reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

No właśnie jem o 18-19 ostatnią kanapkę + kakao:D
To mam jeść później? A na dziecko to rzutuje? Niedożywione jest przeze mnie?

reklama
No właśnie jem o 18-19 ostatnią kanapkę + kakao:D
To mam jeść później? A na dziecko to rzutuje? Niedożywione jest przeze mnie?
Dziecko raczej z ciebie wyciąga wszystko i to prędzej ty będziesz niedożywiona :) i nie zaczynaj tak wcześnie z tym "co ze mnie za matka":D Bycie rodzicem to ciągła nauka na bledach :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jeszcze nie wypełniałam planu porodu, na dniach trzeba to ogarnąć.
Chyba też kupię cienki bawełniany szlafrok, pisałyście często, że na porodówkach jest ciepło no i mi w ciąży ciągle gorąco, nie będę chyba brać takiego typowego frotte.
Odebrałam badania, w moczu ketony są. Nigdy nie miałam. Czytam w necie, że to jeżeli są obecne w ciąży to organizm jest niedożywiony, odwodniony, posiłki zjadane są za rzadko..
I to by się zgadzało, jem coraz mniej, nie mam apetytu, mogłabym tylko pić.
Miała któraś z Was ketony w siuśkach?
Muszę się ogarnąć, kurna co ze mnie za matka :( Wizyta za parę dni, zobaczę co lekarz powie.

Mi też libido podskoczyło, na początku miałam w ogóle gigantyczne i nocne ograzmy, to było piękne:D
Zjedz przed snem herbatnika lub dwa i napij się mleka jeśli lubisz.

Ja sie wlasnie dziewczyny do szpitala wybieram. Brzuch mnie bolal caly Dzien i czas abym na zwolnienie poszla, Obym je dostala. I nie urodzila teraz. Wydzieliny tez jakos duzo :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu :D ja tez tak mialam z tymi orgazmami w nocy :D tykajaca bomba. Tylko miedzy nami dziecko spi i co raz trudniej sie gimnastykowac z brzuchem.

Barnek trzymaj się
Supermysz szczawiany też potrafią się pojawić w ciąży ze względu na to, że nerki już nie wyrabiają na takich obrotach i przepuszczają rózże rzeczy. Gin mi tłumaczył, że niewielkie ilości szczawianów i różnych innych kryształów są dalej normą dla nas ciężarnych. No i pojawiają się też jak mocz jest przechowywany w lodówce.

Myszka a nie masz/ nie miałaś problemu z kamieniami na nerkach? Ja kiedyś miałam szczawiany ale to nie w ciąży. Może być też tak że przyjmujesz za dużo witaminy C albo za mało pijesz. Lekarz powinien Ci zaproponować dobową zbiórkę moczu albo przynajmniej powtórzenie ogólnej analizy

reklama
Ja musze codziennie sprawdzac ketony w moczu ze wzgledu na cukrzyce.. ale to w aptece dostalam takie paski i rano jak korzystam z toalety to sprawdzam czy nie zmienil kolor... kolacje jem ok 22:00 wiec zawsze mam ketony w normie

Plan porodu mam prawie caly wypelniony tylko zebym nie zapomniala bo tutaj kazdego chlopca obrzezaja wiec jak nie dam to synek bedzie obrzezany...

Do góry