reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja już po wizycie. Trafiłam na mało empatycznego lekarza. Na razie widać pęcherzyk z echem ciałka żółtego, czy to tak młoda ciąża czy po prostu źle się rozwija.. nie wiadomo i mam dużego krwiaka obok. Powiedział, że jestem w ciąży, ale wszystko może się wydarzyć. Mam zrobić kolejne USG za około 10 dni. I w sumie to czuję jakbym dostała obuchem w łeb.. Po wizycie zrobiłam od razu betę, zobaczymy jaki jest przyrost.

Ja już po wizycie i chyba nie jest dobrze..
Dziś teoretycznie 6+1 brak akcji serca..
YS 0.28cm
GS 1.26cm

Za tydzień w środę kontrola.. Ale ja nie mam nadziei
Czasem brakuje dosłownie dnia, żeby akcja serca się zaczęła, owulacja mogła się przesunąć, a zagnieżdżenie być ciut później więc spokojnie! Trzymam kciuki i mam nadzieję, że za tydzień zobaczysz serduszko bijące jak dzwon! ✊❤️

Ja już po wizycie. Trafiłam na mało empatycznego lekarza. Na razie widać pęcherzyk z echem ciałka żółtego, czy to tak młoda ciąża czy po prostu źle się rozwija.. nie wiadomo i mam dużego krwiaka obok. Powiedział, że jestem w ciąży, ale wszystko może się wydarzyć. Mam zrobić kolejne USG za około 10 dni. I w sumie to czuję jakbym dostała obuchem w łeb.. Po wizycie zrobiłam od razu betę, zobaczymy jaki jest przyrost.
@Kasia @Bardo jeszcze nic straconego!! Czy ty masz zawsze regularne cykle? Wiesz dokładnie kiedy była owulacja?
Miałam taką sama sytuację z córką .. pamiętam że wtedy cykl zaczął mi się 1.05 u lekarza potwierdzić ciążę byłam w 7 TC a dr mówi że serduszka nie słyszy😱 a że ja już wcześniej miałam 3 poronienia za sobą to już czarny scenariusz.. dwa dni później znów byłam na usg zarodek urósł ale serca nie bylo.. za kolejne 2 dni znów USG i serduszko już było! Poprostu ciąża była młodsza.. owulacja musiała być późno.. teraz też cykl zaczęłam 29.04 a wizytę mam dopiero 21.06 żeby nie panikować że serduszka nie ma.. wiem że owulacja była w 20 DC więc spokojnie trzeba czekać, bądź dobrej myśli ✊✊✊

Ja już po wizycie i chyba nie jest dobrze..
Dziś teoretycznie 6+1 brak akcji serca..
YS 0.28cm
GS 1.26cm

Za tydzień w środę kontrola.. Ale ja nie mam nadziei
Dziewczyny trzymam za Was kciuki! Tak naprawdę tutaj każdy dzień może robić różnice 😊 głowa do góry! Po następnych wizytach czekamy na informacje o bijących serduszkach ❤️

reklama
@Kasia @Bardo jeszcze nic straconego!! Czy ty masz zawsze regularne cykle? Wiesz dokładnie kiedy była owulacja?
Miałam taką sama sytuację z córką .. pamiętam że wtedy cykl zaczął mi się 1.05 u lekarza potwierdzić ciążę byłam w 7 TC a dr mówi że serduszka nie słyszy😱 a że ja już wcześniej miałam 3 poronienia za sobą to już czarny scenariusz.. dwa dni później znów byłam na usg zarodek urósł ale serca nie bylo.. za kolejne 2 dni znów USG i serduszko już było! Poprostu ciąża była młodsza.. owulacja musiała być późno.. teraz też cykl zaczęłam 29.04 a wizytę mam dopiero 21.06 żeby nie panikować że serduszka nie ma.. wiem że owulacja była w 20 DC więc spokojnie trzeba czekać, bądź dobrej myśli ✊✊✊

Dziękuję za pocieszenie. Ja w ogóle nie wiem kiedy miałam owulację bo jestem po odstawieniu leków, a ostatnią miesiączkę miałam z 1,5 roku temu.

Do góry