reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

Witam dziewczyny trochę mnie nie było... remont pełna para od rana do nocy , młode jeszcze dają popalić bo pogoda była słaba więc im się nudziło i bardzo chciały pomagać. 🤣🤣🤣
No i ostatnio coś dużo słyszę o stratach i zaczęłam świrować ze coś nie tak u mnie. Brzuch mnie po lewej stronie zaczął boleć więc wczoraj poleciałam na sor do brzezin . Ordynator akurat był zbadał mnie i mówi że tam na lewym jajniku żadnej torbieli nie ma. Na prawym jest delikatna. Że ktoś mnie nie potrzebnie straszył. Ogólnie z jajnikami Ok nic niepokojącego nie widać. Maluch jest na miejscu ale nie męczyliśmy go słuchaniem serduszka. Powiedzial ze bol klocie ciagniecie to nofmalne dopoki bol nie jest silniejszy od miesiaczki. I wróciłam do domu. Jutro mam wizytę na 9.20 w Matce Polce. I przez to wszystko pokłóciłam się z facetem.... bo nie chcial mi torby siegnac z szafy ( spakowalam sie w razie zostania w szpitalu) 😡😡😡 zaczynam mieć wahania nastrojów i wszystko mnie irytuje. Jeszcze stwierdził że wózek będziemy mieli po jego chrześniaku. Powiedzialam że oszalal i sobie kupię sama jaki mi się będzie podobał. Myślałam się pożalić. 😔😔
Mnie czasem właśnie boli tak jak na okres ale to takie chwilowe . Mówię sobie ze macica się powiększa i dlatego . W piątek będę na usg to będę o wszystko pytać 😀 ja byłam jakiś czas bardzo płaczliwa teraz mi trochę przeszło . Ale nadal na niektórych reklamach ściska mnie na płacz 🤣

reklama
Mnie czasem właśnie boli tak jak na okres ale to takie chwilowe . Mówię sobie ze macica się powiększa i dlatego . W piątek będę na usg to będę o wszystko pytać 😀 ja byłam jakiś czas bardzo płaczliwa teraz mi trochę przeszło . Ale nadal na niektórych reklamach ściska mnie na płacz 🤣
Też się zrobiłam jakąś wrazliwa i płaczliwa, jak nigdy... chyba potrzebny mi spacer po lesie w samotności. 😊

u nas mąż nie czuł żeby coś poszło szybciej ,ale jednak coś musiało się wydarzyć . Już teraz zdecyduje się na zabezpieczenie może spirale ,bo jest wygodna . Teraz będę się bała uważać ,bo człowiek co raz starszy,a to już trzecie dziecko będzie. Zawsze mówiłam,że dwójka planowana a jak z trzecim wpadnę to jeszcze nic się nie stanie 😆 no i mam
moja koleżanka ma dzidziulka, że tak powiem ,,że spieali"🤔także ja już nie wiem, co jest skuteczne🤣chyba tylko ,,biale" małżeństwo haha. My też kilka lat na przerywanym i nic , a jak chcieliśmy już to 9 miesięcy musieliśmy się starać i dopiero zaskoczyło

Właśnie z tym płakaniem to mam podobnie. Wcześniej mało co mnie wzruszalo. Praktycznie nic 🤣 a wczoraj np były remonty Doroty Szelągowskiej i tam na początku przedstawiają historie tego kogoś komu robią remont i normalnie miałam łzy 🤣 aż się sama z siebie zaczęłam śmiać

Ja nie powiedziałam, że trzeba chować brzuch ciążowy :) Zawsze lubiłam dopasowane ubrania i w ciąży też takie niosłam i będę nosić :) Tylko, że wolę ten brzuch zimą mieć, a latem już z dzidzią wyskoczyć na plażę :)
mam takie same myśli, teraz w początkach ciaxy ciężko mi w lecie, a ja sobie pomyślę, że z wielkim brzuchem miałabym teraz być to byłyby tortury....mam córkę ze stycznia , w lecie była już taka fajna polroczna:) dobry czas początek roku na rodzenie :) chociaż marzył mi się bobas z czerwca...najważniejsze zdrowie nie

Ktoś jeszcze jest kp? Okropnie bolą mnie piersi jak Młody je, a trzecią noc z rzędu na mnie wisi prawie cały czas 🤦‍♀️ Miałam ochotę wystrzelić się w kosmos 🙈 chciałabym go odstawić, tylko nie wiem jak się do tego zabrać, boje się, ze będzie wielki płacz
pocztaj na hafija.pl o odstawieniu, może tam znajdziesz rady dla Was :) tylko takie pomocne, a nie smarowanie piersi solą 🤣chyba jeszcze babkizpiersiami wydały teraz e-booka odstawiennik czy coś:)

Rozumiem. Ja też nie mam dobrych doswiadczen po pierwszej ciąży. Ale nie uważam że mam się zamartwiać, bo to też nie pomoże. A czesto się wpływu żadnego nie ma. Więc lepiej dla mnie myśleć pozytywnie
Dokładnie. Co ma.byc to będzie. Ja po pierwszej i po drugiej tak się boję, że masakra. A po trzeciej dopiero po porodzie wypłakałam swoje. Ale tak sobie myślę, że jednak wpływu na pewne rzeczy nie mam.

Ktoś jeszcze jest kp? Okropnie bolą mnie piersi jak Młody je, a trzecią noc z rzędu na mnie wisi prawie cały czas 🤦‍♀️ Miałam ochotę wystrzelić się w kosmos 🙈 chciałabym go odstawić, tylko nie wiem jak się do tego zabrać, boje się, ze będzie wielki płacz
Ja tez karmie. Nie boli mnie karmienie, ale mam trochę mniej mleka. Czuje jak młoda ssie na sucho. I bardzo bardzo drażni mnie dotyk, a ona lubi sobie mnie głaskać, poklepać, czasami podszczypać i wtedy ja tez mam ochotę wystrzelić się w kosmos 🤣

O mamo. U nas to samo. Mój młody od czwartku tak się uczepił cycka, gorzej niż noworodek. Ma w poważaniu inne osoby niż mama. Już mi nerwy siadają. Jeszcze chłop ma siłę, zęby. Gryzie mnie, drapie. Moje sutki cierpią, są poranione. Mały dziad się nie daje odstawić. U nas ryk, robi się purpurowy za cyckiem i potrafi tak się zanosić, że traci oddech. Jestem tym faktem załamana. Mleka już nie ma prawie wcale, to on coraz więcej i dłużej ciągnie żeby poleciało...

reklama
Do góry