reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Jagódka - a co sobie zazyczyl?:D

Mój też jak nigdy nie dotykał mopa tak teraz i z odkurzaczem i z nim lata po domu :D ale chyba widzi że mi ciężko, bo przy każdej próbie przekrecenia się na łóżko jest tylko "eh yh ah" a jak dłużej coś porobię i usiądę w końcu to muszę głębiej poodychac jakiś czas..

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Monia z kosmetycznej wyprawki zostaly mi do kupienia juz resztki. Część wlasnie K dzisiaj kupuje, reszte zamierzam kupic na najblizszych zakupach. Myk jest taki, ze część produktow jest ciężko dostepna (wkładki laktacyjne, majtki poporodowe) a część jest tylko w rossmannie (po opiniach srokao postanowilam kupowac tam chusteczki mokre, krem do buzi, zele i inne).

.jagodka no wlasnie staram sie widziec to ile rzeczywiscie robi. Strasznie mnie wspiera, jest prawdziwą ostoją w naszym zwiazku. Dodatkowo bardzo sie angażuje we wszystko i przede wszystkim nie narzeka [emoji4] A widzisz moj tez doczekal sie prezentu, z ktorego ja nie jestem zadowolona. Zgodzilam sie w koncu na ponowny zakup motocykla. Wiec od jakiegos miesiąca jestem najlepszą żoną na swiecie [emoji16]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Zazdroszczę, bo mojego chłopa zagonić do roboty to masakra. Mam wrażenie, że jak stękam że tu mnie boli, tam mnie boli a na łóżku ciężko mi się obrócić to on myśli, że przesadzam... Choć ostatnio jestem bardziej aktywna niż np miesiąc temu ale to dzięki tabletkom to mimo wszystko mógłby mi coś pomóc a nie robi prawie nic. I tylko xbox ciągle. W końcu wyrzuce mu go przez okno :growl:

Klauduska mam tą kartę, ostatnio robiłam zakupy i dali mi właśnie ten olejek (taka mini mini wersja). Niby za darmo a jak w domu przejrzałam paragon to dopiero się zorientowałam, że zapłaciłam za niego 5 zł a robiłam większe zakupy to nie zorientowałam się w sklepie..

Rossnę się opłaca tylko jak się karmi MM i kupuje tam pampki... U mnie wiecznie karta wygasała, więc mam ich w nosie.
Mąż zażyczył sobie wyrzynarkę na gwiazdkę i szlifierkę oscylacyjną na urodziny+imieniny. Dodam, że on ma dwie lewe ręce, ale napalił się, że zbuduje dzieciom domek na podwórko. Mój tata jest stolarzem, więc mu pomoże, ale aż się boję, czy on sobie palców nie poobcina.

U nas jest w rossmanie (i w dm-druga duża drogeria) program dla dzieci od urodzenia do 2 r.z. Na start dostaje się pudełko z kosmetykami, probkami, maskotka, książeczka z kuponami waznymi chyba rok a potem co miesiąc poczta przysyłaja nowe kupony. Bardzo oplacalne, średnio 1,50 euro zniżki na kremy, pieluchy, chusteczki, dużo rzeczy dla mamy.
U mnie też wszystko gotowe, kupione, wyprane, wyprasowane, poskladane :)

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Monia z kosmetycznej wyprawki zostaly mi do kupienia juz resztki. Część wlasnie K dzisiaj kupuje, reszte zamierzam kupic na najblizszych zakupach. Myk jest taki, ze część produktow jest ciężko dostepna (wkładki laktacyjne, majtki poporodowe) a część jest tylko w rossmannie (po opiniach srokao postanowilam kupowac tam chusteczki mokre, krem do buzi, zele i inne).

.jagodka no wlasnie staram sie widziec to ile rzeczywiscie robi. Strasznie mnie wspiera, jest prawdziwą ostoją w naszym zwiazku. Dodatkowo bardzo sie angażuje we wszystko i przede wszystkim nie narzeka [emoji4] A widzisz moj tez doczekal sie prezentu, z ktorego ja nie jestem zadowolona. Zgodzilam sie w koncu na ponowny zakup motocykla. Wiec od jakiegos miesiąca jestem najlepszą żoną na swiecie [emoji16]

w Rossmanie są i podkłady canapolu i wkładki laktacyjna, poszukaj.

Rozmaryn wkladki postanowiłam kupic z lansinoh, majtki z hartmanna, a podkladow poki co nie kupuje bo w szpitalu nie wymagaja wiec w razie W małż bedzie dokupowal :)

to co moglam zrobic to juz mam wszystko gotowe dla mojego maluszka, jeszcze tylko zaslony ale od 4-5 miesiecy jezdze po sklepach nawet wczoraj bylam i nie moge dostac czystych bialych z grubszego materialu... Maz ma jeszcze troche pracy bo dwa dni malowal pokoj i jeszcze nieskonczyl i tak wszystko lezy rozwalone od 2 dni... No i czekam jak skonczy komode dla malego ale tez mu sie nie spieszy...
Moj nic mi nie pomaga, nawet w takich drobnych sprawach jak zadzwonic do ubezpieczenia itp.. Za to mi ciagle powtarza zebym pomogla mamie... Ale to juz pisalam na ten temat wam :) wiec nie ma co sie rozwodzic... Zastanawiam sie jeszcze nad ikea z zaslonami ale mam dosyc daleko i sama nie pojade samochodem... Malutki wczoraj kopal jak szalony wkoncu udalo mi sie go nagrac a pozniej jakos dziwnie brzuszek mi podskakiwal i po 20 min myslenia zorientowalam sie ze ma czkawke :) slodziak:*

reklama
Ja też mam kartę Rossnę, ostatnio balsam na rozstępy Palmers'a zakupiłam (co prawda 5 zł.taniej no ale zawsze), używam go od początku i nie wiem czy to jego zasługa czy geny, ale nie mam rozstępów jak na razie (może jeszcze się pojawią..:/).
Większość z nas to już widzę gotowa z wyprawką, w ogóle myślę, że my lutówki jesteśmy świetnie zorganizowane i naprawdę twarde z nas kobietki-gotowanie, sprzątanie, oszczędzamy się ale spójrzcie ile my na co dzień robimy.. a Ci nasi mężczyźni-kochani, ale chyba jednak cieniasy, babki to są silniejsze jednak psychicznie i lepiej zorganizowane ;-)
My właśnie czekamy na znajomych co wpadają na weekend sylwestrowy do nas i powiem Wam, że dawno nie miałam taaaakiej ochoty na alkohol. Lampka szampana mi się marzy, uwielbiam szampana, zagryzłabym go czekoladą:D
Któraś wspominała coś o wadze (chyba Airfix), mi też już nie pnie się w górę jak szalona. Mam na plusie 10 kg (no może już tydzień po wizycie 11:D) i chciałabym zakończyć na max 15, myślę że się uda, bo mam słaby apetyt od dłuższego czasu i w ogóle (wiem, to obrzydliwe), jak za dużo zjem i się położę to mi się to wraca wszystko, ulewa mi się kurde jak dziecku:D

Do góry