reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Troche mi ułożyło, ze jest szansa, ze wroci to do normy. Wiec poczekam do konca ciazy i pójdę znów na badanie.

Ellie ja chyba jednak wole Karpacz i okolice ale polecam zobaczyc oba miejsca [emoji4] I ja tez od jakiegos czasu jakos bardziej o siebie dbam. Paznokcie maluje, a teraz w sobote ide do fryzjera bo odrosty juz okropne mam...

Super_mysz17 wydaje mi sie, ze bajki troche nas tak nauczyly bo tam zawsze jest sarna i jelen [emoji16] Nikt nie mowi o sorku...

.jagodka smacznego [emoji8] Ja jeszcze nie wysciubilam nosa z pensjonatu, znow koczuje przy laptopie i sie ucze, a przynajmniej probuje.

Milego dnia Wam wszystkich, przede wszystkim bez dolegliwości ciazowych [emoji16][emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Rozmaryn lepiej pojechac na wszelki wypadek, niz potem miec do siebie zal, ze sie nie zareagowalo! Dawaj znac na bieżąco co sie dzieje i trzymaj sie tam dzielnie, oby bol jak najszybciej minal!

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

wszystkozajęte no tak, bo to trzeba przed zażyciem tabletki krew pobrać. Ja akurat biorę euthyrox, ale tak jak pisałam - i tak zawsze robię badania na czczo ;)
.jagódka to chyba co laboratorium to inna opinia :)
Barnek ja za największy sukces stycznia uważam właśnie samodzielne ogolenie sobie miejsc intymnych :D bez lusterka by się nie obeszło, ale udało się ;)
Klauduska ja zawsze wzrok miałam bardzo dobry, a w ciąży rzeczywiście jakby się pogorszył. Mam wrażenie, że często muszę przymrużyć oczy, żeby coś przeczytać. Ale nie byłam u okulisty, bo podobno w ciąży może się trochę wzrok pogorszyć.
Rozmaryn i bardzo dobrze, że pojechałaś - w końcu jakbyś przestała zwracać uwagę na skurcze itp. to byś w domu urodziła :p trzymam kciuki i dawaj znać! :)

Bardzo lubię mazury, ale bardzo nie lubię komarów, które tam przeważnie są :p z kolei całkiem niedawno byłam z mężem w górach stołowych i się w nich po prostu zakochałam! Te wszystkie skalne labirynty są cudowne! Tylko raczej nie pojechałabym z takim maluchem, co jeszcze nie chodzi, bo chyba ciężko by się zwiedzało. A wózek to już w ogóle odpada :)
Tak jak super_mysz17 paznokci nie maluję, więc nie wiem jak jest z lakierem do porodu. I rzeczywiście, też mam takie ładniejsze ;) przed ciążą miałam takie białe plamki na płytkach paznokci (podobno oznaka, że brakuje jakichś witamin), a teraz ich nie mam - może przez to, że łykam witaminy dla ciężarnych.

Miejsce na wakacje z takich brzdącem półrocznym trzeba dobrze przemyśleć. Pod namiot raczej nie da się pojechać;) Trzeba brać poprawkę na to, że przy dużej odległości trzeba robić częste postoje. Plusem jest to, że takie dzieci jeszcze dość dobrze śpią, więc jazda nie jest uciążliwa. Dobrze, jeśli w miejscu docelowym daje się jeździć wózkiem - ale są alternatywy jak nosidło ergonomiczne (o ile dziecko już siedzi) czy chusta. Ja wolałabym miejsce cywilizowane, z dostępem do apteki i lekarza rodzinnego lub pediatry, aby dodatkowo się nie stresować.

reklama
Hej dziewczyny :D

Ja dzis byłam na badaniach krwi i mocz. Po drodze zakupy, piekarnia i w końcu usiadłam ;)
Ja uwielbiam góry , ale jak jeździmy w Tatry to kilka h jazdy niestety . Widoki cudne i klimat fajny. Lubię zimą jak i wiosną :)
Czy Wy z maluchami takimi 7/8 miesięcy zamierzacie wyjeżdżać na wakacje za granice (podróż samolotem) albo może wyjeżdzałyście (te które już mają dzieciaczki )?

Jeśli chodzi o golenie to bardzo ciężko mi to idzie, z lusterkiem i na czuja -póki co sama się ogarniam :D
Mi jest już mega ciężko, najgorzej z plecami i z tym bólem głowy ale jeśli chodzi i poród to w ogole nie czuje ,że coś się kroi :p
Oczy mnie bolą i mam światłowstręt :/

Oo Rozmaryn czyżby coś się zaczęło?:D

Do góry