reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Hej, dołączam do Was i ja, chociaż długo zwlekałam, bo wiadomo jaki jest pierwszy trymestr 😌 To moja pierwsza ciąża, w którą zaszłam w pierwszym cyklu starań. Dzisiaj jestem 10+5, s usg 10+6. Termin porodu na około 14.02. W czwartek zaczynam 12 tydzień na który czekałam od początku ciąży.
Dzisiaj miałam kontrolną wizytę, której bardzo się bałam, bo naczytałam się głupot w Internecie. Idąc na nią modliłam się tylko, żeby bobasowi biło serce i żeby się ruszał. Na szczęście wszystko okazało się być dobrze, a moje 4cm dziecko wywija niezłe fikołki 😅 aż ciężko było zrobić zdjęcie. Ale widziałam podskoki, widziałam, jak zakłada sobie ręce na główkę i to było po prostu piękne, aczkolwiek chyba mój mózg nadal nie ogarnia, że to wszystko dzieje się w moim brzuchu :)
Każdy szczęśliwie skończony tydzień jest dla mnie jak zaliczenie kolejnego poziomu w jakiejś grze 🙃
Teraz czekam na prentalane, mam je 14.08, a wcześniej robię PAPPE, ale nawet nie zamierzam patrzeć na wynik 🙈

reklama
Hej, dołączam do Was i ja, chociaż długo zwlekałam, bo wiadomo jaki jest pierwszy trymestr 😌 To moja pierwsza ciąża, w którą zaszłam w pierwszym cyklu starań. Dzisiaj jestem 10+5, s usg 10+6. Termin porodu na około 14.02. W czwartek zaczynam 12 tydzień na który czekałam od początku ciąży.
Dzisiaj miałam kontrolną wizytę, której bardzo się bałam, bo naczytałam się głupot w Internecie. Idąc na nią modliłam się tylko, żeby bobasowi biło serce i żeby się ruszał. Na szczęście wszystko okazało się być dobrze, a moje 4cm dziecko wywija niezłe fikołki 😅 aż ciężko było zrobić zdjęcie. Ale widziałam podskoki, widziałam, jak zakłada sobie ręce na główkę i to było po prostu piękne, aczkolwiek chyba mój mózg nadal nie ogarnia, że to wszystko dzieje się w moim brzuchu :)
Każdy szczęśliwie skończony tydzień jest dla mnie jak zaliczenie kolejnego poziomu w jakiejś grze 🙃
Teraz czekam na prentalane, mam je 14.08, a wcześniej robię PAPPE, ale nawet nie zamierzam patrzeć na wynik 🙈
Czeeeeść i gratulacje!!! 😊

Ja jestem wlasnie
Teraz czekam na prentalane, mam je 14.08, a wcześniej robię PAPPE, ale nawet nie zamierzam patrzeć na wynik
Ja jestem po prenatalnych 13 tydz ciazy na usg wszystko super dzidzia zdrowa,zdecydowalam sie na pappa z krwi lekarz w sumie mnie namowil mam trochę watpliwosci do nich ale nie tylko wykrywa to badanie wady genetyczne ale tez wykrywa ze cos z lozyskiem moze byc nie tak,jakies stany przedrzucawkowe przedwczesny porod....wiec moze i dobrze ze to zrobilam....dla mnie najważniejsze jest usg a według niego dziecko jest zdrowe....i tego sie trzymam....😊naczytalam sie ze ten pappa czesto wychodzi zle a rodza sie zdrowe dzieci....ale jak juz pobrali mi ta krew to odbiore ten wynik ....zreszta i drogie to badanie trochę....

Witamy 😁 gratuluję i cieszę się że do nas dołączyłaś 🙂
Ps. Mamy ten sam termin 😊

Ja jestem wlasnie

Ja jestem po prenatalnych 13 tydz ciazy na usg wszystko super dzidzia zdrowa,zdecydowalam sie na pappa z krwi lekarz w sumie mnie namowil mam trochę watpliwosci do nich ale nie tylko wykrywa to badanie wady genetyczne ale tez wykrywa ze cos z lozyskiem moze byc nie tak,jakies stany przedrzucawkowe przedwczesny porod....wiec moze i dobrze ze to zrobilam....dla mnie najważniejsze jest usg a według niego dziecko jest zdrowe....i tego sie trzymam....😊naczytalam sie ze ten pappa czesto wychodzi zle a rodza sie zdrowe dzieci....ale jak juz pobrali mi ta krew to odbiore ten wynik ....zreszta i drogie to badanie trochę....
Pocieszna się tym, że to tylko statystka i naprawdę o niczym nie przesądza. Idę na USG do bardzo dobrego lekarza, który ma bardzo dobre opinie na znanym lekarzu i w sumie kobiety z całej Polski do niego jeżdżą. Nawet tutaj na forum widziałam kilka poleceń jego osoby. Więc liczę na to, że zbada mnie dokładnie i będę mogła po tym 14.08 spać spokojnie ;p

Pocieszna się tym, że to tylko statystka i naprawdę o niczym nie przesądza. Idę na USG do bardzo dobrego lekarza, który ma bardzo dobre opinie na znanym lekarzu i w sumie kobiety z całej Polski do niego jeżdżą. Nawet tutaj na forum widziałam kilka poleceń jego osoby. Więc liczę na to, że zbada mnie dokładnie i będę mogła po tym 14.08 spać spokojnie ;p
Bądź spokojna, nie wiem czy czytałaś poprzednie posty, ale u mnie była właśnie taka sytuacja, że najadłam się strachu po pappie bo próbowałam sama interpretować wyniki, a po wizycie u lekarza okazało się, ze niepotrzebnie się zamartwialam. 😊

Nie było mnie trochę czasu, ale nie dam rady Was nadrobić 😄 Ja dzisiaj zaczynam 13 tydzień, mdłości już mniejsze, za to senność chyba jeszcze większa 🙈 W piątek mam prenatalne, nie mogę się doczekać, ale też się trochę stresuję czy wszystko jest ok. Jeśli tak jest to powiemy starszakowi że zostanie starszym bratem ❤

reklama
Witam nowe dziewczyny! Uzupełniam terminy porodów 🙂
Uciekły mi powiadomienia i zastanawiałam się dzisiaj, co tak cicho 🤦
Jak u Was samopoczucie? Dzisiaj deszczowo u mnie 😅

Do góry