reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

@Zawik ok nie muszę być tu, na fcb przyjęły mnie dziewczyny 🥰 ja jestem z takich osób, gdzie telefon leży na regale i nie siedzę non stop na socjal mediach i nie wypowiadam się, więc pewnie od razu byście mnie wyrzuciły 😅

Nawet w gościach- mój mąż gaduła , a ja słuchacz, obserwator i analizuje wszystko 🤣 taka natura , trudno , przeżyje 😅
Dodalam Cie ☺

reklama
Pieluszkę możesz położyć

@Zawik ok nie muszę być tu, na fcb przyjęły mnie dziewczyny 🥰 ja jestem z takich osób, gdzie telefon leży na regale i nie siedzę non stop na socjal mediach i nie wypowiadam się, więc pewnie od razu byście mnie wyrzuciły 😅

Nawet w gościach- mój mąż gaduła , a ja słuchacz, obserwator i analizuje wszystko 🤣 taka natura , trudno , przeżyje 😅
Ja to samo, między ludźmi 🤣 nieraz się mnie pytają czemu się nie odzywam. A ja jakoś nie lubię. Lubię słuchać. A mi się wydaje że ja za bardzo nie mam o czym mówić 🤣🤷‍♀️

Z tym przebieraniem to przyznaję, mój syn sikał bez opamiętania. Do tego na początku jako niedoświadczona mama zbyt lekko zapisałam pieluszki i każde siku to dziecko całe mokre🤣
Co do pieluszek to miałam tylko tetrowe ale fakt trzeba szukać lepszej tetry. Kupiłam otulacz bambusowy ostatnio i jestem nim zachwycona, super mięciutki

Ktoś pytał wcześniej o ilość ubranek - polecam mieć dużo ciuszków na 56, zwłaszcza przy chłopcu. Dwa/trzy razy w pierwszych tygodniach to przebierałam się ja. Mój syn zasikiwał dziennie czasem 5 bodziaków. I było tak już w szpitalu. Mimo, że wzięłam dużo ubranek, to wracaliśmy do domu w szpitalnych 😃 Takie małe bobo ciągle robi siku i kupy no i dzieją się różne rzeczy, również w nocy. Tak że nie żałujcie ciuszków, najwyżej potem sprzedacie. Dla mnie to kupowanie malutkich ubranek było pięknym czasem 🥰
Oj tak najpierw jest bardzo dużo przebierania a potem jeszcze więcej przy rozszerzaniu diety 🤣

Ja jeszcze mam zdjęcie ile ciuchów miałam przed narodzinami córki . Akurat nam się tak trafiło ,że miała refluks żołądka do roku czasu prawie więc wymioty były 15 razy dziennie jak fontanny także ciuszki ciągle były przebierane zarówno jej jak i moje ,tetry też się przydały. Wygodne są body kopertowe i pajace, ja najwięcej tego używałam .

Załączniki

• Screenshot_2022-07-22-13-26-43-111_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2022-07-22-13-26-43-111_com.google.android.apps.photos.jpg
    312,1 KB · Wyświetleń: 106
reklama
A tak w ogóle będę musiała szukać miejsca dla trzeciego dziecka na ciuszki 🙈 i chyba zdecyduje się na jakąś szafę w zabudowie żeby już było na zaś ,bo nie wiem gdzie wszystko pomieścimy 🤷
Właśnie ja bym chciała komodę z szufladami. Ale takimi glebokomi i dużymi. Plus do tego organizery i myślę że się pomieści. Bo pokoik dziecięcy mamy dość mały akurat i jeszcze jest skos wiec nie za bardzo jest możliwość na szafe

Do góry