reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Ogólnie one są trochę za wąskie na przewijak, ale mąż dostanie zlecenie na zrobienie takiej półeczki, żeby z tyłu dostawić to się powiększy blat i nie będzie dziur z tyłu :)
Fajne są. Bardzo. Właśnie takiej komody szukałam. Jutro chyba z mężem się przejedziemy do IKEI. Kawałek drogi mamy, bo 60km w jedną stronę. Ale za taką cenę i tak się opłaca. Bo ogolnie komody są drogie. Po 200€. A ta jest na promocji teraz za 79€.

My raczej przewijaka nie będziemy kupować. Więc mi nie przeszkadza

reklama
Fajne są. Bardzo. Właśnie takiej komody szukałam. Jutro chyba z mężem się przejedziemy do IKEI. Kawałek drogi mamy, bo 60km w jedną stronę. Ale za taką cenę i tak się opłaca. Bo ogolnie komody są drogie. Po 200€. A ta jest na promocji teraz za 79€.

My raczej przewijaka nie będziemy kupować. Więc mi nie przeszkadza
Zawsze możesz popatrzeć na ebay Kleinanzeige, dużo ludzi sprzedaje, chociaż i tak nowa nie jest droga, my jedna mamy już chyba 6 lat i się trzyma

Ja bez przewijaka nie dam rady, gdzie dziecko przewijac?

Zawsze możesz popatrzeć na ebay Kleinanzeige, dużo ludzi sprzedaje, chociaż i tak nowa nie jest droga, my jedna mamy już chyba 6 lat i się trzyma

Nie ma takich na ebay właśnie. Bo też patrzyłam. A te wcale nie są drogie a będzie nowe.

My stwierdziliśmy że nie potrzebujemy 🤷‍♀️ chyba że się coś zmieni.

Jak Was czytam i sobie przypominam to wszystko to jestem przerażona 😳 syn już odchowany 9 lat a tu znowu te pieluchy i tetry a najgorsze jest w tym to, że wydaje mi się że ja już nic nie pamiętam jak to się robiło🤦 co do czego 🙃😉 będę się uczyć na nowo 🤭

ja kupiłam kiedyś przewijak z ikea i tam był taki pompowany wklad i wiecie co ....przewijak stał i tylko sie kurzył a ja po całej chacie latałam z tym pompowanym wkładem 😄a to na łóżko a to na kanapę. Przy drugim dziecku sprzedałam przewijak 🤭🤗

A teraz planuje minimalizm i wiem, że się sprawdzi. Dzidziuś tak naprawdę potrzebuje tylko mamy, tulenia, jedzenia, przewijania i tak w koło 😄nawet łóżeczka nie będę że strychu narazie ściągać, bo wystarczy kosz mojzesza , a i tak się skończy w naszym łóżk pewnie 🤣🤣, ale zgadzam się, że te wszystkie piękne rzeczy są poprostu must Have dla mamy pierwszego dziecka😍ja tez wtedy oszalałam, kupowałam, rodzina też, bo jak człowiek ma przejść obojętnie no jak??? Kupujcie dziewczyny i cieszcie się tym! To wyjątkowy czas🥰potem będziecie to wszystko przestawiać o kurz z tego ścierać, ale warto, chyba każdy musi to przeżyć😀

A teraz planuje minimalizm i wiem, że się sprawdzi. Dzidziuś tak naprawdę potrzebuje tylko mamy, tulenia, jedzenia, przewijania i tak w koło 😄nawet łóżeczka nie będę że strychu narazie ściągać, bo wystarczy kosz mojzesza , a i tak się skończy w naszym łóżk pewnie 🤣🤣, ale zgadzam się, że te wszystkie piękne rzeczy są poprostu must Have dla mamy pierwszego dziecka😍ja tez wtedy oszalałam, kupowałam, rodzina też, bo jak człowiek ma przejść obojętnie no jak??? Kupujcie dziewczyny i cieszcie się tym! To wyjątkowy czas🥰potem będziecie to wszystko przestawiać o kurz z tego ścierać, ale warto, chyba każdy musi to przeżyć😀
Ja właśnie też nie chce niepotrzebnych rzeczy kupować. A brat ma dwójkę dzieci więc też troszkę wiem co im się przydało a co nie. Bez przewijaka przeżyli 🤣 a spania w łóżeczku chce uczyć od początku. Bo ja też potrzebuje wypocząć. Mąż tak samo. A z dzieckiem to wiadomo jak się śpi. Poskładania w chińskie osiem 🤣 dlatego ja od początku chce żeby dzidzius spał w łóżeczku. Ewentualnie jakieś przytulanie to wiadomo.

reklama
Ja właśnie też nie chce niepotrzebnych rzeczy kupować. A brat ma dwójkę dzieci więc też troszkę wiem co im się przydało a co nie. Bez przewijaka przeżyli 🤣 a spania w łóżeczku chce uczyć od początku. Bo ja też potrzebuje wypocząć. Mąż tak samo. A z dzieckiem to wiadomo jak się śpi. Poskładania w chińskie osiem 🤣 dlatego ja od początku chce żeby dzidzius spał w łóżeczku. Ewentualnie jakieś przytulanie to wiadomo.
Co Ty chcesz a co dziecko to dwie różne sprawy 😀 dla świętego spokoju jak będzie się w łóżeczku drzeć weźmiesz do łóżka, bo akurat to jak rodzice sobie wyobrażają, a potrzeby dziecka to czasami 2 różne światy.

Do góry