reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Ja tez urzadzam nocne maratony do lazienki :) u mnie za to pojawiaja sie bole plecow tzn. Takie klucie ktore szybko mija ale jest dosyc bolesne... Maz wvzoraj kupil test na plec... Dzisiaj rano zrobilam i wg testu wyszlo ze bedzie chlopiec :) caly czas wierzylam ze bedzie dziewczynka , kupilam nawet sukienki a tu takie zaskoczenie ... 8 wrzesnia mam usg i zobaczymy czy lekarz potwierdzi :)

reklama
Airfix może to z przemęczenia. :/
U nas byl ciężki weekend, nic dziecku nie pasowało... oj dała w kość.
Ja bym się wykręciła z imprezy, albo ubrała ower sajz i udawała, że przytyłam :p

Kasia.Zosia ja mam na codzień do kłócenia niespełna 2-latke, M to już puszcza wszystko mimo uszu, bo mu się bardziej śmiać z tych moich nerwów chce.

Ellie o test na płeć... nie słyszałam.

Z sikaniem to mam tak,że jak siedzę i nic nie robie to non stop a jak się zajmę czymś albo chodzę to zdecydowanie rzadziej chodzę do łazienki. Już nie wspomnę o tym, że jak biorę Ale na spacer to nie mam nawet gdzie się wysiakć, bo jest tylko toi toi w parku, a przecież dzoecka samego przed nim nie zostawię.

Podobno w przyszlosci ma byc mozliwe okreslanie plci od poczatku ciazy praiwe, bo organizm wydziela inne ilosci hcg przy dzieczynce niz przy chlopcu. Tez np. przy bliźniakach druga kreska na tescie ma byc duzo ciemniejsza niz przy pojedynczej ciazy (podobno). A te co teraz sa to jakos wykrywaja hormony meskie w moczu kobiety, jesli to chlopiec.

Elenna Mam sukienkę taka szeroka ale letnia bardziej, gorzej jak padać bedzie :) Martwi mnie to ze impreza zaczyna się o 18 w kościele, od 19 impreza jak małe wesele. A ja o 18 to nie wiem jak się nazywam, brzuch twardy,skurcze ... A gdzie tam przynajmniej do 1 w nocy bo wątpię żeby mama miała ochotę jechać do domu z tamtad, a auto tylko my mamy i zabierać mamy kogo się da bo to też kawałek drogi. Myślę co zrobić ,jak tu nie iść i jak matkę tam dostarczyć i odebrać żeby fochow nie było.

image.jpeg
Taki test kupil moj maz... Czytalam opinie, wiekszosci osob sie sprawdza ale nie wszystkim ;) Mozna tez zrobic jakis test z krwi ktory wykrywa plec ale jest bardzo drogi... Wiec lepiej poczekac ..

Załączniki

• image.jpeg
    image.jpeg
    203 KB · Wyświetleń: 217
Podobno w przyszlosci ma byc mozliwe okreslanie plci od poczatku ciazy praiwe, bo organizm wydziela inne ilosci hcg przy dzieczynce niz przy chlopcu. Tez np. przy bliźniakach druga kreska na tescie ma byc duzo ciemniejsza niz przy pojedynczej ciazy (podobno). A te co teraz sa to jakos wykrywaja hormony meskie w moczu kobiety, jesli to chlopiec.
Czytałam o tym kiedyś i ze naukowcy doszli do wniosku ze w ciąży z dziewczynką jest wyższe hcg tzn przyrost w 48h niż z chłopcem. Przewertowalam fora i u jednych ten przyrost większy faktycznie się sprawdza, u innych nie. Nie wiem na ile % to się sprawdza. Można by spisać nasze przyrosty hcg jakie miałyśmy i zobaczyć czy się sprawdzi. Ja miałam przyrost w 48h 273% co by córkę wskazywalo według naukowców. Ale może też świadczyć po prostu o silnej, zdrowej ciąży i wyjdzie dorodny syn:)

reklama
Czytałam o tym kiedyś i ze naukowcy doszli do wniosku ze w ciąży z dziewczynką jest wyższe hcg tzn przyrost w 48h niż z chłopcem. Przewertowalam fora i u jednych ten przyrost większy faktycznie się sprawdza, u innych nie. Nie wiem na ile % to się sprawdza. Można by spisać nasze przyrosty hcg jakie miałyśmy i zobaczyć czy się sprawdzi. Ja miałam przyrost w 48h 273% co by córkę wskazywalo według naukowców. Ale może też świadczyć po prostu o silnej, zdrowej ciąży i wyjdzie dorodny syn:)
A ja nie wiem jaki miałam przyrost hcg :)
Nie robiłam testu z krwi, jedynie moje kreski na testach były bardzo jasne, aż słabo widoczne, to może chłopiec bedzie

Ostatnia edycja:
Do góry