reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

Co Ty chcesz a co dziecko to dwie różne sprawy 😀 dla świętego spokoju jak będzie się w łóżeczku drzeć weźmiesz do łóżka, bo akurat to jak rodzice sobie wyobrażają, a potrzeby dziecka to czasami 2 różne światy.

Powiem tak. Każdy ma swoje zdanie 😁 My swoje postanowiliśmy 😉 nie można całego życia tez podporządkować pod dziecko. My tak samo się liczymy ☺️

reklama
Co Ty chcesz a co dziecko to dwie różne sprawy 😀 dla świętego spokoju jak będzie się w łóżeczku drzeć weźmiesz do łóżka, bo akurat to jak rodzice sobie wyobrażają, a potrzeby dziecka to czasami 2 różne światy.
Ja też się zapierałam, że Czarek bedzie spał w swoim łóżeczku. Ale karmilam go na leżąco bo po cesarce tak mi było najwygodniej i po którejś pobudce w nocy juz nie chcialo mi sie go odkładać. I spał z nami. Nadal karmię, więc jak obudzi się w nocy to też go biorę do nas i zostaje do rana. Ale pierwszy sen zawsze w łóżeczku😉 Tylko jak teraz urodzi się drugie to się w czwórke nie zmieścimy🤣

A co do przewijaka, to mam taki na łóżeczko i jak najbardziej się sprawdzał do czasu aż maly zaczął się przekręcać na brzuch. Od tego momentu przewijanie na kanapie. A teraz to w biegu🙃

Ja też się zapierałam, że Czarek bedzie spał w swoim łóżeczku. Ale karmilam go na leżąco bo po cesarce tak mi było najwygodniej i po którejś pobudce w nocy juz nie chcialo mi sie go odkładać. I spał z nami. Nadal karmię, więc jak obudzi się w nocy to też go biorę do nas i zostaje do rana. Ale pierwszy sen zawsze w łóżeczku😉 Tylko jak teraz urodzi się drugie to się w czwórke nie zmieścimy🤣
Kazdy robi jak uważa 👍 ja tego nie neguję ani nic 🤷‍♀️ a swoje zdanie mam 😁

Tez nie mamy za dużego pokoju, ale minimalny tez nie jest , ok 10m2
Mi marzy się fototapeta z balonam ❤️
Tylko jeszcze nie wiem czy ze sztukateria czy bez. Ogólnie mamy taki sufit bialy ale z desek i chyba będzie że sztukateria za dużo nawalone, zobaczymy
ja chciałam tapetę ,ale mój nie chce nigdzie w domu 🙈 ,bo kojarzy mu się z dawnymi czasami

Moja córka śpi od początku z nami. Po tym co się dzieje po powrocie ze szpitala do domu, nie wyobrażam sobie wstawania do dziecka. Po prostu ze zmęczenia nie jestem w stanie nic innego zrobić niż dać mleko na leżąco i poczekać aż zje. Mieliśmy dostawkę, mamy łóżeczko, a po prostu najwygodniej jest dac mleko na śpiocha, bo się aż tak człowiek nie wybudza :) Z synem mialam tak samo. Dobrze, że od roku mamy większe łóżko, to się wszyscy zmieszczą:D Przewijaka z synem nie miałam, z córką tak i bylo mi wygodniej mieć wszystko pod ręką, łącznie z ubrankami w szufladzie pod przewijakiem. Teraz kupię znów tą nakładkę na komodę. Oby tym wszystko było dobrze.

A teraz planuje minimalizm i wiem, że się sprawdzi. Dzidziuś tak naprawdę potrzebuje tylko mamy, tulenia, jedzenia, przewijania i tak w koło 😄nawet łóżeczka nie będę że strychu narazie ściągać, bo wystarczy kosz mojzesza , a i tak się skończy w naszym łóżk pewnie 🤣🤣, ale zgadzam się, że te wszystkie piękne rzeczy są poprostu must Have dla mamy pierwszego dziecka😍ja tez wtedy oszalałam, kupowałam, rodzina też, bo jak człowiek ma przejść obojętnie no jak??? Kupujcie dziewczyny i cieszcie się tym! To wyjątkowy czas🥰potem będziecie to wszystko przestawiać o kurz z tego ścierać, ale warto, chyba każdy musi to przeżyć😀
Dokładnie tak życie samo zweryfikuje . Ja tym razem żadnego łóżeczka tylko dostawke na razie . Chciałabym żeby córka się przeprowadziła do siebie ma wszystko w pokoju a znosi do salonu 🙈 w łóżku swoim nie śpi nawet tylko z nami . Mój genialny mąż nawet telewizor tam wstawił 🙈 za czym nie byłam . Całe szczęście i tak nie ogląda a mąż często się siedzi tam na łóżku jej i coś włącza 😆. Więc ja mam zabawki wszędzie 🤦 a pokoi jest mały ,ale ma . Co z następnym będziemy myśleć .

Załączniki

• IMG_20220722_213817.jpg
    IMG_20220722_213817.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 95
  • Screenshot_2022-07-22-21-41-41-232_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-07-22-21-41-41-232_com.google.android.apps.photos.jpg
    214,4 KB · Wyświetleń: 93
  • Screenshot_2022-07-22-21-41-44-786_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-07-22-21-41-44-786_com.google.android.apps.photos.jpg
    213,9 KB · Wyświetleń: 94
  • Screenshot_2022-07-22-21-41-58-006_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-07-22-21-41-58-006_com.google.android.apps.photos.jpg
    208,7 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Moja córka śpi od początku z nami. Po tym co się dzieje po powrocie ze szpitala do domu, nie wyobrażam sobie wstawania do dziecka. Po prostu ze zmęczenia nie jestem w stanie nic innego zrobić niż dać mleko na leżąco i poczekać aż zje. Mieliśmy dostawkę, mamy łóżeczko, a po prostu najwygodniej jest dac mleko na śpiocha, bo się aż tak człowiek nie wybudza :) Z synem mialam tak samo. Dobrze, że od roku mamy większe łóżko, to się wszyscy zmieszczą:D Przewijaka z synem nie miałam, z córką tak i bylo mi wygodniej mieć wszystko pod ręką, łącznie z ubrankami w szufladzie pod przewijakiem. Teraz kupię znów tą nakładkę na komodę. Oby tym wszystko było dobrze.
Ja dlatego chciałabym karmić znów kp ,bo jest to dla mnie mega wygodne

Do góry