reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Chba napiszę książkę opisującą historię mojego nieporodu :)

Rozmaryn ty po prostu bardzo chciałabyś już urodzić :)

U nas w końcu chwila spokoju, położyłam Zosię na drzemkę, zupa jarzynowa z kasza manna gotowa, mogę na chwile usiąść bo już trochę krzyż boli. Mnie dziś wzięło znowu na przemeblowania, zamieniłam dywany, zasłony i pewnie na chwile będę zadowolona a potem znowu coś zmienię :D
Rano było -8, to chyba jakiś rekord w tym roku. Niedaleko mojego taty (30km) było w tym roku -42 stopnie w nocy. U niego tylko -26. A ja już nie pamietam jaki to mróz

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny :D

Ja dzis byłam na badaniach krwi i mocz. Po drodze zakupy, piekarnia i w końcu usiadłam ;)
Ja uwielbiam góry , ale jak jeździmy w Tatry to kilka h jazdy niestety . Widoki cudne i klimat fajny. Lubię zimą jak i wiosną :)
Czy Wy z maluchami takimi 7/8 miesięcy zamierzacie wyjeżdżać na wakacje za granice (podróż samolotem) albo może wyjeżdzałyście (te które już mają dzieciaczki )?

Jeśli chodzi o golenie to bardzo ciężko mi to idzie, z lusterkiem i na czuja -póki co sama się ogarniam :D
Mi jest już mega ciężko, najgorzej z plecami i z tym bólem głowy ale jeśli chodzi i poród to w ogole nie czuje ,że coś się kroi :p
Oczy mnie bolą i mam światłowstręt :/

Oo Rozmaryn czyżby coś się zaczęło?:D

Dysiak ja jeżdżę z dziećmi na wakacje za granice (do Polski), tylko ze to nie do końca to samo bo ja jadę do rodziców, czasem na 2 tygodnie czasem na miesiąc. Jeśli chodzi o sama podróż (ok 10h) to raczej nie mamy problemu, jeździmy w nocy i dzieci śpią. Zosia pierwszy raz jechała jak miała 2 miesiące.

My tez jeździmy sporo, zarówno do Pl jaki na wyjazdy gdzie indziej. Generlanie uważam ze 7-8 m to jest juz fajny czas na wyjazd dłuższy. Można dać różne rZeczy do jedzenia do raczki, ja generalnie jestem za.
Nasze pierwsze wyjazdy tak od 6 miesięcy sa, wcześniej nie bardzo. Chociaż teraz chcemy w maju na weekend do Londynu jechać

Dysiak - my planujemy wyjechać pod koniec sierpnia razem ze znajomymi / rodziną nad PL morze (ok. 450 km), czyli Gabryś będzie miał ok. 6 mies., wydaje mi się, że to jest już dobry czas na wyjazd... ;) Wyjazdy zagraniczne będziemy teraz odpuszczać, ale pewnie wrócimy do tematu jak mały podrośnie :) oczywiście takie są plany, a zobaczymy co czas pokaże ;)

Rozmaryn - lepiej pojechać i potwierdzić, że wszystko jest OK, trzymam kciuki :) moim zdaniem twój spokój i zdrowie jest najważniejszy
Pozdrawiam Was serdecznie

No bo tak właśnie się zastanawiamy nad wakacjami sierpień /wrzesień . Polskie morze też ponad 400 km autem albo gdzieś w Europie samolotem( tylko nie wiem jak mały to zniesie :))
Chyba się wstrzymam z rezerwacja czegokolwiek i zobacze jaki maluch będzie ( bo dzieci są różne hehe)

Dysiak moim zdaniem łatwiej samolotem niż samochodem. Najwygodniej jak się karmi piersią - dajesz cyca na czas startu i spokój z uszami;)
Elenna - w nagrodę dostajesz zaszczytne drugie miejsce na podium:D Gratulujemy! Dużo zdrowia dla Was!

reklama
Do góry