reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny jak szłam na kwalifikacje do szpitala do cc, to po otrzymaniu sugestii mojego lekarza prowadzącego. Zanim lekarz wystawi dokumenty do cc, to najpierw poszłam na tzw. konsultacje do szpitala. Pamiętajcie, że waga dziecka to jedno, ale są jeszcze inne przesłanki: długość starania się o dziecko (ja prawie 11 lat), strach przed porodem sn... u każdego są inne przesłanki. Moja znajoma miała cc m.in. ze względu na łożysko przodujące.
Odnośnie strachu/ obaw ... W jednym z wpisów pisałam o różnych historiach o których słyszałam od bliskich znajomych. Jedyne co mogę Wam doradzić, to miejcie przy porodzie kogoś komu ufacie i kto Was dobrze zna... U jednych moich znajomych lekarz w szpitalu zbyt późno zdecydował o cc (kilka lat temu), historia skończyła się dla nich kiepsko... mały żyje, ale dostał tylko 1 punkt... Osoba która z Wami będzie powinna być asertywna i czujna pod kątem Waszego bezpieczeństwa /zdrowia i Waszego dziecka. Niestety żyjemy w czasach, że trzeba o siebie zadbać, ponieważ nie zawsze możemy liczyć na czyjąś empatię oraz profesjonalizm.

Hehe "grubsze babki" mają rozłożone te nadprogramowe kg po całym ciele a ciężarne najbardziej brzuch dlatego to tak odczuwamy :) nadwaga na pewno utrudnia ale nie jest to taki dyskomfort jak u kobitek w ciąży -tak myśle :p
Ja mam plus 14 i tez się czuje jak wieloryb :D plecy bolą jak cholera :(

Ja też nie mam żadnych objawów zbliżającego się porodu :/ szyjka długa i zamknięta ale podobno czasem nagle się zaczyna i już :D miejmy nadzieje ,że tak będzie i z nami hehe

Mój lekarz twierdzi, że wszystko zależy od szczęścia (czyli od indywidualnych predyspozycji zespołu który jest na oddziale) ...

U mnie jest m ale nie wiem czy jest na tyle czujny i asertywny zeby reagowac gdyby sie cos dzialo. Sama Zreszta nie wiem czy m jest po to aby dbac o moje bezpieczenstwo. Bo nie wiem jakby mial to robic gdyby sie cos dzialo. Lekarzem nie jest. Owszem ufam mu i wiem, ze jest po to abym sie czula bezpiecznie, ale w sytuacji bardzo kryzysowej go odsuną na bok i tyle.
Wiec chcac nie chcac jestesmy zmuszone zaufac zalodze szpitala jaka ona by nie byla.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Wzięłam ciepły prysznic a dalej mi brzuch twardnieje :-/ w czasie kąpieli nawet bolało...
Ale nigdzie nie jadę! ;-)
Mojemu się coś dzisiaj śniło, nie do końca zrozumialam co ale mówi że zły sen i mam na siebie uważać...

Anna - 2 parcia i juz? wow, express jestes :) tez tak chce :) )

No chociaż trzeci poród miałam lzejszy niż dwa poprzednie [emoji3][emoji3][emoji3]

5djy3e3kpgua6zwe.png

reklama
Do góry