reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2024

rozumiem Cię, ja też przy pierwszej becie się ucieszyłam i weekend był pod pozytywnym znakiem, ale od wczoraj zaczęłam się już martwić, dlatego idę znowu przyrost zbadać jutro, mam nadzieję, że odetchnę trochę
Najlepiej zrobić przyrost, bo to uspakaja, ale myślę, że jak nic niepokojącego się nie dzieje to możesz być spokojna 🙂

reklama
No to jak kreseczka ciemniejsza to super 😊
Początek był taki sam jak każda, ale nagle okropny ból w krzyżu i nie mogłam się wyprostować, dwa dni później beta spadła, a progesteron to już w ogóle wynosił 3, kolejne dwa dni i krwawienie, które trwało 7 dni.
Teraz jak plecy mnie zabolą to panikuje, ale przy małym dziecku w domu się nie da - córeczka dopiero w przyszłym tygodniu ma roczek, chodzi od miesiąca, ale na ręce też trzeba ją brać, czasem bujać do snu. Dobrze, że mąż chodzi na rano do pracy to popołudnia są jego 🙂
no ja to z krzyżem mam problem teraz mnie wszystko boli łącznie z krzyżem więc będę czekała.
Myślę że już hormony się uspokoiły i nie będzie zakłamanego wyniku .
No u nas 15msc i po roku tak się zmieniła ze jej pełno wszędzie 😅😅u mnie na 3 zmiany i dzisiaj sama do 23 ale może moja mama podejdzie i się położę na godzinkę 🙏😊
A teraz jaki powinien być dobry wynik prog?

Ja też byłam chora od 21 maja cały czas a 29 maja dwie kreski 🙈 Katar, ból gardła, ból głowy 😱 Dopiero doszłam do siebie tak naprawdę
no ja od wczoraj czuje się jakby mnie wrzucono do pralki na tryb wirowanie nawet mój umysł dzisiaj nie myśli 🙈
Ja musze aż odciągać i irigasinem płukam nie da się inaczej a plecow nie czuje tak mnie bolą.

no ja to z krzyżem mam problem teraz mnie wszystko boli łącznie z krzyżem więc będę czekała.
Myślę że już hormony się uspokoiły i nie będzie zakłamanego wyniku .
No u nas 15msc i po roku tak się zmieniła ze jej pełno wszędzie 😅😅u mnie na 3 zmiany i dzisiaj sama do 23 ale może moja mama podejdzie i się położę na godzinkę 🙏😊
A teraz jaki powinien być dobry wynik prog?
Ciężko określić dobrego proga, powyżej 10 powinno być ok, ale tak naprawdę powyżej 15 chyba daje większy spokój 🙂 ogólnie mówią, że powyżej 20 można już wykluczyć np ciążę pozamaciczna, ale to nie znaczy, że jak ma się mniej to jest źle 😅 no wszystko zależy od objawów, każda ciąża jest inna 🙂

Cześć 😊 jesteśmy rodzicami żywej jak srebro 5.5 latki, o którą staraliśmy się 3,5 roku (w trakcie 3 straty 😔).

O rodzeństwo dla córki staraliśmy się od kiedy młoda skończyła pół roku. Po 2,5 roku zrezygnowaliśmy. Miałam dość pilnowania, wkurzenia ciągłego nabuzowana hormonami przy cyklach stymulowanych.

W lipcu mam 40 urodziny 🙀 i zrobiłam sobie mega prezent 😂

Cud. Miesiączka miała przyjść 29 kwietnia. Dzień później zrobiłam test i wyszły gruuube krechy. W życiu takich nie miałam. Następnego dnia poszłam na betę: 1832 😊 dwa dni później była już 3938.

Termin porodu to z OM 3 lutego 😊

Na wizytę umówiliśmy się na 20 czerwca u lekarza, który odbierał poród naszej młodej. Do tej pory oszaleje!

W ciąży z córką wymiotowałam praktycznie od początku do dnia porodu. Tutaj zero. Jedyny objaw to tkliwość piersi.

Wiem, że każda ciąża inna ale jakoś się stresuje.

Cieszę sie, że mogę tu być i mam nadzieje, że nie przyjdzie mi sie żegnać.

Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!! 💜

Ostatnia edycja:
Cześć 😊 jesteśmy rodzicami żywej jak srebro 5.5 latki, o którą staraliśmy się 3,5 roku (w trakcie 3 straty 😔).

O rodzeństwo dla córki staraliśmy się od kiedy młoda skończyła pół roku. Po 2,5 roku zrezygnowaliśmy. Miałam dość pilnowania, wkurzenia ciągłego nabuzowana hormonami przy cyklach stymulowanych.

W lipcu mam 40 urodziny 🙀 i zrobiłam sobie mega prezent 😂

Cud. Miesiączka miała przyjść 29 kwietnia. Dzień później zrobiłam test i wyszły gruuube krechy. W życiu takich nie miałam. Następnego dnia poszłam na betę: 1832 😊 dwa dni później była już 3938.

Termin porodu to z OM 3 lutego 😊

Na wizytę umówiliśmy się na 20 czerwca u lekarza, który odbierał poród naszej młodej. Do tej pory oszaleje!

W ciąży z córką wymiotowałam praktycznie od początku do dnia porodu. Tutaj zero. Jedyny objaw to tkliwość piersi.

Wiem, że każda ciąża inna ale jakoś się stresuje.

Cieszę sie, że mogę tu być i mam nadzieje, że nie przyjdzie mi sie żegnać.

Trzymam za nas wszystkie kciuki!!!! 💜
Super prezent urodzinowy ❤️ beta robi wrażenie 😊 zazdroszczę braku mdłości, bo mnie od tygodnia nie opuszczają tylko się nasilają 😅
Lilka to i mnie możesz zapisać na wizytę 21.06 o 16.45 pierwszy wolny termin i to prywatnie😅 chyba dużo kobiet w ciąży u mnie w mieście 🤣🙈
Wpisane 🙂 hehe, to pewnie jakiś dobry lekarz, że taka kolejka 😀

Ciężko określić dobrego proga, powyżej 10 powinno być ok, ale tak naprawdę powyżej 15 chyba daje większy spokój 🙂 ogólnie mówią, że powyżej 20 można już wykluczyć np ciążę pozamaciczna, ale to nie znaczy, że jak ma się mniej to jest źle 😅 no wszystko zależy od objawów, każda ciąża jest inna 🙂
jutro zrobię i w piątek a zrobić sobie przyrost proga nie wiem czy trzeba, lubi on skakać i najlepiej miedzy 8-11 zrobić tak mi ktoś powiedział :)

reklama
Witam,
Nie wierzę, że zakładam ten wątek 🙈
Zapraszam wszystkie przyszłe mamy, które mają termin porodu luty 2024 ❤️

Opowiedzcie coś o sobie 🙂
Witam serdecznie dziewczyny 😊
Jestem tutaj pierwszy raz, to moja 4 ciąża aktualnie jestem w 5+0, w niedzuele zrobilam bete wyszła 308,8 dzisiaj 624.5 progesteron 37
Co sądzicie, czy progesteron nie jest za duży 🤔Termin 6 luty

Pozdrawiam gorąco 🥰

Do góry