reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Chba napiszę książkę opisującą historię mojego nieporodu :)

Rozmaryn ty po prostu bardzo chciałabyś już urodzić :)

U nas w końcu chwila spokoju, położyłam Zosię na drzemkę, zupa jarzynowa z kasza manna gotowa, mogę na chwile usiąść bo już trochę krzyż boli. Mnie dziś wzięło znowu na przemeblowania, zamieniłam dywany, zasłony i pewnie na chwile będę zadowolona a potem znowu coś zmienię :D
Rano było -8, to chyba jakiś rekord w tym roku. Niedaleko mojego taty (30km) było w tym roku -42 stopnie w nocy. U niego tylko -26. A ja już nie pamietam jaki to mróz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :D

Ja dzis byłam na badaniach krwi i mocz. Po drodze zakupy, piekarnia i w końcu usiadłam ;)
Ja uwielbiam góry , ale jak jeździmy w Tatry to kilka h jazdy niestety . Widoki cudne i klimat fajny. Lubię zimą jak i wiosną :)
Czy Wy z maluchami takimi 7/8 miesięcy zamierzacie wyjeżdżać na wakacje za granice (podróż samolotem) albo może wyjeżdzałyście (te które już mają dzieciaczki )?

Jeśli chodzi o golenie to bardzo ciężko mi to idzie, z lusterkiem i na czuja -póki co sama się ogarniam :D
Mi jest już mega ciężko, najgorzej z plecami i z tym bólem głowy ale jeśli chodzi i poród to w ogole nie czuje ,że coś się kroi :p
Oczy mnie bolą i mam światłowstręt :/

Oo Rozmaryn czyżby coś się zaczęło?:D

Dysiak ja jeżdżę z dziećmi na wakacje za granice (do Polski), tylko ze to nie do końca to samo bo ja jadę do rodziców, czasem na 2 tygodnie czasem na miesiąc. Jeśli chodzi o sama podróż (ok 10h) to raczej nie mamy problemu, jeździmy w nocy i dzieci śpią. Zosia pierwszy raz jechała jak miała 2 miesiące.

My tez jeździmy sporo, zarówno do Pl jaki na wyjazdy gdzie indziej. Generlanie uważam ze 7-8 m to jest juz fajny czas na wyjazd dłuższy. Można dać różne rZeczy do jedzenia do raczki, ja generalnie jestem za.
Nasze pierwsze wyjazdy tak od 6 miesięcy sa, wcześniej nie bardzo. Chociaż teraz chcemy w maju na weekend do Londynu jechać

Dysiak - my planujemy wyjechać pod koniec sierpnia razem ze znajomymi / rodziną nad PL morze (ok. 450 km), czyli Gabryś będzie miał ok. 6 mies., wydaje mi się, że to jest już dobry czas na wyjazd... ;) Wyjazdy zagraniczne będziemy teraz odpuszczać, ale pewnie wrócimy do tematu jak mały podrośnie :) oczywiście takie są plany, a zobaczymy co czas pokaże ;)

Rozmaryn - lepiej pojechać i potwierdzić, że wszystko jest OK, trzymam kciuki :) moim zdaniem twój spokój i zdrowie jest najważniejszy
Pozdrawiam Was serdecznie

No bo tak właśnie się zastanawiamy nad wakacjami sierpień /wrzesień . Polskie morze też ponad 400 km autem albo gdzieś w Europie samolotem( tylko nie wiem jak mały to zniesie :))
Chyba się wstrzymam z rezerwacja czegokolwiek i zobacze jaki maluch będzie ( bo dzieci są różne hehe)

Dysiak moim zdaniem łatwiej samolotem niż samochodem. Najwygodniej jak się karmi piersią - dajesz cyca na czas startu i spokój z uszami;)
Elenna - w nagrodę dostajesz zaszczytne drugie miejsce na podium:D Gratulujemy! Dużo zdrowia dla Was!

reklama
Do góry