reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Witam Was serdecznie
Mam na imię Marika , w tym roku kończę 30lat. Mam 8letniego syna, jedna ciąża poroniona w 13tc w grudniu zeszłego roku, kolejny raz udało się w pierwszym cyklu z terminem na 16.02.23r. Mam za sobą 2 wizyty, wygląda na prawidłowa ciążę, kolejna 28 lipca. Na pierwszej wizycie krwiak i torbiel, po 2tyg już nie ma śladu po krwiaku pewnie dlatego że przyjmuje duphaston.
Pozdrawiam 😘

Witam Was serdecznie
Mam na imię Marika , w tym roku kończę 30lat. Mam 8letniego syna, jedna ciąża poroniona w 13tc w grudniu zeszłego roku, kolejny raz udało się w pierwszym cyklu z terminem na 16.02.23r. Mam za sobą 2 wizyty, wygląda na prawidłowa ciążę, kolejna 28 lipca. Na pierwszej wizycie krwiak i torbiel, po 2tyg już nie ma śladu po krwiaku pewnie dlatego że przyjmuje duphaston.
Pozdrawiam 😘
Cześć. Mamy ten sam termin porodu. Wszystkiego dobrego 😊😊😊

U mnie dzidziulek 2.88 cm, fikał koziołki podczas badania, nóżki i raczki maleńkie hak kropeczki 🥰wczoraj przy pierwszej toalecie z rana też miałam plamienie, odrazu na IP , zostawili mnie do dzisiaj. Dzisiaj właśnie na usg było pięknie widać jak fika. Zamienili mi luteine dopochwowo na dypchaston i kazali odpoczywać, przyczyną krwawienia nieznana. Trzymajcie się dziewczyny! Oby więcej dobrych wiadomości 😁

Cześć dziewczyny! Chyba już dojrzałam do tego żeby się z Wami przywitać. Czytam was od samego początku bo termin na 4.02 ❤️dziś mamy już 9+1. Ponieważ jesteśmy po ivf to dowiedzieliśmy się turbo szybko i od tego czasu czekałam aż ktoś założy ten wątek, a potem Was sobie czytałam. Dopiero do mnie dociera, że po tylu latach naprawdę się udało, bo do tej pory jakoś nie mogłam w to uwierzyć. Panikuje przeokropne, więc wizyty mamy co tydzień żebym się trochę uspokoiła 🤣 ale póki co wszystko książkowo dzidziuś idealny, serduszko pięknie bije więc powoli odganiam złe myśli i czekam do prenatalnych żeby już na dobre odetchnąć ❤️

Cześć dziewczyny! Chyba już dojrzałam do tego żeby się z Wami przywitać. Czytam was od samego początku bo termin na 4.02 ❤️dziś mamy już 9+1. Ponieważ jesteśmy po ivf to dowiedzieliśmy się turbo szybko i od tego czasu czekałam aż ktoś założy ten wątek, a potem Was sobie czytałam. Dopiero do mnie dociera, że po tylu latach naprawdę się udało, bo do tej pory jakoś nie mogłam w to uwierzyć. Panikuje przeokropne, więc wizyty mamy co tydzień żebym się trochę uspokoiła 🤣 ale póki co wszystko książkowo dzidziuś idealny, serduszko pięknie bije więc powoli odganiam złe myśli i czekam do prenatalnych żeby już na dobre odetchnąć ❤️
Gratuluję! My zaszliśmy po 10 latach , więc wiem co czujesz💗. U mnie 6 tydzień mam liczone wg USG.

Witam Was serdecznie
Pozdrawiam 😘
Też przyjmuje duphaston bo mam niski progesteron, choć jeszcze w normie.

Dziewczyny!
Ja już wariuję. Czytam i czytam o ciąży. Jeśli możecie mi powiedzieć jak liczyć ciążę ciążę tygodniach? Wg bety wychodzi mi 3 tydzień, ale wg ostatniej miesiączki 5tydzien. Czy ja już jestem w drugim miesiącu? 😁

Pewnie jestem jedyna z tak głupimi pytaniami, ale to moja pierwsza ciąża a od internetu głową mi pęka 🤭
Też mam z tym problem mimo że na dziecko czekałam 38 lat mojego życia 😉

reklama
nie patrz na betę a na USG i tak miarodajne jest wyznaczenie w 12 tc na pierwszych prenatalnych . Lekarze zawsze liczą skończone tygodnie więc jak jesteś w 5+1 to dla nich jesteś w 5 tygodniu , aplikacje przeważnie podają już 6 tydzień ale go zaczynasz dopiero .
Dobra dawka wiedzy

Do góry