reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja po 4 miałam skurcze, teraz spokój. Jutro "mój wywrozony"[emoji6] termin. I coś czuję, że to może być to;) Na dziś jakichś większych planów nie mam. Wczoraj wszystko uprasowalam. Czuje się bardzo zmęczona. Ja za ciążą tęsknić nie będę i chciałbym już urodzić, pozbyć się brzucha i nadmiaru kg i wody. Najbardziej wagę czuje w stawach kolanowych. Nie wiem jak te wszystkie grube baby normalnie funkcjonują;)

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Heheh dokładnie kilka razy mężowi mówiłam jak można funkcjonować z duża nadwaga, to musi być strasznie męczące

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja w dwupaku :)
Ale wiecie co, wstałam totalnie lewą nogą i wszystko mnie już wkurza, po prostu jestem umęczona już psychicznie tą ciążą, muszę znaleźć sobie jakieś zajęcie, nie wiem sprzątanie, jakieś zakupy, bo ciągle myślę, jak bardzo chciałabym być już po. Już nawet na książki nie mogę patrzeć.
Od dziś uskuteczniam długie spacery jak pisała Ellie i wszelkie aktywności fizyczne:D

Ja mojemu daje czas do ndz, w weekend ma egzaminy. Ale od niedzieli mało mnie interesuje:p płynów mu trzeba będzie więcej dawać co by się nie odwodnił :d
Choć jeśli mała ma po mnie charakter to w weekend się zobaczymy :d złośnik jestem :d

Dziewczyny wczoraj tak czytając Was widzę dużo piszcie o wywolywanych porodach... Czemu tak? Ile to już po terminie macie? Przecież dopiero luty się zaczął.. To na życzenie czy lekarze taką praktykę teraz stosują?

Dziękuję dziewczyny za gratulacje [emoji3]<br />Więc wczoraj rano przy 4 cm rozwarciu założyli mi cewnik folleya, wypadł sam przy jak się okazało 6 cm, dr mówi to ba porodówke, ale nie było miejsc, a że skurcze mocne nie były czekałam prawie do 16 [emoji33][emoji47][emoji32] <br />Przebili mi pęcherz, skurcze się wzmocniły o 17.25 mówię do M że już nie wytrzymam z bólu, byłam mokra blada itd a skurcze niby na poziomie 50... Weszła położna mówię, że nie wytrzymam, ona zagląda mi między nogi i biegiem zbiera ekipę z hasłem bo Pani rodzi!!! Dosłownie dwa parte i po wszystkim [emoji4] po moim ciążowy brzuszku nie ma juz śladu [emoji33][emoji3]

5djy3e3kpgua6zwe.png

Dziewczyny wczoraj tak czytając Was widzę dużo piszcie o wywolywanych porodach... Czemu tak? Ile to już po terminie macie? Przecież dopiero luty się zaczął.. To na życzenie czy lekarze taką praktykę teraz stosują?
Niekoniecznie, u mnie afi od 33 tyg spadło, w 38 było poniżej normy i dr wolał nie ryzykować, że Mala się udusić. I dobrze, bo po porodzie okazało się, że na jej pepowinie zrobił się petelek

5djy3e3kpgua6zwe.png

Ktoś pisał ze boi sie ze lekarz popelni błąd i zrobi dziecku krzywde.. Mam dokladnie tak samo dlatego zastanawiam się nad zmianą szpitala. Boje się że ktos czegos nie dopilnuje i stanie sie tragedia..

U mnie nocka z przerywnikami.. Cos nie umiem sie ostatnio wyspac. I tez mnie cos bierze powoli.

Ja bym mogla juz urodzic. Bo ciągle mam stresa ze cos jest nie tak i panikuje choc nie mam powodow [emoji12]

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

ja mam mieć wywoływany ze względu na cukrzycę ciążową, biorę insuliny i dlatego. Ale w sumie sie cieszę, będę szybciej z synkiem :) chociaż skurcze czuje ciągle i sie zastanawiam czy doczekam do weekendu do tego wywołania ;)

Hejka ;)
"te grube baby" jakoś dają rade, nie mówię że są tak samo sprawne i we wszystkim jest lekko jak szczupłym, ale to ze baba gruba nie znaczy od razu, ze tylko lezy na kanapie i nic nie robi ;p a nawet w ciąży sobie radzą ;)

Miłego dzionka ;)

Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry