reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

reklama
Ja biorę z Aniagotuje . :) Tylko nie podsmażam mięsa i zamiast robić wcześniej bulion to wsadzam parę warzyw razem z mięsem, a potem je wyciągam przed dolaniem zakwasu. Gotuję te kiełbasy z warzywami z pół godziny, tak w sumie na oko. Jak zrobisz jak w przepisie pewnie będzie jeszcze pyszniejszy, mi taki wystarczy , a muszę wszystko szybko ;) ja dziś dalej wcinam nawet najmłodszy synek polubił

Dziękuję 😍

Dziewczyny właśnie wyjęłam z brzucha kleszcza! Musiał tam być od wczoraj .. byłam na działce... Malutki jak pieprzyk ( a ja mam ich pełno) na brzuchu ( nie wiem jak wszedł pod bluzkę) nie opity.. teraz szczypie i swędzi 😓 panikuje ale chyba nic nie mogę zrobić??

Spokojnie, jeżeli kleszcz nie był opity i wyciągnęłaś go w całości i bez ściskania to wszystko będzie w porządku. Kleszcze zarażają przez wymiotowanie. Czyli kiedy jest zbyt opity i mu się uleje lub przy ściśnięciu odwłoka kiedy zawartość jakby wyciska się do organizmu. Inaczej jesteś bezpieczna i wszystko jest w porządku. Nawet rumień nie znaczy nic złego. Możesz skontaktować się z lekarzem, ale nie sądzę żeby we wczesnej ciąży dał antybiotyk zapobiegawczo.
Spokojniej, wszystko będzie dobrze 🍀❤️

reklama
Do góry