reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

Dziewczyny, a mam pytanie z czystej ciekawości - bo widzę, że na bieżąco monitorujecie swoje bety. Przyznam, że ja nigdy tego nie robiłam ani w pierwszej ciąży, ani w tej obecnej po wstępnej konsultacji z położną i zleceniu przez nią różnych badań, skierowania na betę nie dostałam. Robicie to we własnym zakresie czy macie jakieś wskazania?
Ogólnie gdyby nie problemy z zajściem w pierwszą ciążę to bym w ogóle nie wiedziała, że jest takie badanie 😅
W moim przypadku daje mi to przede wszystkim spokój 😊 w pierwszej ciąży tak się stresowałam, że zanim doczekałam do pierwszej wizyty to co tydzień robiłam betę, żeby patrzeć czy w ogóle rośnie - upragnione i wyczekane dziecko. Teraz byłam dwa razy, żeby potwierdzić i sprawdzić czy ładnie rośnie 😊 po biochemię też się stresuje, ale wiem, że niestety już na nic nie mam wpływu - mogę dbać o siebie i na razie się cieszyć z tego, co jest teraz 🙂

reklama
Ogólnie gdyby nie problemy z zajściem w pierwszą ciążę to bym w ogóle nie wiedziała, że jest takie badanie 😅
W moim przypadku daje mi to przede wszystkim spokój 😊 w pierwszej ciąży tak się stresowałam, że zanim doczekałam do pierwszej wizyty to co tydzień robiłam betę, żeby patrzeć czy w ogóle rośnie - upragnione i wyczekane dziecko. Teraz byłam dwa razy, żeby potwierdzić i sprawdzić czy ładnie rośnie 😊 po biochemię też się stresuje, ale wiem, że niestety już na nic nie mam wpływu - mogę dbać o siebie i na razie się cieszyć z tego, co jest teraz 🙂
A pytanie mam jak beta się zachowuje przy biochemie?

A pytanie mam jak beta się zachowuje przy biochemie?
Ja wylapalam bardzo wcześnie ciążę i pierwsza beta wynosiła 9, dwa dni później już 8, a po kolejnych dwóch dniach krwawienie, po 7 dniach "okresu" zrobiłam po prostu test ciążowy - bardzo to przeżyłam i nie chciałam iść do laboratorium... Zresztą beta taka niska więc nie widziałam sensu

Ja wylapalam bardzo wcześnie ciążę i pierwsza beta wynosiła 9, dwa dni później już 8, a po kolejnych dwóch dniach krwawienie, po 7 dniach "okresu" zrobiłam po prostu test ciążowy - bardzo to przeżyłam i nie chciałam iść do laboratorium... Zresztą beta taka niska więc nie widziałam sensu
przykro mi bardzo , to są takie ciężkie chwilę ale teraz będzie dobrze ja też się boję , nawet jadąc po wyniki jak głupia myślałam że beta będzie miała 5🙈😔

przykro mi bardzo , to są takie ciężkie chwilę ale teraz będzie dobrze ja też się boję , nawet jadąc po wyniki jak głupia myślałam że beta będzie miała 5🙈😔
Takie sytuacje zdarzają się nawet często i gdybym nie zrobiła testu przed okresem to bym nawet nie wiedziała, że jestem w ciąży tylko, że okres mi się spóźnia... W ten dzień miałam jechać zapisać córkę do żłobka i mąż mówił, żebym zrobiła test, bo może nie trzeba będzie i wyszedł cień. Zapisałam ją dwa tygodnie później, na razie miejsce opłacone więc czekam do 12tc, żeby być w tym "bezpieczniejszym" czasie ciąży.
Spokojnie Kochana, wiem, że też dużo przeszłaś - ciesz się ciążą i dbaj o siebie i kropka 😊

Takie sytuacje zdarzają się nawet często i gdybym nie zrobiła testu przed okresem to bym nawet nie wiedziała, że jestem w ciąży tylko, że okres mi się spóźnia... W ten dzień miałam jechać zapisać córkę do żłobka i mąż mówił, żebym zrobiła test, bo może nie trzeba będzie i wyszedł cień. Zapisałam ją dwa tygodnie później, na razie miejsce opłacone więc czekam do 12tc, żeby być w tym "bezpieczniejszym" czasie ciąży.
Spokojnie Kochana, wiem, że też dużo przeszłaś - ciesz się ciążą i dbaj o siebie i kropka 😊
oczywiście jesteśmy dla siebie wsparciem , myślimy pozytywnie ale jak mówisz ja też czekam do bezpiecznego 12 tc 😊🍀
Ale napisałam do lekarza mam nadzieje ze odpisze do mnie szybciej 😁
Ja chyba mykam się położyć bo padam , moja księżniczka już śpi mam nadzieję że noc będzie łaskawa 🙏
Dzisiaj ze żłobka ♥️

Załączniki

• 04cd35f5-a0cb-412e-8d84-07365064cd76.jpeg
    04cd35f5-a0cb-412e-8d84-07365064cd76.jpeg
    93,7 KB · Wyświetleń: 99
oczywiście jesteśmy dla siebie wsparciem , myślimy pozytywnie ale jak mówisz ja też czekam do bezpiecznego 12 tc 😊🍀
Ja chyba mykam się położyć bo padam , moja księżniczka już śpi mam nadzieję że noc będzie łaskawa 🙏
Dzisiaj ze żłobka ♥️
Jaka śliczna 😍😍😍
Moja też już śpi smacznie od 19 i też przymierzam się do spania 😅 ale za tydzień w weekend robimy roczek i będzie grill i zastanawiam się nad menu - bardziej sałatki itp, bo wiadomo, że mięcho będzie 😁

ja robię bo miałam już 2 poronienia w tym między jedna ciążę donoszona bez problemów.
Ostatnie miałam w maju 😔

Ok, dziękuję za wyjaśnienie 😊 ma to sens! Zawsze lepiej mieć ten komfort psychiczny, że wszystko idzie do przodu. Ja dziś zapisałam się na usg potwierdzające ciąże i dopiero mam 23.06 🙈 a to jeszcze tyyyyle czasu 🙄
A czy któraś z dziewczyn tu jest z Łodzi ?😊

reklama
Dzisiaj ze żłobka ♥️
Jaka słodka 😍😍😍 widzę, że jesteśmy w podobnej sytuacji, bo ja od października chce posłać swoją córę do przedszkola, będzie miała wtedy równo 2,5 lat, dlatego cieszę się, że w ciąży jestem już teraz bo październik będzie już tym, tak jak mówisz - bezpiecznym okresem 😊 mam nadzieje, że te choróbska aż tak straszne nie będą 🙈

Do góry