reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka mam napisane "liczne szczawiany wapnia" więc chyba musi być ich sporo :(

Rozmaryn z nerkami kłopotów nie miałam nigdy, ale fakt mogę przyjmować za dużo wit C bo biorę codziennie Rutinoscorbin ale jeśli go nie będę brała to zaraz zachoruję. Ostatnio sobie odpuściłam i już mnie coś bierze.. Bo picie to na pewno nie jest bo piję dużo

reklama
Jagódka mam napisane "liczne szczawiany wapnia" więc chyba musi być ich sporo :(

Rozmaryn z nerkami kłopotów nie miałam nigdy, ale fakt mogę przyjmować za dużo wit C bo biorę codziennie Rutinoscorbin ale jeśli go nie będę brała to zaraz zachoruję. Ostatnio sobie odpuściłam i już mnie coś bierze.. Bo picie to na pewno nie jest bo piję dużo

Ja też miałam liczne, lekarz kazał mi po prostu więcej pić ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Stanęłam na wadze i się przerazilam na plusie 12 i pół... A tydzień przed świętami było 4 kilo mniej... ale zaczęłam troszkę puchnac, buzia zrobiła się okraglejsza i nogi bolą wieczorami jak nic to ta woda.
Strach przed porodem też mnie ostatnio dopadł, zaczęłam się zastanawiać skąd ja siły wezmę skoro teraz już mam ich tak mało, ostatnio zmęczylam się robiąc obiad: 4 kotlety schabowe, ziemniaczki i szpinak :( nie wiem czy miałam gorszy dzień czy jak. Musiałam odpocząć bo plecy zaczęły bolec, brzuch twardy i takie dziwne napinanie... Ale mimo wszystko większy lęk odczuwam przed cc.
Mój D też tak zasypia gdzie popadnie, a ja to zanim usne to swoje muszę polezec... i dzień zdecydowanie lepszy na spanie się zrobił od nocy.
Walizka spakowana tylko ciągle coś do niej dokładam, a potem wyciągam i chyba końca nie ma...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Supermysz szczawiany też mogą się pojawiać jak ktoś je dużo zieleniny. Mocno zielone warzywa dla osób z wrażliwymi nerkami wcale nie są dobre. Ginekolog pewnie Ci powie co i jak, jeśli jest ich za dużo.

Stanęłam na wadze i się przerazilam na plusie 12 i pół... A tydzień przed świętami było 4 kilo mniej... ale zaczęłam troszkę puchnac, buzia zrobiła się okraglejsza i nogi bolą wieczorami jak nic to ta woda.
Strach przed porodem też mnie ostatnio dopadł, zaczęłam się zastanawiać skąd ja siły wezmę skoro teraz już mam ich tak mało, ostatnio zmęczylam się robiąc obiad: 4 kotlety schabowe, ziemniaczki i szpinak :( nie wiem czy miałam gorszy dzień czy jak. Musiałam odpocząć bo plecy zaczęły bolec, brzuch twardy i takie dziwne napinanie... Ale mimo wszystko większy lęk odczuwam przed cc.
Mój D też tak zasypia gdzie popadnie, a ja to zanim usne to swoje muszę polezec... i dzień zdecydowanie lepszy na spanie się zrobił od nocy.
Walizka spakowana tylko ciągle coś do niej dokładam, a potem wyciągam i chyba końca nie ma...

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Ja normalnie też jestem zmęczona ale np. przed ostatni porodem wstąpiło we mnie mnostwo siły, pewnie z euforii ze w końcu urodze (było 9 dni po terminie) :D
Położna pytała jak się czuje, jak tam skurcze. Ja mówię "lepiej" ona "to są slabsze?" Ja "nie silniejsze, i się ciesze bo juz nie mogę się doczekać konca" :D
Supermysz szczawiany też mogą się pojawiać jak ktoś je dużo zieleniny. Mocno zielone warzywa dla osób z wrażliwymi nerkami wcale nie są dobre. Ginekolog pewnie Ci powie co i jak, jeśli jest ich za dużo.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, ja po dzisiejszej wizycie zaczęłam trochę się bać, że poród zbliża się wielkimi krokami. Lila ma wagę 2600, wyniki moje się poprawiły(ostatnio niedobór żelaza), no i mamy rozwarcie... Lekarz powiedział,,że gdybym była pierworodka to można by wkrótce liczyć na poród...Następna wizyta za 2 tygodnie.

Barnwk ile mm?

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagodka od ostatniej wizyty ktora byla 2 tygodnie temu skrocila sie o 1 cm. I ma teraz 2,5 cm. Tragedi nie ma, ale skurcze sie na KTG pisza i przez to ze wczesniaczka mam w domu z pierwszej ciazy nikt juz ryzykowac nie chce. Wiec wlasnie mi zwolnienie w szpitalu wypisali plus nakaz lezenia 3 tygodnie zeby jeszcze do terminu doczekac.

Tez masz problemy z szyjka?

reklama
Hej, ja po dzisiejszej wizycie zaczęłam trochę się bać, że poród zbliża się wielkimi krokami. Lila ma wagę 2600, wyniki moje się poprawiły(ostatnio niedobór żelaza), no i mamy rozwarcie... Lekarz powiedział,,że gdybym była pierworodka to można by wkrótce liczyć na poród...Następna wizyta za 2 tygodnie.

Asia na kiedy masz termin??

Do góry