reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja tez sie boje, ze cos zle pojdzie.

To juz nie chodzi chyba o szpital tylko wogole o porod. Tam sie tyle moze wydarzyc, ze az myslec nie chce....

W kazdym razie mnie tez skurcze dzis cos mocniej mecza i tak sobie mysle, ze moze jutro dziecie juz bedzie, jak ten stan sie utrzyma, bo czuje ze sa dosyc mocne. Torbe zaraz spakuje. Bo czas najwyzszy.

Jak nie urodze do jutra to na kawe jestem umowiona z kolezankiami ze starej pracy. Zobaczymy jak tam sie dotargam

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nuska myślę, że to odnośnie "grubych bab" bylo bardziej o tym jak one fizycznie daja radę robić wiele rzeczy przy których taka masa strasznie przeszkadza. Przeciez to straszne obciazenie, bol plecow i stawow niesamowity.

Jenny Twoj bedzie zlosnik i wyjdzie w najmniej oczekiwanym momencie a moja pewnie po mnie leniwa i wygodnicka, i wlasnie wyjdzie kawal po terminie [emoji1]

Dziewczyny wczoraj tak czytając Was widzę dużo piszcie o wywolywanych porodach... Czemu tak? Ile to już po terminie macie? Przecież dopiero luty się zaczął.. To na życzenie czy lekarze taką praktykę teraz stosują?
Mam mieć wywolywany w sumie w terminie ale gin boi się że mogę nie urodzić bo dziecko duże "jak na mnie" tydzień temu miało 3300g a ja 152w kapeluszu i ogólnie szczupła w biodrach jestem a zaleceń do cc nie mam.

Wysłane z mojego Tiger przy użyciu Tapatalka

Nuśka wiesz jak ja teraz ważę ponad 70 przy wzroście 165cm, to czuję się jak niepełnosprawna, stawy bolą, zadyszka co chwila - tragedia! Ja rozumiem nadwagę w okolicach 5kg - bo tego się nie czuje, ale te kilkanaście kilogramów robi ogromną różnicę. Nigdzie nie napisałam, że "grube baby" tylko leżą. Bo znam dziewczyny z nadwagą, które są bardzo aktywne - co niestety nie ma wpływu na ich wagę. Po prostu jakbym ważyła tyle na co dzień to bym się wykończyła i raz dwa wylądowała na ortopedii.

Marzenka1810 no właśnie jak teraz o tym napisałaś to jestem ciekawa czy moj też tak nie będzie chciał zrobić. Bo on sam byl w szoku z ta waga Poli, a ja też żadnych wskazan od cc ien mam. No ale już jutro się wszystkiego dowiem chyba [emoji4] Ciekawość mnie zeżre do tego czasu.

Z moim kregoslupem i biodrami to mam wrecz zakaz tycia-im mniejsza waga tym lepiej dla mnie. A tu nagle trzeba dzwigac 18kg wiecej, biodra mi wysiadaja.. Ja zazwyczaj mam 58kg przy 174 i wtedy nie czuje bolu, ale juz 5 kg wiecej zaczynam odczuwac. Tez sie zastanowilam nad swoim losem, ze jakbym sie tak roztyla to byloby ze mna kiepsko :/

Anna - 2 parcia i juz? wow, express jestes :) tez tak chce :)

Teraz to zaciskam kciuki, zeby moja szanowna szyjka raczyla sie tym razem otworzyc (nie, nie rodze jeszcze,ale juz mysle o porodzie)

Klauduska wiem, że to chodzi o fizyczne obciążenie, ale ja jestem "gruba baba" ;) od dzieciństwa i normalnie funkcjonuje ;) oczywiście nie chcę tu dyskutować, bo tak jak osoba szczupła, która nigdy nie była grubsza nie wie jak się czuje ta druga i odwrotnie, więc zostają gdybania ;) i są rzeczy które przychodzą mi trudniej, ale generalnie mnie to nie ogranicza ;)

jagódka ja nie twierdzę, że gdzieś tak napisałaś, po prostu taki jest stereotyp, jak gruba to leżąca i leniwa ;p i oczywiście racją jest, że dodatkowe obciążenie jest męczące i powoduje różne dolegliwości i rozumiem, że tak możesz się czuć. Po prostu chciałam odpowiedzieć jak to jest z mojej strony ;)

Nuśka to dobrze, że jesteś sprawna i nie odczuwasz żadnych dolegliwości z tego tytułu:)

Teściowa mnie dobiła "nie jedź po Klaudię, ja na piechotę pójdę, ty to lepiej w ogóle z domu nie wychodź" Powiedziałam jej, że ani obłożnie chora, ani niepełnosprawna nie jestem, więc nie widzę powodu do siedzenia w domu. No i "pasów mam nadzieję, nie zapinasz?" Nie, czekam aż mi jakiś idiota zajedzie drogę i wystrzelę przez przednią szybę..

Nuskaa - moj maz jest pulchniejszy i teraz sie smieje ze mnie, ze "wiem jak to jest np wiazac sznurowki", ale nie zauwazylam, zeby jakos byl fizycznie ograniczony ruchowo :)

I nawet sobie tak pomyslalam, ze tutaj jak pojdzieesz na gym, to jeszcze nie spotkalam instruktorki z figura chodakowskiej (poza ta od jogi, ale ona pewnie zyje powietrzem) - maja miesnie ale tez cos wiecej niz miesnie i wogole nie zauwazylam, zeby to jakos bylo przeszkoda!

reklama
Aaa.. No to sa, przesłanki. U mnie Mała 3100 wczoraj i cisza.. Podobno mam rozwarcie ujścia zewnętrznego,a wewnętrzne trzyma.. Tak mi opowiadał ten mój gin, że już nie wiem kiedy urodze :((((( Tak bym już chciała...

Do góry