reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

reklama
Mamuśki a może któraś przyjmuje leki na tarczyce ?
Ja. Od lat brałam Euthyrox 50. W cyklu w którym zaszłam robiłam akurat badania (jeszcze przed owulacją:p ) TSH 1,5. Zaszłam w ciążę, w dzień drugiej pozytywnej bety skontaktowałam się z endokrynologiem, pierwszym lepszym, bo na swojego musiałabym za długo czekać. Od razu podniósł mi dawkę na 62,5. Do kontroli za 4 pełne tygodnie.

Ja. Od lat brałam Euthyrox 50. W cyklu w którym zaszłam robiłam akurat badania (jeszcze przed owulacją:p ) TSH 1,5. Zaszłam w ciążę, w dzień drugiej pozytywnej bety skontaktowałam się z endokrynologiem, pierwszym lepszym, bo na swojego musiałabym za długo czekać. Od razu podniósł mi dawkę na 62,5. Do kontroli za 4 pełne tygodnie.
Bo ja właśnie miałam kiedyś poroblemy z tarczyca i przed zajściem miałam robione miałam 2,49 jak zaszłam kolejne badanie 3,01 a dziś z wyników aż 4,3 i właśnie mi przepisał ten Euthyrox 50 .

Mamuśki a może któraś przyjmuje leki na tarczyce ?
Ja, od tygodnia biorę codziennie euthyrox 50, wcześniej mialam inna dawkę. Jestem świeżo po kontroli, ale jak będę robiła badania do 10tc to machnę tez tarczycowe i wyślę mojemu endo do kontroli. Jeśli masz przepisane to powinno się unormować, w ciąży euthyrox jest bezpłatny jak lekarz ci wystawi receptę z kodem „C”

Dziewczyny, czy jak w czwartek moja beta była 16,3, a dzisiaj jest 213 to ok czy za niska? Martwię się trochę bo jakoś myślałam że będzie już więcej 😔

Dziewczyny, czy jak w czwartek moja beta była 16,3, a dzisiaj jest 213 to ok czy za niska? Martwię się trochę bo jakoś myślałam że będzie już więcej 😔
Sprawdzałas na jakimś kalkulatorze online? Moim zdaniem jest ok. Pamietaj ze ty możesz mieć bete 213 a kolejna z nas na tym samym etapie 700. Głowa do góry 😙

reklama
Do góry