reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja przez ten szpital mam zaległości.. mąż zrobił niespodziankę wracam do domu kupił łóżeczko rozłożył wózek przewijak i to wszytsko takie jak chciałam [emoji4] teraz wyprać ubranka poukładać wszytsko także jeszcze trochę pracy zostalo

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja przez ten szpital mam zaległości.. mąż zrobił niespodziankę wracam do domu kupił łóżeczko rozłożył wózek przewijak i to wszytsko takie jak chciałam [emoji4] teraz wyprać ubranka poukładać wszytsko także jeszcze trochę pracy zostalo

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Kochany mąż :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Rozmaryn mam takie same odczucia, bardzo się cieszę, że już nic nie muszę:D Mogę jeszcze ewentualnie uszyć organizer na łóżeczko i pewnie niebawem się za to zabiorę, ale poza tym nie muszę nic:)
Torbę tylko spakuje.
Ja zdecydowanie zwolniłam z nabieraniem wagi, ale to pewnie też dlatego, że piję od czasu do czasu pokrzywę. Nie ukrywam, że to dobrze, bo mam już 10-11kg na plusie i to dla mnie zawsze była waga graniczna.

Rozmaryn ja również mam już prawie wszystko przygotowane, pozostaje jeszcze tylko kwestia malowania ściany w pokoju Gabrysia - tzw. wodny świat :) mam nadzieję, że będzie gotowy do końca przyszłego tygodnia :) To miłe uczucie kiedy jest już wszystko przygotowane :)

Ja dopoki mala sie bedzie miescila i nie dostaniemy mieszkania bede korzystala z kolyski. Potem wolę zwykłe, drewniane łóżeczko [emoji4]

Rozmaryn a jak ja Ci zazdroszczę [emoji20] Staram sie zrobic tą wyprawkę z glowa, szukam najnizszych cen ale mimo wszystko lista sie nie konczy..

Ja na poczatku nie przybieralam wcale, potem nagle wskoczylo kilka kg. Teraz w koncu przybieram powoli i systematycznie. Waga startowa 55,5kg a teraz 61,5kg.

Dziewczyny wszyscy polecaja mi do higieny poporodowej tantum rosa. Myslicie, ze moge kupic tylko kilka saszetek czy lepiej od razu cale opakowanie bo i tak sie przyda? [emoji6]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Grabcia czytajac Twoj wpis uswiadamiam sobie jak bardzo czesto nie doceniamy naszych facetów. Ja jestem typowa zosia samosia. I jak malz mial mi robic prezent na swieta to mu zasugerowalam kuferek na bizuterie, okazalo sie, ze od poczatku mialam to dostac bo sam domyslil sie, ze by mi sie przydal. Powiedzialam tylko, ze chce taki neutralny, jednolity kolor. Jak juz kupil to nie wytrzymal i powiedzial, ze kupil bialy. Jak to usłyszałam to mi bylo szkoda tych wydanych pieniedzy bo pomyslalam, ze bialy bedzie tandetny. Na Swieta dostałam "rozge" o ktorej marzylam ostatnio, taka do kuchni z kuleczkami w srodku. Piekny, delikatny kuferek na bizuterie i do tego sliczny wisiorek. Az mi bylo w srodku glupio, ze zwatpilam w niego i pomyslalam, ze moglby kupic mi cos na odwal sie. Wiedzialam, ze musial sie naszukac kuferka bo mama miesiac wczesniej szukala mi na urodziny i mowila, ze nigdzie zadnych, ladnych nie ma. Mam jakis dziwny humor i musialam to z siebie wyrzucic [emoji23]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Klauduska, odnośnie szukania najniższych cen - ja zaoszczędziłam trochę kasy, ponieważ zrobiłam listę zakupów w pliku Excel z konkretnymi nazwami produktów i poprosiłam o wycenę w kilku sklepach, po uzyskaniu najlepszej oferty złożyłam zamówienie w wybranym sklepie, następnie odebrałam całość z mężem w uzgodnionym terminie (oczywiście przed zrobieniem listy wszystko obejrzałam w sklepach i spisałam nazwy). Nie wiem ile rzeczy ci brakuje, ale tylko zaznaczam możliwość sposobu zorganizowania wyprawki i zaoszczędzenia :)

reklama
Klauduśka hormony robią też swoje, mnie też mój wkurza, a bo śmieci znów nie wyniesione, a to, a tamto. .Ale kurde, ile on teraz przejął:O Nie fuka przy sprzątaniu, kolację dzieci on ogarnia, często odgrzewa obiad dla nas wszystkich, robi zakupy, z każdą pierdołą moją lub Adama lata (a to syrop na zgagę zostawiłam na górze, a to Adam chce po raz setny soczek itd) I robi milion innych rzeczy, których ja nie daje rady. A przecież dodatkowo pracuje zawodowo. Dlatego zażyczył sobie prezent na urodziny, który niekoniecznie mi podpasował, ale go dostanie, bo zasłużył:D

Do góry