reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Miałam plan całkiem odstawić w dzień, bo karmimy sie raz do drzemki i zamiast tego brać go na spacer, żeby spał w wózku, ale jestem mega zmęczona i jeszcze ostatnio nocki ciężkie, wiec drzemka to jedyny czas kiedy mogę się położyć razem z nim i odpocząć, więc ciagle odsuwam to w czasie
Widzisz, miesiąc udało się bez cycka w dzień, a tu bach, mdłości nie do pokonania i poszlam na łatwiznę. Ale łatwo było ją odstawić w dzień, bo wystarczyło ponosić, pogłaskać i zasypiała. Teraz już marudzi, że nie chcę dać, a trochę boję się ją nosić z uwagi na te plamienia.

15 miesięcy, jeszcze nie rozumie takich rzeczy niestety 🤷‍♀️
Powiem ci ,że później może być trudniej i będziesz musiała czekać tak długo jak ja 🙈 Ja nie wiem czy dałabym radę gdyby nie myśl ,że to badanie . Miałam i tak wyrzuty sumienia jak płakała i strasznie psychicznie źle to znosiłam tak choroby szalały. Jednak dobrze się stało ,bo niedługim czasie okazało się ,ze jestem w ciąży . Teraz córka lepiej śpi niż wcześniej ma twardy sen i tylko się przytula do mnie . Zawsze też było tak ,że jak coś sobie zrobiła to do cycusia szła na ukojenie a teraz chwilę przytuli i spokój

Witam dziewczyny trochę mnie nie było... remont pełna para od rana do nocy , młode jeszcze dają popalić bo pogoda była słaba więc im się nudziło i bardzo chciały pomagać. 🤣🤣🤣
No i ostatnio coś dużo słyszę o stratach i zaczęłam świrować ze coś nie tak u mnie. Brzuch mnie po lewej stronie zaczął boleć więc wczoraj poleciałam na sor do brzezin . Ordynator akurat był zbadał mnie i mówi że tam na lewym jajniku żadnej torbieli nie ma. Na prawym jest delikatna. Że ktoś mnie nie potrzebnie straszył. Ogólnie z jajnikami Ok nic niepokojącego nie widać. Maluch jest na miejscu ale nie męczyliśmy go słuchaniem serduszka. Powiedzial ze bol klocie ciagniecie to nofmalne dopoki bol nie jest silniejszy od miesiaczki. I wróciłam do domu. Jutro mam wizytę na 9.20 w Matce Polce. I przez to wszystko pokłóciłam się z facetem.... bo nie chcial mi torby siegnac z szafy ( spakowalam sie w razie zostania w szpitalu) 😡😡😡 zaczynam mieć wahania nastrojów i wszystko mnie irytuje. Jeszcze stwierdził że wózek będziemy mieli po jego chrześniaku. Powiedzialam że oszalal i sobie kupię sama jaki mi się będzie podobał. Myślałam się pożalić. 😔😔

Witam dziewczyny trochę mnie nie było... remont pełna para od rana do nocy , młode jeszcze dają popalić bo pogoda była słaba więc im się nudziło i bardzo chciały pomagać. 🤣🤣🤣
No i ostatnio coś dużo słyszę o stratach i zaczęłam świrować ze coś nie tak u mnie. Brzuch mnie po lewej stronie zaczął boleć więc wczoraj poleciałam na sor do brzezin . Ordynator akurat był zbadał mnie i mówi że tam na lewym jajniku żadnej torbieli nie ma. Na prawym jest delikatna. Że ktoś mnie nie potrzebnie straszył. Ogólnie z jajnikami Ok nic niepokojącego nie widać. Maluch jest na miejscu ale nie męczyliśmy go słuchaniem serduszka. Powiedzial ze bol klocie ciagniecie to nofmalne dopoki bol nie jest silniejszy od miesiaczki. I wróciłam do domu. Jutro mam wizytę na 9.20 w Matce Polce. I przez to wszystko pokłóciłam się z facetem.... bo nie chcial mi torby siegnac z szafy ( spakowalam sie w razie zostania w szpitalu) 😡😡😡 zaczynam mieć wahania nastrojów i wszystko mnie irytuje. Jeszcze stwierdził że wózek będziemy mieli po jego chrześniaku. Powiedzialam że oszalal i sobie kupię sama jaki mi się będzie podobał. Myślałam się pożalić. 😔😔
To u mnie na odwrót ja tam bym mogła przygarnąć po kimś ,a mój chce nowe wszystko 🙈 . Ja akurat mam torbiel na jajniku juz dawno ,ale gin mówił ,że nie jest jakoś źle i nie powinno nic to przeszkadzać . W końcu hormony się uspokoją 😘 albo będzie gorzej 😆

Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?

To u mnie na odwrót ja tam bym mogła przygarnąć po kimś ,a mój chce nowe wszystko 🙈 . Ja akurat mam torbiel na jajniku juz dawno ,ale gin mówił ,że nie jest jakoś źle i nie powinno nic to przeszkadzać . W końcu hormony się uspokoją 😘 albo będzie gorzej 😆
Wydaje mi się że wszystko mnie irytuje. Nawet dla mnie źle smaruje kromkę chleba masłem🥴🥴🥴🥴
moja torbiel miala byc ogromna i w razie bolu od razu na stol a tu psikus... nie ma jej... 🙈🙈

reklama
Nie wiem jak wy macie mdłości ,ale ja najgorzej przechodzę od 17 przez całą noc 😑 tak mnie męczy a brzuch mam jak balon przez co nie mogę spać . Strasznie się źle czuje wtedy jakbym jakaś jelitowke miała 🙁 oby to minęło . Zastanawiam się ja Espumisan chyba można brać w ciąży z tego co kojarzę?
W sumie ja nie mam... czasami coś mnie zmuli chwilę... Ale to raczej z głodu albo jak za ostro moj kieruje. A u mnie znowu problem ze nic nie chce jeść... jak widzę jedzenie to mnie cofa... nic mi nie podchodzi... ostatnio Zjadłam zupkę chińska bo mnie naszło.. I jak nie trawie mentosow tak teraz uwielbiam... I pije dużo dużo wody smakowej... pepsi mi nawet zbrzydła...

Do góry