reklama
Monsku Ja chciałam skargę złożyć na szpital, ale sił nie miałam na to. Powiedziałam teraz ze każde pieniądze są warte tego żebym komfort psychiczny miała. Ja wiem ze poród boli sn, wiem ze mogę mieć cc jak tylko bede chciec, jednak chce rodzic sn jeszcze raz tylko z kims normalnym i upieram sie twardo przy tym, lekarz próbuje przekonać mnie żebym zdanie zmieniła.Zresztą obecny lekarz mówi ze pierwszy poród też powinien być przez cc - duże dziecko, ja bardzo szczupła i ze kobiety nigdy nie przestaną go zaskakiwać mowi mi ze to nie mozliwe az po prostu ze udało urodzić sie sn. Ale wie ze tam takie praktyki stosowali bo pracował tam. Wymeczyc, zameczyc ale urodzić.
monsku
Fanka BB :)
Ja tez chce znow sprobowac sn, choc juz proponowali cc, bo poprzednio praiwe 1,5 doby sie meczylam i nawet na paluszek sie nie rozwarlo, przebili mi pecherz plodowy i maluszkowi zaczelo tetno zanikac wiec sprintem na sale operacyjna. I mimo ze traume mam, chce zobaczyc, bo moze przy drugim porodzie bedzie wszystko ok. No i co do obslugi to nie mam zadnego zastrzezenia.. przykro mi Airfix , ze musialas przez takie rzeczy przechodzic..
rozmaryn
1+1+1+1 :)
Airfix ja mam podobne wspomnienia z porodu, jestem mała a urodziłam sn ogromne dziecko (4600\60) a położna nawiedzona. Teraz zrobię wszystko żeby mieć CC łącznie z odwiedzinami u psychiatry czy łapówką, nie chcę ryzykować drugi raz porodu tak dużego dziecka. Nawet nie chcę myśleć o komplikacjami jakie mogły być. A co do położnej to u nas w szpitalu nie można wybrać ani przyjść że swoją ale teraz na oddziale pracują same fajne babki.
Ja mimo wszystko chciałabym rodzić naturalnie, chociaż wiem jak to boli. Też myślałam że przy drugim porodzie będzie łatwiej, ale wcale nie było. Jakoś boję się operacji związanej z cc. No chyba że się już inaczej nie da. Ostatnio jak siedziałam w przychodni to widziałam że teraz robią jakiś plan porodu. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale zastanawiam się nad jakimś znieczuleniem podczas porodu.
Anna25
wrzesień2006/lipiec2012
ja przeszlam juz cc po probie sn i samo sn i powiem Wam, ze zdecydowanie wole sn.Szybciej doszlam do siebie, mniej bolalo, lepsza laktacja i wogole ;-) ale to tylko moje odczucia. Teraz tez chcialabym sn, ale zobaczymy co bedzie.
Tak wogole od rana katar i bol glowy mam :-(
Rozmaryn To Ty też wymeczona byłaś...takie duże dziecko. I mnie 3530 i 60cm...cofal się w kanał,ja nie miałam siły przec już bo skurcz za skurczem. Mam nadzieję ze drugi raz mi wynagrodzi wszystko.
Anna25 i ja dziś z zatkanym nosem i dziwnym,meczacym bólem głowy. Aż mi nie dobrze z bólu.
Anna25 i ja dziś z zatkanym nosem i dziwnym,meczacym bólem głowy. Aż mi nie dobrze z bólu.
kasia.zosia
Moderatorka
Hej dziewczyny. My sobie siedzimy w Polsce i odpoczywamy wciaz. Gratulacje udanych wizyt i zdrowych maluchow.
Ja miałam dwa porody SN, jeden w Polsce a jeden w DE. Choć nie wspominam porodu w Polsce źle i mocniejszy ból odczuwałem podczas drugiego w De, to jednak ten drugi z perspektywy czasu był w o wiele przyjemniejszych warunkach. Podobnie jak niektóre z was bardziej boje się cc i dochodzenia do siebie po. Ja po 2 porodzie wyszłam w super stanie 2 dni po ze szpitala.
