reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2023

13 mcy. Mała w nocy prawie cały czas przyssana. Nie wiem czy to przez ciążę, ale mam wrażenie, że karmię noworodzia :D
Moja ma 11 miesięcy. Karmie 3 razy w ciągu dnia, do spania, a nad ranem podłącza się i trzyma aż do 7:30 jak wstajemy haha 😀 a ty zaobserwowałaś zmniejszenie się ilości pokarmu?

reklama
Jezu, ja się czułam jak mleczna krowa... Nie znosiłam karmienia piersią. Zaczęłam odciągać laktatorem i podawać jej butelką, ale wtedy pokarm zaczął już w ogóle zanikać.
Na początku też byłam kp/kpi/mm, nienawidziłam karmić. Ale z czasem jak laktacja się ustabilizowała, dziecko nauczyło się ssać to było lepiej. A potem nagle bum, zęby i znów związek love-hate. W sumie nie czułam nigdy „wielkiej miłości” podczas karmienia ani większej więzi 😅 ale im dłużej karmiłam tym gorzej było mi odstawić i dziecko stało się bezbutelkowe, co trochę sprawiało, ze czułam się jak w więzieniu, bo nikt inny nie mógł karmić. Nie każda musi to uwielbiać, chciec karmić. Butelka tez jest spoko 😊

Moja ma 11 miesięcy. Karmie 3 razy w ciągu dnia, do spania, a nad ranem podłącza się i trzyma aż do 7:30 jak wstajemy haha 😀 a ty zaobserwowałaś zmniejszenie się ilości pokarmu?
Hm u mnie to trochę skomplikowane, bo mam jednego tzw. „leniwego cyca”. Córka wybrała lewa pierś, z prawej zje tylko na śpiocha. I tak jak z prawej wyciekało podczas karmienia lewą, tak teraz wycieka mniej. Nie wiem jak z lewej, w ciągu dnia ilość i czas karmień ten sam

Ja z mojej 4 dzieci karmiłam tylko pierwszą przez około pół roku,reszta na butelce jeśli z tą ciąża będzie w porządku też odrazu butelka. Chcę mieć możliwość wyjścia z domu i jak najszybciej wrócić do pracy,lub wpadać do niej choćby w weekendy,a z dzieckiem na piersi nie będzie to możliwe.
I niestety dla mnie "więź"budowana przez karmienie piersią to MIT

Słuchajcie czy macie może dreszcze? Pytanie moze nie typowe ale od wczoraj na zmianę raz.mi gorąco a raz zimno. Teraz np.siedze opatulona kocem bo mi zimno i oczywiście dopadła mnie infekcja pecherza🤦‍♀️przed 15 idę gadać z lekarzem o przyjęcie na usg i odebrać wynik bety i proga. Już ostatni raz robię betę, nie chce się katować przyrostem. Jak to mówi mój mąż co ma być to będzie i tak nic nie zaradzisz jeśli ma się coś stać,a on widząc moje nerwy też się denerwuje i tak koło się zamyka...

Mam swój pierwszy wynik bety w tej ciąży 😀 proszę was teraz o poradę: przez bardzo długie cykle nie mam pojecia w którym tygodniu ciąży jestem. Ostatnia miesiączka była 14.04. Test ciazowy robiłam 2.06 i był negatywny. Wiec domyślam się, ze to może być ~6 tydzień. I teraz pytanie- powtarzać bete czy umawiać się od razu do lekarza?

Załączniki

• C360B481-78A2-48B2-A4F2-7CA6AF362BC5.jpeg
    C360B481-78A2-48B2-A4F2-7CA6AF362BC5.jpeg
    143,8 KB · Wyświetleń: 106
Niee, to maleńki. Ja miałam 2x4 cm, wchłonął się sam. Oczywiście obserwuj się, jak będą się nasilać bóle brzucha albo zaczniesz plamić/krwawić to kierunek lekarz. Ale naprawdę, będzie dobrze 😚😚😚
O to spory . Ja w sumie nie wiem ile . 23 idę na usg prywatnie bo chce na prezent na dzień ojca ale nie wiem czy moj zasłużył na taki prezent 😅 to dokładnie zapytam

Mam swój pierwszy wynik bety w tej ciąży 😀 proszę was teraz o poradę: przez bardzo długie cykle nie mam pojecia w którym tygodniu ciąży jestem. Ostatnia miesiączka była 14.04. Test ciazowy robiłam 2.06 i był negatywny. Wiec domyślam się, ze to może być ~6 tydzień. I teraz pytanie- powtarzać bete czy umawiać się od razu do lekarza?
Jak dla mnie 5-6 tydzień. Powtórz sobie za 48h, żebyś miała ogląd czy wszystko ok, dla lekarza te wyniki tez się przydadzą. A potem na usg 😊
Takie coś znalazłam na necie, nie wiem czy to prawda, np. w moim labie normy są zupełnie inne :p

Załączniki

• B452B607-4326-4D01-974E-84F2E369936C.png
    B452B607-4326-4D01-974E-84F2E369936C.png
    227,1 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Do góry