reklama
kasia.zosia
Moderatorka
Hejka
"te grube baby" jakoś dają rade, nie mówię że są tak samo sprawne i we wszystkim jest lekko jak szczupłym, ale to ze baba gruba nie znaczy od razu, ze tylko lezy na kanapie i nic nie robi ;p a nawet w ciąży sobie radzą
Miłego dzionka
Napisane na ASUS_Z00ED w aplikacji Forum BabyBoom
Ja miałam na myśli takie skrajnie grube, 150 kg np
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U
użytkownik 902
Gość
Rozmaryn no coś mi za uszami mówiło, że się coś dzieje
Agatucca, ja myślę, że samo mu przejdzie i nie używałabym emolientów tylko olejów jak już. Emolienty to raczej ostateczność i jak dziecko ma oznaki azs to wtedy...
Supermysz to tak jak ja:/ Może nie mega wodnisty, ale leje się solidnie, aż podłogę zachlapałam dzisiaj
Agatucca, ja myślę, że samo mu przejdzie i nie używałabym emolientów tylko olejów jak już. Emolienty to raczej ostateczność i jak dziecko ma oznaki azs to wtedy...
Supermysz to tak jak ja:/ Może nie mega wodnisty, ale leje się solidnie, aż podłogę zachlapałam dzisiaj
Drusia2016
Fanka BB :)
Sojnabig - trzymaj sie tam! Kiedys musi sie ruszyc. Dobrze ze inny lekarz nie okazal sie takim samym ignorantem jak ten wczorajszy.
Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom
sojnabig
Sojnabig - trzymaj sie tam! Kiedys musi sie ruszyc. Dobrze ze inny lekarz nie okazal sie takim samym ignorantem jak ten wczorajszy.
Przypuszczam, że w piątek kolejna próba oxy... A jak nie pójdzie to co? Cc?:/
kasia.zosia
Moderatorka
Witam. My powoli się uczymy siebie. Jasio bardzo grzeczny, ładnie je i śpi. Niestety podejrzewają żółtaczkę w pierwszej dobie, podobno nie powinno byc. Pobrali krew i czekamy na wyniki.
Termin miałam na luty, ale Jasio urodził się z ewidentnymi cechami przenoszenia, tak powiedziała pediatra. Zreszta wody, odeszły mi zielone. Od odejścia wód i wtedy zaczęły byc niezłe skurczybyki do porodu minęło 12 godzin. Najgorzej z z było do 4 cm, bo prawie 8 godzin, potem dostałam znieczulenie ( dla mnie wybawienie), a pózniej to juz ruszyło z kopyta i o 13:26 Jasio był po drugiej stronie brzucha.
Nie wiem czy kąpać małego w szpitalu, czy wystarczy posmarować czymś tłustym.Ma tak sucha skórę, zalecono nam emulienty. Macie jakieś doświadczenia z tak zwaną skorą praczki?
Agatucca u nas w szpitalu się w ogole nie kapie dzieciaczków tylko ewentualnie przemywa mokra ściereczka, Zosia miała bardzo sucha skore, na początku się jej strasznie łuszczyca. Ale nie używałam nic specjalnego, przeszło jej samo po kilku miesiącach. Ewentualnie polecam olej kokosowy, stosuje się go tez przy AZS
Rodosek
jagódko nie zgodzę się z Tobą, żeby w takiej sytuacji nie stosować emolientów. Mój syn miał od początku problemy ze skórą i tylko emolienty pomagały. Przez pierwszy rok życia używaliśmy ich i teraz mój sześciolatek nie ma żadnych problemów ze skórą. Przy drugim też były problemy skórne, ale naczytałam się, że emolienty to w ostateczności i nie stosowałam, teraz mój prawie czterolatek niestety ma AZS Więc ja uważam, że skoro zalecają to powinno się je stosować
U
użytkownik 902
Gość
Rozmaryn rozumiem Cię, też pewnie pojadę w ostatniej chwili, bo jak tak straszy to nie wiadomo, czy to już, czy znowu przejdzie:/
Sojna, a jak Twoja szyjka?
Rodosek, ale on ma suchą skórę bo jest "przenoszony" a nie dlatego, że ma jakieś poważniejsze problemy ze skórą. Dla mnie to dwie różne rzeczy.
Sojna, a jak Twoja szyjka?
Rodosek, ale on ma suchą skórę bo jest "przenoszony" a nie dlatego, że ma jakieś poważniejsze problemy ze skórą. Dla mnie to dwie różne rzeczy.
reklama
Jenny_1502
na położna ze szkoły rodzenia polecała olej ze słodkich migdałów i takiego też zameirzamy używać, zobaczymy jak się sprawdzi