reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

Super. 😍 Ja dzisiaj robiłam pappe ale nie patrzę na wyniki,bo nie chce się denerwować, więc nie loguje się nie patrzę. Jutro odbiorę przed badaniem. Oby u mnie też wyszło wszystko dobrze. Boje się trochę.
Trzymam kciuki za Twoje wyniki 🤗 Jak jutro masz badanie to możesz zerknąć, ja prawie tydzień wcześniej je znałam i niepotrzebnie się stresowałam. 😊

reklama
Trzymam kciuki za Twoje wyniki 🤗 Jak jutro masz badanie to możesz zerknąć, ja prawie tydzień wcześniej je znałam i niepotrzebnie się stresowałam. 😊
s
Nie chce się nakręcać. Potem nie będę mogła w nocy spać, a co to zmieni. Ostatnio już odebrałam wyniki czegoś nakręciłam się aż mi ciśnienie tak podskoczyło, a poszłam do lekarza i nic nadzwyczajnego. Więc nie chce powtórki 😂

s
Nie chce się nakręcać. Potem nie będę mogła w nocy spać, a co to zmieni. Ostatnio już odebrałam wyniki czegoś nakręciłam się aż mi ciśnienie tak podskoczyło, a poszłam do lekarza i nic nadzwyczajnego. Więc nie chce powtórki 😂
Ja dzisiaj właśnie prosiłam lekarza żeby mi ciśnienia nie mierzył na początku bo myślałam że serce mi wyskoczy tak mi dudniło w poczekalni 😁😁

A i tak już bardzo się boje tej wizyty bo już 3 tygodnie nie miałam USG, a poprzednio ciąża obumarła i teraz przed każda wizytą się tak boje. Więc już nawet nie chce w te wyniki patrzeć, bo już i tak jestem kłębkiem nerwów.

Cześć dziewczyny, przepraszam, że Wam tak wbijam na wątek, ale może któraś z Was chce kupić zimową kurtkę ciążową? Ja kupiłam w zaćmieniu dwie i zanim dotarło do mnie, że rodzę w połowie listopada i mi się w sumie nie przydadzą zimowe ciążowe kurtki to uciekł mi termin zwrotu 😂 mogę wystawić na Vinted czy coś :) obie puszczę po 120zl, obie rozmiary 40 :) obie z metkami itd nówki

Podrzucam linki:
https://www.zalando.pl/mamalicious-jessi-long-parka-dark-olive-m6429m02h-n11.html

https://www.zalando.pl/mamalicious-mlursa-short-jacket-kurtka-zimowa-aragon-m6429m02e-h11.html

28 😊 Białko wyszło niskie, ale po przeliczeniu na jednostki mom i pappy i bety okazało się że białko jest zbliżone do tej wolnej bety, lekarz powiedział, że jak te wyniki po przeliczeniu na mom są zbliżone (u mnie było około 0,5 i 0,7) to wtedy wynik trzeba uznać za dobry 😊
O kochana to Ty jestes młoda laska, to nic nie mogło wyjśc źle :) Kolejny przykład żeby samej nie próbować przeliczać i interpretować :) to jakie ryzyka Ci obliczył? Wiem, że oni potem obliczaja jakies 1:300 itp

O kochana to Ty jestes młoda laska, to nic nie mogło wyjśc źle :) Kolejny przykład żeby samej nie próbować przeliczać i interpretować :) to jakie ryzyka Ci obliczył? Wiem, że oni potem obliczaja jakies 1:300 itp
U mnie wszystkie wyszły powyżej 1000 mimo ze te wynikające z wieku były poniżej tej wartości 😊

Ja już po, dobrze że nie zerkałam bo dziwne wyszły jakieś te wyniki, ale po przeliczeniu z wiekiem i tymi innymi rzeczami wyszło dobrze. Wszystko dobrze, dzidziuś rośnie. ❤️

reklama
Cześć Kobietki 🙂 troszkę Was tu podczytuję i dziś stwierdziłam, że dołączę jeśli pozwolicie do forum, razem jakoś raźniej 😆
Trochę o mnie. Mam na imię Aneta, lat 35 . Obecnie w 11 tygodniu ciąży (10+0). Termin na 13/14luty.
To moja 3 ciąża. Pierwszy syn urodzony też 13 lutego tylko w 2018r.. Druga ciąża to również synek, którego straciłam w 37tygodniu ciąży 😭😭
I obecnie odważyłam się spróbować jeszcze raz zostać mamą. Niestety i tu od początku lekkie komplikacje bo krwiak i za niski progesteron (20 a powinno być conajmniej 25), więc jestem na dużych dawkach progesteronu... no i leżę bo tak mi lekarz nakazał😕 mimo wszystko staram się myśleć pozytywnie.
Test pappa mam 7 sierpnia i tym też się trochę stresuje..
Fajnie jest czytać, że Wy juz tak nie biegacie do toalety, bo ja niestety nadal latam jak szalona 😉

Do góry