Tutaj można sobie wybrać położna ze szpitala w którym się rodzi, są spotkania dla przyszłych mam przed porodem, dni otwarte. Wybrana położna jak się jest ubezpieczonym jest bez dodatkowych oplat.
Ja miałam dwa porody SN, jeden w Polsce a jeden w DE. Choć nie wspominam porodu w Polsce źle i mocniejszy ból odczuwałem podczas drugiego w De, to jednak ten drugi z perspektywy czasu był w o wiele przyjemniejszych warunkach. Podobnie jak niektóre z was bardziej boje się cc i dochodzenia do siebie po. Ja po 2 porodzie wyszłam w super stanie 2 dni po ze szpitala.
Tutaj można sobie wybrać położna ze szpitala w którym się rodzi, są spotkania dla przyszłych mam przed porodem, dni otwarte. Wybrana położna jak się jest ubezpieczonym jest bez dodatkowych oplat.
Elenna
U nas w większości ten plan porodu to fikcja chyba ze rzeczywiście ma sie swoją położna która raczy go respektować. Choć z tymi położnymi to też tak różnie bywa. Koleżanka miała swoją położną i to jeszcze ciotka jej męża jak, a jak jej zaczęli poród wywoływać to nawet nie przyjechała bo zadzwoniła na oddział I tam jej lekarze powiedzieli, że pewnie poród i tak bd cc i nie opłaca się jej fatygowac.Ja mimo wszystko chciałabym rodzić naturalnie, chociaż wiem jak to boli. Też myślałam że przy drugim porodzie będzie łatwiej, ale wcale nie było. Jakoś boję się operacji związanej z cc. No chyba że się już inaczej nie da. Ostatnio jak siedziałam w przychodni to widziałam że teraz robią jakiś plan porodu. Nie wiem jeszcze o co chodzi, ale zastanawiam się nad jakimś znieczuleniem podczas porodu.
Jaka miałaś przerwę między cc a sn?ja przeszlam juz cc po probie sn i samo sn i powiem Wam, ze zdecydowanie wole sn.Szybciej doszlam do siebie, mniej bolalo, lepsza laktacja i wogole ;-) ale to tylko moje odczucia. Teraz tez chcialabym sn, ale zobaczymy co bedzie.
Ja z córką miałam cc bo nam zmartwica groziła, musialam mieć malowodzie, ale lekarz prowadzący nie widział potrzeby usg przy dobrym KTG i do szpitala trafiłam w ostatnim momencie z całym pęcherzem płodowym i bez wód. Nawet pół porządnego skórczu nie miałam, a teraz chciałabym wbrew rozumowi spróbować sn tylko boję się znów tyle czekać, bo córkę ur w 40 t 5d. A teraz niby skończony 40 tc to już wskazanie do cc.
Byłam wczoraj z Alą na konsultacji z dermatolog. Super lekarka. Nawet mała się szybko z nią oswoiła, na koniec powiedziała jej dziękuję i ciał he he he W najlepszym wypadku jest to alergia, ale wisi nad nami nadal AZS, ktore generalnie z wywiadu nam wyszło. Czekamy jeszcze czy jesienią znów zaczną się problemy z skóra na buzi i jeśli tak to zostajemy juz w ścisłej współpracy. Póki co mam mnóstwo zaleceń i maści i różnych specyfików do nawilżania skóry do potestowania, a jeszcze w tygodniu ma nam z oddziału dostarczyć próbki.
reklama
martyyyyna
Elenna moja córka ma AZS i właśnie niedawno znowu ją wysypało. A już 2 miesiące był spokój, skóra śliczna. Teraz ma cały brzuch i boki dosłownie jak tarka, na udkach czerwone suche placki. Na szczęście nie wygląda żeby ją to swędziało. Smarujemy się emolientami, maści sterydowe już nie za bardzo działają. Mieliśmy taką fajną maść, którą można stosować rok i fajnie pomagała ale musieliśmy odstawić.
Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017
Liliana - 27.05.2014
Czekamy na drugie maleństwo - 13.02.2017