reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Turluturlu to właśnie zgaga, u mnie jest to samo, a że leżę dużo, bo to najlepsza pozycja dla szyjki, to ciągle mam z tym problem. Wczoraj zjadłam kebaba (jak mi się chciało!! od początku ciąży miałam na niego zachciankę;)) i o dziwo nie miałam po nim zgagi, aż nie mogłam uwierzyć. Mam takie dni, że od rana od śniadania mnie męczy, a czasem dopiero od obiadu. Dni bez zgagi prawie się nie zdarzają.

reklama
No to ja już nie wiem, myślałam że jak jest zgaga to tak pali od środka :)
Ale ja w ogóle nic nie mogę zjeść bo zjem kęsa i już czuję jakby mi to stało w przełyku, jakby nie mogło dalej "popłynąć" bo mam za ciasno. Ale czekolada jakoś "płynie" dalej:D

Ja jak do tej pory jeszcze nie wiem co oznacza zgaga... A na wadze +0,5 kg.... postanowilam ze od poniedzialku biorę się za pranie rzeczy dla malutkiego bo mi już dużo czasu nie zostało... licząc ze będzie wszytsko ok za 2 tyg o tej porze maluszek może być już z namo

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam jedynie zgage ale nie az tak często [emoji4]

No właśnie ja o dziwo tez jeszcze nie widzę żadnego rozstępu. A tylko sporadycznie smaruje sie oliwka i olejem kokosowym na zmianę. Boje sie tylko, ze teraz mnie wybrzuszy strasznie i skora mi sie okropnie porozciąga ;/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie chcę Wam psuć humorów, ale ja w pierwszej ciąży nic nie miałam, a sorry, po dwa na każdej piersi, cud miód orzeszki.. Cieszyłam się, że nie wdałam się w mamę, która rozstępy miała. Urodziłam, waga spadła i wylazły... Na brzuchu nic, ale całe uda mam pocięte aż do kolan:wściekła/y:

.jagodka akurat na nogach mialam juz od dzieciństwa i wygladam jak tygrysek, na piersiach mam ale malowidoczne. Dziwie sie, ze na brzuchu nie wyszly bo skórę mam strasznie napiętą ;l

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja o rozstępach nawet nie mówię, bo to dla mnie drażliwy temat :D ale i tak jak porównywałam ostatnio z brzuchem mojej siostry to mam naprawdę ładny brzuch poprzecinany w kilku miejscach a siostra ma rozstęp na rozstępie. I to miała je już na tym etapie na którym jestem ja.

A co do zgagi to ostatnio mam ją ciągle :( w sumie odkąd mały zaczął się tak boleśnie ruszać. Wali mnie po tym żołądku. I też mi się ulewa ;)

Do góry