywiście nie za dużo
No właśnie z tych wszystkich emocji nie zapytałam dlaczego. Ja w sumie kawę bardzo ograniczyłam przed samym ivf i przeszłam na bezkofeinowa, bo się naczytałam że tak trzeba 😀 muszę ja podpytać przy następnej wizycie.

reklama
No właśnie z tych wszystkich emocji nie zapytałam dlaczego. Ja w sumie kawę bardzo ograniczyłam przed samym ivf i przeszłam na bezkofeinowa, bo się naczytałam że tak trzeba 😀 muszę ja podpytać przy następnej wizycie.
Mi jakoś i tak przestała smakować więc piję rzadziej. Przed ciążą dzień bez kawy to był dzień stracony 😂

Do góry