reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

O dzięki za info, właśnie miałam zamawiać sobie witaminy bo mi się kończą a biorę Mama Dha Premium +, tylko tam jest mało żelaza. Więc może warto zmienić je na inne.
Tylko w Pregnie akurat jest mało DHA to jej minus :( można dokupić Ew Pregne DHA dodatkowo.
Ja tez właśnie skończyłam brać pregnę i nie wiem co dalej, hemoglobinę już mam w normie wiec teoretycznie tego żelaza już brać nie powinnam bo podobno za dużo tez szkodzi 🧐🧐
Jutro zapytam lekarza

reklama
Ja byłam na wizycie w poniedziałek 6+3 i serduszko biło ❤️ A tydzień wcześniej sam pęcherzyk i ciałko żółte.
Męczą mnie mdłości i jest mi tak słabo, nie mam siły. Jestem na zwolnieniu od tygodnia. Czy któraś z Was też odczuwa takie osłabienie?

Ps. Ostatnio musiałam zjeść na kolacje frytki, bo narobiłyście mi ochoty. 😂 A z drugiej strony jak czytam jak piszecie o jedzeniu to jest mi tak niedobrze 🤢
To chyba normalne z tym osłabieniem🙂 mi tak się dziś zachciało mielonych z pieczarkami że musiałam zrobić 😁 po obiedzie padłam 😁 i tak siedzę i myślę że jutro chyba jakiś sernik zrobię 😁😁

Ja byłam na wizycie w poniedziałek 6+3 i serduszko biło ❤️ A tydzień wcześniej sam pęcherzyk i ciałko żółte.
Męczą mnie mdłości i jest mi tak słabo, nie mam siły. Jestem na zwolnieniu od tygodnia. Czy któraś z Was też odczuwa takie osłabienie?

Ps. Ostatnio musiałam zjeść na kolacje frytki, bo narobiłyście mi ochoty. 😂 A z drugiej strony jak czytam jak piszecie o jedzeniu to jest mi tak niedobrze 🤢
Ja mam tylko mdlosci i zmeczenie. Niby moge jesc, bo jak jem jest ok, ale po jedzeniu mnie mdli. A zmeczona jestem ciagle, bardzo aktywna corka w tym nie pomaga. Mam nadzieje ze drugi trymestr bedzie lepszy.

Ja wczoraj zaszłam do koleżanki i wchodząc do niej na klatkę (mieszka w bloku) tak strasznie śmierdziało papierosami myślałam, że 🤮🤮
Ludzie są okropni z tym paleniem wszędzie, a niepalący muszą to wdychać 🤢

Hejo, ja po wizycie :) ogólnie ja jestem osobą, która nigdzie się nie spieszy i wszystko robi na ostatnią chwilę i moje dziecko chyba ma to po mnie 😂 wg OM 6w2d natomiast jeszcze nie ma zarodka, dopiero ciałko żółte. Jednak lekarz powiedział, że biorąc pod uwagę pęcherzyk z zeszłego tygodnia i obecny obraz to na jego oko ciąża jest po prostu młodsza o około 1.5 tygodnia bo ogólny obraz jest ok.
Mam za wysokie tsh i cukier na czczo, więc tu już mam eutyrox i skierowanie na badanie z obciążeniem no i w sumie tyle :) kolejna wizyta za 2 tygodnie. Myślałam, że będę się stresować a jestem spokojna, liczę, że za te 2 tygodnie będzie już serduszko :)
87652465-9C61-4852-B8D9-D2D7C08E1FC7.jpeg

Ja polowe ciazy mialam jadlowstret i rzygalam jak kot. Wszystko smierdzialo i bylo niedobre. Zamiast przybrac. - schudlam. Ale potem nadrobilam😂

reklama
Do góry