reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

A mi coś opuchlizna nie chce z nóg zejść. Muszę popracować nad tym żeby do czwartku do wizyty mi trochę przeszła. A ograniczyłam sól :(
Dzisiaj zasuwam do laboratorium na badania. Brr nie lubię być kłuta a już tym bardziej nie lubię patrzeć na swoją krew bo zaraz mi się słabo robi :szok:

reklama
Ja chyba mam tylko jedno klucie w laboratorium, po 36tc jest pobieranie krwi i badanie na przeciwciala. Czy tylko u mnie ( na tym forum) jest konflikt serologiczny?

rozmaryn - u nas tez grupy laczaone juz 3 tydzien, mlody w domu, bo tutaj jets taak polityka, ze jak dziecko w domu to zwracaja ci kase za kazdy dzien, wiec ja za te 3 tygodnie zaoszczedxzam ponad 100 euro. Z tego wzgledu tak,ze nauczyciele i opiekunki tez chcialaby troche urlopu miec skoro pracuje sie caly rok. Prcaowalm w przeddszkolu to wiem, ze byl lut szczescia np zostac w te dni pomiedzy swietami a nowym rokiem, nastepne wolne to kolo lata i to tez albo mialam czerwiec wolny, albo lipiec do wyboru, nie tak ajk w PL

drusia - u nas z mezem jest konflikt ( na szczescie tylko) serologiczny. Ostatnio na badaniach mi wyszlo, ze ja mam RH (-) a dzidzi RH (+), a ze to drugie dziecko to dostalam zastrzyk w tylek i teraz mam powtarzac znow. Moze u Ciebie nie ma problemu?

Monoksu u nas też jest konflikt. Ja mam rh- a mąż ma rh+. Nasz syn ma rh+. Ją i po porodzie i po poronieniu dostałam zastrzyki z imunoglobuliną. Teraz coombsa badałam na początku i około 30 tc robili mi w szpitalu. W Polsce imunoglobuliną są za darmo tylko jak wykryją przeciwciała a tak szczepionka kosztuje 400zł.

Rozmaryn w koncu musze przestawic sie na jakies normalne godziny funkcjonowania. Kazdej nocy okolo 2:30 wstaje sobie na jedzonko, picie, siku i mam mnostwo energii. Potem zasne i wstaje o 12/13...

Dziewczyny wspolczuje tych boli [emoji37] Moze pociesze Was tym, ze ja nie dosc, ze jestem w trakcie leczenia kanalowego i przyplatalo mi sie bardzo bolesne zapalenie dziasla to jeszcze widze juz maly ubytek i jutro kolejna wizyta.. Ani troche nie boje się leczenia, a robie wszystko bez znieczulenia. Najbardziej to mecza mnie ciągłe wydatki..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja jutro na badania krwi. Najgorsze sa dla mnie te kolejki zawsze i to ze jest tam tak duszno. A za tydzien na wizytę i pobranie gbs.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

W większości labow przecież ciężarne bez kolejki. Jeśli wisi w Twoim taka kartka to się na kolejkowiczów nie oglądaj tylko wypinaj brzuch i pukaj do pielęgniarek.

Miłego dnia lutówki :)

reklama
U mnie w teorii tez ale z praktyka juz gorzej. Moglabym tak zrobic ale wtedy naraze się na przeklenstwa ze strony stada babc. A pielegniarki nigdy nie reaguja niestety. Wiem ze to moje prawo ale jakos ciezko mi jest z niego korzystać. Myslalam ze do konca ciazy się tego naucze ale chyba już nie zdaze.

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry