reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

A przy seksie przerywanym patrzyliscie kiedyś na dni płodne ? Ja nigdy może mogliśmy patrzeć to był błąd . Tyle lat się nie wpadło 🤷 dlatego wielki zonk
My przez dwa lata w dni płodne i nic. Potem raz spontanicznie wystarczył i zaskoczyło. Teraz po 1,5 roku po porodzie pierwszy seks na całego okolo owu i tak po prostu się udało.

reklama
Ja nie powiedziałam, że trzeba chować brzuch ciążowy :) Zawsze lubiłam dopasowane ubrania i w ciąży też takie niosłam i będę nosić :) Tylko, że wolę ten brzuch zimą mieć, a latem już z dzidzią wyskoczyć na plażę :)
Mam nadzieję że Cię nie uraziłam bo nie to miałam na myśli. Jeśli tak to przepraszam ☺️☺️☺️

Ja jeszcze karmię. Mam nadzieję że sam się odstawi, bo karmienie w tandemie to nie dla mnie. Od września idzie do żłobka, więc siłą rzeczy bedzie musiał zapomnieć o cycku na kilka godzin. Choć jak go znam to nadrobi w nocy. Ale widzę że mleka mam już mniej.
Też nie chcę w tandemie i chciałabym, żeby sam się odstawił, podobno tak bywa jak sie karmi w ciąży, ale to jest taki cycoholik, że pewnie nic z tego 😄

Ja karmiłam córkę 3 lata i 3 miesiące odstawiłam,bo miałam tomografię z kontrastem i się bałam. Piersi pomalowałam markerem na czerwono szczególnie sutki i mówiłam,że ranę mają i nie wolno trzy dni trochę marudziła i koniec ,a ile twoje ma?
15 miesięcy, jeszcze nie rozumie takich rzeczy niestety 🤷‍♀️

Ja :( Już ledwo zipię. Młoda ciągnie w nocy co chwilę, a w dzień zaczęłam znów jej dawać, bo jak tak okropnie się czułam w czwartek, piątek i sobotę, a to był jedyny sposób na polezenie w spokoju. Jestem wymietolona, niewyspana. Ząb jeszcze jej idzie i w zasadzie nie wiem co robić. Leku przeciw mdłościom nie mogę brać przez kp właśnie też. Co prawda, ok się czulam dwa ostatnie dni, ale kto wie czy ten stan nie wroci.
Miałam plan całkiem odstawić w dzień, bo karmimy sie raz do drzemki i zamiast tego brać go na spacer, żeby spał w wózku, ale jestem mega zmęczona i jeszcze ostatnio nocki ciężkie, wiec drzemka to jedyny czas kiedy mogę się położyć razem z nim i odpocząć i ciagle odsuwam to w czasie

reklama
Też nie chcę w tandemie i chciałabym, żeby sam się odstawił, podobno tak bywa jak sie karmi w ciąży, ale to jest taki cycoholik, że pewnie nic z tego 😄
U mnie to chyba się nasiliło wręcz 😅 Jak narkotyk, odpływa jak tylko poczuje mleczko 🙈 Żal mi odstawić, ale naprawdę zaczęło mnie to boleć.

Do góry