reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja mam zmianę terminu prenatalnych na 25.07. To już w zasadzie ostatni dzwonek, ale okazało się, że mój lekarz akurat będzie na urlopie i musiałam się zapisać w innym miejscu. A jeszcze ten urlop po drodze.
Co to znaczy ostatni dzwonek? Ja mam kolejna wizytę razem z prenatalnymi w 13 tygodniu. To jest późno?

Hejka :) Ja już po wizycie, serduszko bije ❤️ Lekarka super i będę u niej prowadzić ciążę, więc z wizyty u mojego lekarza rezygnuję. Następna wizytę mam za 3 tygodnie, nie wiem jak ja wytrzymam tyle czasu.
Powiem Wam, że prawie zawał miałam na wizycie bo zmierzyła okruszka i pokazywało jej długość na 7+4, a tydzień temu w środę było 7+3, więc ja już prawie w płacz, że ciąża się zatrzymała. A ona mi pokazuje serduszko ❤️
Potem poszukała z innej strony i zmierzyła na nowo i pokazuje już 8+2.
Przez własną wiedzę i historię sama sobie robię stres 🤦‍♀️

Załączniki

• 20230706_091434.jpg
    20230706_091434.jpg
    723,8 KB · Wyświetleń: 71
Cześć dziewczyny 😊 później nadrobię zaległości ale chciałam Wam dać znać jak było na wizycie u lekarza. To było najbardziej niesamowite usg jak do tej pory. Widziałam małego człowieka, który się wiercił niesamowicie i machał rączkami i nóżkami. Niezwykły widok 🙈

Ale najbardziej niespodziewany moment badania to jak lekarz do mnie mówi,, pani spojrzy jaki spory penis między nóżkami" 🤣🤣 byłam w szoku, że tak szybko już coś widać. Powiedział, że oczywiście poczekamy do prenatalnych no ale widział już, że prawdopodobnie chłopiec. Nie spodziewałam się dziś tej informacji. 😍 Cieszę niesamowicie, poza tym z maleństwem wszystko dobrze. Kazał mi odstawić duphaston bo powiedział, że teraz to już łożysko utrzyma ciążę.

Badanie prenatalne mam 27 lipca, prośba o wpisanie.
Natomiast kazali mi przyjść 24 lipca na test pappa a do lekarza na kolejną kontrolę dopiero 17 sierpnia.

Cześć dziewczyny 😊 później nadrobię zaległości ale chciałam Wam dać znać jak było na wizycie u lekarza. To było najbardziej niesamowite usg jak do tej pory. Widziałam małego człowieka, który się wiercił niesamowicie i machał rączkami i nóżkami. Niezwykły widok 🙈

Ale najbardziej niespodziewany moment badania to jak lekarz do mnie mówi,, pani spojrzy jaki spory penis między nóżkami" 🤣🤣 byłam w szoku, że tak szybko już coś widać. Powiedział, że oczywiście poczekamy do prenatalnych no ale widział już, że prawdopodobnie chłopiec. Nie spodziewałam się dziś tej informacji. 😍 Cieszę niesamowicie, poza tym z maleństwem wszystko dobrze. Kazał mi odstawić duphaston bo powiedział, że teraz to już łożysko utrzyma ciążę.

Natomiast kazali mi przyjść 24 lipca na test pappa a do lekarza na kolejną kontrolę dopiero 17 sierpnia.
Mojej koleżance na pierwszych prenatalnych też powiedział, że chłopiec ale na połówkowych wyszło, że dziewczynka 😃
Super, że wszystko jest dobrze, rośnijcie 🥰

Wow, super 🥰 pierwszy raz spotkałam się z tak wczesnym określeniem płci i aż jestem ciekawa czy zostanie tak do końca 😊

reklama
Ja też robię sobie sama hybrydy, ale wstrzymam się z hybryda i farbowaniem włosów do końca 1 trymestru tak jak zalecają ..
Włosy przed ciążą farbowałam sobie co miesiąc a teraz brakuje mi tego az 😂
Ale strasznie szybko zaczęły mi rosnąć włosy

Do góry