reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja mam zmianę terminu prenatalnych na 25.07. To już w zasadzie ostatni dzwonek, ale okazało się, że mój lekarz akurat będzie na urlopie i musiałam się zapisać w innym miejscu. A jeszcze ten urlop po drodze.
Co to znaczy ostatni dzwonek? Ja mam kolejna wizytę razem z prenatalnymi w 13 tygodniu. To jest późno?

Hejka :) Ja już po wizycie, serduszko bije ❤️ Lekarka super i będę u niej prowadzić ciążę, więc z wizyty u mojego lekarza rezygnuję. Następna wizytę mam za 3 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu.
Powiem Wam, że prawie zawał miałam na wizycie bo zmierzyła okruszka i pokazywało jej długość na 7+4, a tydzień temu w środę było 7+3, więc ja już prawie w płacz, że ciąża się zatrzymała. A ona mi pokazuje serduszko ❤️
Potem poszukała z innej strony i zmierzyła na nowo i pokazuje już 8+2.
Przez własną wiedzę i historię sama sobie robię stres 🤦‍♀️

Załączniki

• 20230706_091434.jpg
    20230706_091434.jpg
    723,8 KB · Wyświetleń: 65
Cześć dziewczyny 😊 później nadrobię zaległości ale chciałam Wam dać znać jak było na wizycie u lekarza. To było najbardziej niesamowite usg jak do tej pory. Widziałam małego człowieka, który się wiercił niesamowicie i machał rączkami i nóżkami. Niezwykły widok 🙈

Ale najbardziej niespodziewany moment badania to jak lekarz do mnie mówi,, pani spojrzy jaki spory penis między nóżkami" 🤣🤣 byłam w szoku, że tak szybko już coś widać. Powiedział, że oczywiście poczekamy do prenatalnych no ale widział już, że prawdopodobnie chłopiec. Nie spodziewałam się dziś tej informacji. 😍 Cieszę niesamowicie, poza tym z maleństwem wszystko dobrze. Kazał mi odstawić duphaston bo powiedział, że teraz to już łożysko utrzyma ciążę.

Badanie prenatalne mam 27 lipca, prośba o wpisanie.
Natomiast kazali mi przyjść 24 lipca na test pappa a do lekarza na kolejną kontrolę dopiero 17 sierpnia.

Cześć dziewczyny 😊 później nadrobię zaległości ale chciałam Wam dać znać jak było na wizycie u lekarza. To było najbardziej niesamowite usg jak do tej pory. Widziałam małego człowieka, który się wiercił niesamowicie i machał rączkami i nóżkami. Niezwykły widok 🙈

Ale najbardziej niespodziewany moment badania to jak lekarz do mnie mówi,, pani spojrzy jaki spory penis między nóżkami" 🤣🤣 byłam w szoku, że tak szybko już coś widać. Powiedział, że oczywiście poczekamy do prenatalnych no ale widział już, że prawdopodobnie chłopiec. Nie spodziewałam się dziś tej informacji. 😍 Cieszę niesamowicie, poza tym z maleństwem wszystko dobrze. Kazał mi odstawić duphaston bo powiedział, że teraz to już łożysko utrzyma ciążę.

Natomiast kazali mi przyjść 24 lipca na test pappa a do lekarza na kolejną kontrolę dopiero 17 sierpnia.
Mojej koleżance na pierwszych prenatalnych też powiedział, że chłopiec ale na połówkowych wyszło, że dziewczynka 😃
Super, że wszystko jest dobrze, rośnijcie 🥰

Wow, super 🥰 pierwszy raz spotkałam się z tak wczesnym określeniem płci i aż jestem ciekawa czy zostanie tak do końca 😊

reklama
Ja też robię sobie sama hybrydy, ale wstrzymam się z hybryda i farbowaniem włosów do końca 1 trymestru tak jak zalecają ..
Włosy przed ciążą farbowałam sobie co miesiąc a teraz brakuje mi tego az 😂
Ale strasznie szybko zaczęły mi rosnąć włosy

Do góry