reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Dziewczyny trzymam kciuki ;)

Mnie jutro czeka ktg i ciekawa jestem co i jak [emoji85][emoji16]mały się póki co nie pcha... mam nadzieje ,że nie jest "wielki".
Na ktg trzeba zabrać wyniki i coś jeszcze??
Wiadomo ze torbę spakowana w razie czego wezmę [emoji16]

Ja kupiłam do porodu za 20 zł w pepco zwykła koszule do spania ,mam nadzieje ze zda egzamin :p

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Czy Ty rodzisz na Żelaznej kochana, bo nie wiem czy dobrze pamiętam?
Najlepiej, żebyś była na 7 rano, albo przed 7. Potem jest dziki tłum, naprawdę.
O 8 jest zmiana lekarza, i lekarz wychodzi już przed 8, potem sprzątają gabinet, a następny lekarz przychodzi jak ma ochotę..(podejrzewam, że mają mało rąk do pracy).
Weź sobie kartę ciąży no i powiesz w rejestracji, że jesteś po terminie (czy w terminie) na kontrolne ktg. KTG i potem Cie właśnie zawołają do gabinetu.
Barek czynny od 9, więc miej coś do jedzenia, jeżeli bedziesz rano:)
Ja byłam wczoraj za radą położnej na 7 (poszło szybko), a raz byłam na 9 i siedziałam 6 godzin bo wiadomo..jeszcze nagłe przypadki które są przyjmowane od razu.
Trzymaj się:)

reklama
Czy Ty rodzisz na Żelaznej kochana, bo nie wiem czy dobrze pamiętam?
Najlepiej, żebyś była na 7 rano, albo przed 7. Potem jest dziki tłum, naprawdę.
O 8 jest zmiana lekarza, i lekarz wychodzi już przed 8, potem sprzątają gabinet, a następny lekarz przychodzi jak ma ochotę..(podejrzewam, że mają mało rąk do pracy).
Weź sobie kartę ciąży no i powiesz w rejestracji, że jesteś po terminie (czy w terminie) na kontrolne ktg. KTG i potem Cie właśnie zawołają do gabinetu.
Barek czynny od 9, więc miej coś do jedzenia, jeżeli bedziesz rano:)
Ja byłam wczoraj za radą położnej na 7 (poszło szybko), a raz byłam na 9 i siedziałam 6 godzin bo wiadomo..jeszcze nagłe przypadki które są przyjmowane od razu.
Trzymaj się:)

Tak tak na Żelazna :)
O dzięki bardzo za informacje bo ja zielona jestem :p pewnie bym pojechała około 10 na spokojnie...
Jutro akurat termin mam wiec dlatego jadę. A Ty na kiedy termin? I co dalej?? [emoji16]
I jak wrażenia jeśli chodzi o szpital i personel ? :)

Ja jestem przeterminowana, na 11 miałam termin, następne ktg kontrolne w środę czyli 15 :)
Bardzo miłe kobietki i położne. Podczas badania usg wszystko mi tłumaczono, malutką mierzono, wody sprawdzono, mnie dokładnie zbadano.
Ja mam wykupioną położną z racji tego, że mój gin zmienił szpital i obecnie jest na urlopie i cieszę się bardzo bo źle bym się czuła bez opieki po terminie..
Ale tak jak Ci mówię od godziny 8 wzwyż jest masakra, mam wrażenie że każdy chce tam rodzić:D

Dziekuje Wam dziewczyny :)

Kasia.zosia ale Dzidziusia wyhodowalas! :) ciekawe czy wielowodzie troche nie zawyza wartosci ale to raczej nie jest pomylka o 500g. Dobra decyzja dla Ciebie i dziecka. Zreszta jutro Dzien Milosci :) piekny prezent Ci czeka i fajnie, ze mozesz isc do domu. Mnie polozyli na ginekologii, sala 4 os. Kobiety z roznymi problemami a ja paraduje z brzuchem. Staram sie nie obnosic ale widze zazdrosne spojrzenia. Szkoda, ze nikt o tym nie mysli a ja wpedzam sie w poczucie winy, ze komus sprawiam przykrosc swoim szczęściem.

Ja jestem przeterminowana, na 11 miałam termin, następne ktg kontrolne w środę czyli 15 :)
Bardzo miłe kobietki i położne. Podczas badania usg wszystko mi tłumaczono, malutką mierzono, wody sprawdzono, mnie dokładnie zbadano.
Ja mam wykupioną położną z racji tego, że mój gin zmienił szpital i obecnie jest na urlopie i cieszę się bardzo bo źle bym się czuła bez opieki po terminie..
Ale tak jak Ci mówię od godziny 8 wzwyż jest masakra, mam wrażenie że każdy chce tam rodzić:D

Aaa :) No to teraz pewnie co kilka dni na ktg jeździsz :) to jest chyba najgorsze takie czekanie . Ja czuje ,że u mnie też tak będzie niestety :(
A mała na usg jaką wagę teraz ma?
Kurczę to może spotkamy się na sali hehe [emoji16]
Moja siostra też rodziła na żelaznej i miała położna -była zadowolona.
Ja nie brałam (nie wiem czy dobrze zrobiłam )

kasia.zosia - waga zacna! przy takiej nawet by mi przez myśl sn nie przeszło, twarda babka jesteś:)

zwiększyli mi dawkę tabsów na tarczycę i jestem ospała jak diabli! szkoda tylko, że w dzień a wnocy nic, oczy jak pięć złotych i wiercę się, mała razem ze mną;p

Ja miałam kruciutką rozpoznaną koszulę do porodu ale nie zdążyłam nawet jej z torby wyjąć i rodziłam w koszulce męża w której przyjechałam do szpitala.

dziewczyny, które rodziły sn- ile u was trwało krwawienie, plamienie po porodzie? czy to normalne jeśli miałam 2 tygodnie krwawienia, które stopniowo zmieniało się w zoltawe plamienie, a teraz od 3 dni znowu wrociła zywo czerwona krew? jestem 3 tygodnie po porodzie.

dziewczyny, które rodziły sn- ile u was trwało krwawienie, plamienie po porodzie? czy to normalne jeśli miałam 2 tygodnie krwawienia, które stopniowo zmieniało się w zoltawe plamienie, a teraz od 3 dni znowu wrociła zywo czerwona krew? jestem 3 tygodnie po porodzie.

U mnie za każdym razem było po około 2 tygodnie ale to raczej sprawa indywidualna i może trwać dłużej. 3 tygodnie to powiedziałbym jeszcze ze normalne.

reklama
U mnie te krwawienie dopiero od tygodnia ale też jest dzień że nie ma nic a czasem leje się po nogach ://

A my po pierwszej wizycie położnej w domku ;) nie miała żadnych zastrzeżeń, więc zadowoleni :)

Do góry