reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Jestem po wizycie, cytomegalia do powtórzenia w innym laboratorium i ciśnienie do obserwacji, bo miałam wysokie. A z dzieckiem w porządku, rośnie zdrowo 🙂 Potwierdziła się płeć z prenatalnych, jest chłopiec 😉 Teraz chwila odpoczynku i po starszaka do przedszkola 😜
Jakie miałaś ciśnienie? Mi w.pierwsej ciąży wariowali ale zawsze przed wizytą i miałam w domu mierzyć bez leków. Teraz też.mi zaczęło skakać ale jak w domu mierze to jest ok a u lekarza skacze czyli tzw syndrom białego fartucha. Mam obserwować a jak coś będzie to zgłosić się po leki a teraz będę mieć ponad miesiąc do wizyty bo lekarz będzie miał urlop. Może nie zwariuje.... Z drugiej strony ja zawsze mam stresa przed wizytą zawsze tylko czekam aż mi powie że serduszko bije i dopiero wtedy się uspokajam.

Jakie miałaś ciśnienie? Mi w.pierwsej ciąży wariowali ale zawsze przed wizytą i miałam w domu mierzyć bez leków. Teraz też.mi zaczęło skakać ale jak w domu mierze to jest ok a u lekarza skacze czyli tzw syndrom białego fartucha. Mam obserwować a jak coś będzie to zgłosić się po leki a teraz będę mieć ponad miesiąc do wizyty bo lekarz będzie miał urlop. Może nie zwariuje.... Z drugiej strony ja zawsze mam stresa przed wizytą zawsze tylko czekam aż mi powie że serduszko bije i dopiero wtedy się uspokajam.
Miałam 173 przed wizytą i 166 po... W domu wieczorem 118/68, więc w porządku. Może też syndrom białego fartucha, aczkolwiek nigdy w życiu nie miałam aż tak wysokiego 😝

Miałam 173 przed wizytą i 166 po... W domu wieczorem 118/68, więc w porządku. Może też syndrom białego fartucha, aczkolwiek nigdy w życiu nie miałam aż tak wysokiego 😝
U mnie to standard... Mam PTSD po pobycie z jedną z ciąż na ginekologii z lekarzem jestem umówiona że dzień wcześniej robię 3 odczyty ciśnienia i zdjęcia mu potem pokazuje, na wizycie to nawet 200 jest 🙄 A puls to już wogole kosmos 😅

Hej dziewczyny, czujecie już ruchy dzidziusiów? ;)
Ja nie, czasem coś zabulgocze, ale wydaje mi się, że to jelita :p Tyle że ja zaczęłam dopiero 15 tydzień, łożysko jest ponoć na przedniej ścianie i z tego co czytałam to przy takim położeniu ruchy się czuje później/ są mniej wyraźne na początku, więc chyba muszę się uzbroić w sporo cierpliwości

reklama
Tak, pierwsze ruchy w 15tc, a pierwszy kopniak równo 16+0, teraz są coraz mocniejsze te ruchy i kopniaczki częściej 🥰 dziś 17+2
a mi lekarz powiedział że jeszcze to co czuje takie smyranie to napewno nie ruchy bo jest za wcześnie jak na 15+4. A łożysko też jest prawdopodobnie na przedniej ścianie plus trochę mam brzuszek sprzed ciąży. A bardzo bym chciała żeby to już były ruchy maleństwa :)

Do góry