reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Jak mija dzień dziewczyny?
U Was też tak gorąco? 😊
Lubuskie nie wiem ile, bo nie mam termometra, ale na słońcu patelnia!! Przez pół godziny spaliłam nogi 🫣
Ja jestem aktualnie na urlopie nad morzem i wybieram się zaraz na plażę 😊 Będę jedynie spacerować bo podobno w I trymestrze nie wolno się opalać :/ słyszałyście o tym?
Słyszałam ogolnie,że nie można sie przegrzewać , ale jak wystawisz nogi , czy ciało, ale przykryjesz brzuszek to nic nie powinno się stać. Wszystko z głową.

reklama
Ja jestem aktualnie na urlopie nad morzem i wybieram się zaraz na plażę 😊 Będę jedynie spacerować bo podobno w I trymestrze nie wolno się opalać :/ słyszałyście o tym?
Powiem szczerze, że to są raczej mity 🙈 ja będąc w pierwszej ciąży byłam w 7 i 15 tc w Rodos i na Djerbie i normalnie się opalałam i z tego co pytałam swojej dr prowadzącej wtedy to również potwierdzała, że to mit 🙈 aleeee no wiadomo każdy niech robi jak czuje ♥️

Z opalaniem to chyba bardziej chodzi o przegrzanie organizmu to raz, a dwa - w ciąży robią się przez hormony bardzo szybko ciemne przebarwienia, których potem trudno się pozbyć 😊

Ja lubię być opalona ale nie lubię się opalać 😅 Ostatnio położyłam się na leżaku z książką w słońcu - po niecałych 10 min się schowalam bo myślałam, że umrę 🤣 także przegrzanie mi nie grozi xD

wogole nie można się opalać robię się plamy na skórze.. pigment nie równo się rozkłada przez hormony..

@Madlen ja póki co jeżdże na rowerze dużo chodzę.. trochę ćwiczę.. w poprzedniej ciąży jak miałam zagrożona nie mogłam jeździć na rowerze bo wstrząsy to raz a dwa podobno jest mniejsza równowaga w ciąży i łatwiej o wywrotkę ..tak mi dr mówiła ale póki co czuje się ok więc jeszcze sobie pozwalam🥰

Powiem szczerze, że to są raczej mity 🙈 ja będąc w pierwszej ciąży byłam w 7 i 15 tc w Rodos i na Djerbie i normalnie się opalałam i z tego co pytałam swojej dr prowadzącej wtedy to również potwierdzała, że to mit 🙈 aleeee no wiadomo każdy niech robi jak czuje ♥️
no ja się nie zgodzę ja będąc w ciąży opalalam się tak właśnie w Chorwaci na brzuch kładłam sobie kapelusz i myślałam że jest ok a później miałam bardzo nie ładne przebarwienia wyglądało jakby bielactwo.. więc to chyba zależy od organizmu tobie się udało 😜

no ja się nie zgodzę ja będąc w ciąży opalalam się tak właśnie w Chorwaci na brzuch kładłam sobie kapelusz i myślałam że jest ok a później miałam bardzo nie ładne przebarwienia wyglądało jakby bielactwo.. więc to chyba zależy od organizmu tobie się udało 😜
O proszę, to faktycznie pierwszy raz słyszę 😁 faktycznie ja nie mogłam narzekać na opaleniznę. Ale to tak jak ze wszystkim - jednym w ciąży wypadają włosy, a innym nie, także tak jak piszesz - zależy od organizmu 🙈

Hej, jak tam dziś u Was ? Jak mdłości i inne objawy? Mnie wczoraj wieczorem zmogło trochę i piersi i głową i trochę mdliło, ale dziś już spoko :) dziś zaczynam 6 tydzień:)

reklama
Do góry