Podziwiam Was, że macie siłę i czas o tym wszystkim myśleć typu przewijaki, ubranka, pieluszki, ja jedynie przejmuję się co będzie ze starszą córką, teraz śpi ze mną w łóżku, łóżeczka nigdy nie znała, bo była nieodkladalna. Muszę ją jakoś przetransportować do jej własnego łóżka i nie wiem jak to zrobić łóżko podłogowe w duchu montessori mi się marzy, ale jest chyba za mała… to moje największe zmartwienie mamy tylko jedna sypialnię i salon, z dwójką w jednym pokoju spać na początku będzie mega ciężko, nikt się nie wyśpi
reklama
MoniqeOO
Fanka BB :)
Ile ma Twoja córka? Nasza nieodkładalna, śpiąca wiecznie na nas lub z nami jak miała 1.5 roczku to przeszła do swojego pokoju na właśnie zwykle łóżko, duże, niskie- robione przez stolarza. Usypiamy kładąc się obok niej a później śpi lepiej niż spała z nami w łóżkuPodziwiam Was, że macie siłę i czas o tym wszystkim myśleć typu przewijaki, ubranka, pieluszki, ja jedynie przejmuję się co będzie ze starszą córką, teraz śpi ze mną w łóżku, łóżeczka nigdy nie znała, bo była nieodkladalna. Muszę ją jakoś przetransportować do jej własnego łóżka i nie wiem jak to zrobić łóżko podłogowe w duchu montessori mi się marzy, ale jest chyba za mała… to moje największe zmartwienie mamy tylko jedna sypialnię i salon, z dwójką w jednym pokoju spać na początku będzie mega ciężko, nikt się nie wyśpi
Więc polecam
Mój ma półtora roku. Nie chciałam go tak długo karmić, ale tak wyszło (to tak w związku z weryfikacją przez życie ciążowych planów). W maju wróciłam na dwa miesiące do pracy po macierzyńskim i Czaruś siedząc z babcią nie narzekał na brak cycka. I pewnie by się udało go wtedy odstawić. A potem się okazało ze jestem w ciąży i l4 i znowu doi na potęgę. Ale we wrześniu żłobek i to mi daje nadzieję, że jednak się odstawi.@Paulina9303 wiem ,ale on twierdzi ,że to później jak chcesz zmienić to trzeba zrywać później szorować a tak tylko malujesz nowy kolor . Mój to nawet półek na ścianach nie chce ,bo szkoda wiercić dziury
@domini82 @LenkaW86 Ile twój starszy ma? Ja karmiłam córkę 3 lata i 3 miesiące w sumie w teraz 7 czerwca zaczęłam odstawiać ,bo miałam tomografię z kontrastem i postanowiłam ,że później będę już twarda . I tak w nocy może raz mocniej płakała ,bo mocno spala więc jej dałam ,ale nie pamiętała nawet tego. Później jeszcze jeden dzień w nocy i koniec był . Mówiłam,że chore namalowałam czerwonym markerem kropki . Nie raz jeszcze się śmieje i pyta czy dam cycy ,czy jeszcze są chore . Akurat dobrze ,że odstawiłam ,bo się dowiedziałam ,że w ciąży jestem pod koniec miesiąca
Też postanowiłam teraz nie kupowac za dużo i chciałabym zapytać Was czy ktoś z was używał wanienki do kąpieli bez stojaka. Przy pierwszym mieliśmy stojak, dzisiaj dostanę wanienkę i myślę sobie że ten stojak miejsce zajmuje a da się bez niego obejść, jak kapiecie/ kapuście niemowlaki?
MaGdaLenAx94
Też postanowiłam teraz nie kupowac za dużo i chciałabym zapytać Was czy ktoś z was używał wanienki do kąpieli bez stojaka. Przy pierwszym mieliśmy stojak, dzisiaj dostanę wanienkę i myślę sobie że ten stojak miejsce zajmuje a da się bez niego obejść, jak kapiecie/ kapuście niemowlaki?
Ja zamierzam kupić wanienke składana bo zajmuje mniej miejsca a my nie mamy tyle miejsca w łazience żeby taka zwykła sobie stała. I właśnie też się zastanawiałam nad stojakiem. Ale myślę że to nie ma znaczenia. Zależy jak Ci wygodniej
Chociaz jakoś bez stojaka wydaje mi się bezpieczniejsza
Zaraz będzie 15mcyIle ma Twoja córka? Nasza nieodkładalna, śpiąca wiecznie na nas lub z nami jak miała 1.5 roczku to przeszła do swojego pokoju na właśnie zwykle łóżko, duże, niskie- robione przez stolarza. Usypiamy kładąc się obok niej a później śpi lepiej niż spała z nami w łóżku
Więc polecam
Ona się okropnie wierci. W nocy wstaje, siada, chodzi po łóżku, jakby lunatykowała. Plus niestety musi ssać pierś co 40 minut. Więc łóżeczko odpada, a sama w łóżku żeby spała, to się boję jednak. W łóżeczku ze szczebelkami byłaby bezpieczniejsza, ale jak mam co 40 minut wstawać i potem ja usypiać dodatkowo (bo jak nie ma piersi to od razu oczy jak 5zl) to idzie się wykończyć. Na drzemki też z nią leżę w łóżku, inaczej wstaje po 20 minutach :/
grope_
Ja używałam tej zwykłej, małej wanienki z ikea. Właściwie do teraz corka się w niej kapie, ale ma już ponad rok. Był pewnien czas, ze marzyłam o stojaku. Rodziłam przez cc, sama kapie od zawsze i doskwierało mi noszenie tej wanienki z woda, a następnie nachylenie się do kapania. Ale te stojaki były trudno dostępne i jakoś pomysł rozszedł się po kościach. Jako niemowlę kąpana była w sypialni na naszym łóżku- 2cm wody właściwie to nie był problem przenieść potem kąpaliśmy już w łazience w wannie, ale to dopiero jak sama usiadła.Też postanowiłam teraz nie kupowac za dużo i chciałabym zapytać Was czy ktoś z was używał wanienki do kąpieli bez stojaka. Przy pierwszym mieliśmy stojak, dzisiaj dostanę wanienkę i myślę sobie że ten stojak miejsce zajmuje a da się bez niego obejść, jak kapiecie/ kapuście niemowlaki?
Właśnie odkryłam że są takie i mam dylemat, przyjąć za darmo zwykło czy wydać pieniądze na składanaJa zamierzam kupić wanienke składana bo zajmuje mniej miejsca a my nie mamy tyle miejsca w łazience żeby taka zwykła sobie stała. I właśnie też się zastanawiałam nad stojakiem. Ale myślę że to nie ma znaczenia. Zależy jak Ci wygodniej
Chociaz jakoś bez stojaka wydaje mi się bezpieczniejsza
reklama
MaGdaLenAx94
Właśnie odkryłam że są takie i mam dylemat, przyjąć za darmo zwykło czy wydać pieniądze na składana
Właśnie są bardzo fajne. Nie są tanie. Ale nawet jadąc gdzieś można wrzucić do bagażnika spokojnie. Miejsca nie zajmie duzo