reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

reklama
Dziewczyny ZDAŁAAAM!!!! teraz nauczę się jeździć i kolejny egzamin mnie czeka ;)Ale się cieszę że już chociaż ten mam za sobą :)
turluturlu co do tych słodyczy to wiem o czym mówisz nigdy nie jadłam czekolady batonów a teraz ni wiem co się ze mną dzieje bez kostki czkolady nie ma dnia udanego czasem to i nie wiem kiedy cała czekolada zniknie hehe :happy:
A c do dotykania brzucha to powiem wam szczerze że też bardzo tego nie lubię może bardziej dla tego że nie wiem jak się mam wtedy zachować jak ktoś mnie po brzuchu dotyka tak jak by mi głuio hahahah może to śmiesznie
.jagódka ale narobiłaś smaka
densik zdrówka dla Ciebie i maluszka mam nadzieję i trzymam kciuki za to żebyś jak najdłużej w dwupaku była :)
Jutro wizyta, jestem ciekawa dziewczyny jak jest u was bo mi doktor od kiedy skończyłam 19 tydzień każe przychodzić co 2 tygodnie i teraz nie wiem czy po prostu od 19 tygodnia trzeba częściej sprawdzać maleństwo czy jak? jak często wy chodzicie na wizyty?

kinusia22 co 4 tygodnie, w 3 trymestrze powinno się zwiększyć i wizyta co 3 tyg. Jeśli to prywatny lekarz, a ciąża jest zdrowa to chyba Cie naciąga na te wizyty co 2 tyg. Chyba, że dzieje się coś niepokojącego to inna sprawa.

Ja od poprzedniej wizyty mam już nakaz chodzenia co 3 tygodnie- tak praktykuje mój lekarz, że druga połowa co 3, dla mnie to dobrze, bo boję się o szyjke.
Densik, teraz Maluszek najważniejszy, lezakuj grzecznie;) wiem, że w szpitalu można zwariować, ale lepsze to, niż teraz urodzić.
Złożyłam zamówienie w aptece na wyprawkę okoloporodowa, niech sobie czeka spokojnie.
Kiniusia gratsy!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas chodzi się co dwa tygodnie do 12 tc, bo wtedy jest najwięcej poronien. Potem co 4 tygodnie, w ostatnim miesiącu co tydzien. Jak oczywiście jest to ciaza bez komplikacji. A od dnia terminu chodzi się co drugi dzień na ktg.
Gratulacje Kinusia22 :)
A ktoś pytał o głaskanie brzucha. Jeśli ciaza przebiega prawidłowo to raczej można spokojnie glaskac. Czasem brzuch może od tego twardniec, wtedy trzeba ograniczyc. Mi na przykład macica się skurcza po wysilku fiz. głaskać sobie spokojnie mogę ile chce :)

Kinusia22 ja wszedzie czytalam ze przy zdrowej ciazy od 4-28 tydzien wizyty co miesiac, 28-36 wizyty co na tygodnie a pozniej co tydzien. Ja narazie mam co miesiac a mojego meza siostra co 3 tyg wiec to tez chyba od lekarza zalezy :)
Gratulacje zdanego egzaminu !!!!

Ja od poprzedniej wizyty mam już nakaz chodzenia co 3 tygodnie- tak praktykuje mój lekarz, że druga połowa co 3, dla mnie to dobrze, bo boję się o szyjke.
Densik, teraz Maluszek najważniejszy, lezakuj grzecznie;) wiem, że w szpitalu można zwariować, ale lepsze to, niż teraz urodzić.
Złożyłam zamówienie w aptece na wyprawkę okoloporodowa, niech sobie czeka spokojnie.
Kiniusia gratsy!

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Jagodka co to jest ta wyprawka okoloporodowa ???

Denisik trzymajcie sie, najwazniejsze zeby maluszek byl zdrowy.

reklama
My mamy zakaz głaskania brzuszka najlepiej w ogóle nie dotykac :( mam tv ale trzeba monety wrzucać , mam gazety , książki i fajne towarzystwo na sali wiec leżę i nie narzekam. Kregoslup trochę daje popalić od leżenia ale dla bączka wszystko :) jedynie co to daleko od domu co wiąże sie z kosztami jak mąż ma przyjechać no i jest co drugi trzeci dzień bo inaczej zbankrutujemy :( ale maluszek najważniejszy także damy rade zęby tylko jak najdłużej siedział w brzuszku I rósł :)

Do góry