reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Wizytę mam dopiero 31.08, bo mój gin na urlopie... To wtedy będzie już 19 tydzień.
Czekam bardzo na te wyraźne pierwsze ruchy :) teraz jak coś czuję to nie wiem czy to jelita czy maluch, nie chce się nakręcac :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sojna - ja mam tak samo , hehe - z małym się dowiedziałam w 20 tyg, juz na 100%, teraz za to robimy sobie niespodziankę - a ja juz walczę z moja ciekawością haha - a w sumie najbardziej mnie wkurza to ze jest masa fajnych ciuszków pod dana płeć a uniwersalnych mało strasznie, ciężko cóż wybrać żeby było oprócz białego całego bo są bardziej albo damskie albo meskie zestawy , albo kwiatki albo auta - no strasznie mnie to drazni,

Dziś dziecko moje lewą nogą wstało i rozroba na całego była.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Sojna - ja mam tak samo , hehe - z małym się dowiedziałam w 20 tyg, juz na 100%, teraz za to robimy sobie niespodziankę - a ja juz walczę z moja ciekawością haha - a w sumie najbardziej mnie wkurza to ze jest masa fajnych ciuszków pod dana płeć a uniwersalnych mało strasznie, ciężko cóż wybrać żeby było oprócz białego całego bo są bardziej albo damskie albo meskie zestawy , albo kwiatki albo auta - no strasznie mnie to drazni,

Dziś dziecko moje lewą nogą wstało i rozroba na całego była.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie dlatego że te uniwersalne średnio mi się podobają to nie kupiliśmy jeszcze ani jednej rzeczy i czekamy aż poznamy płeć a ja taaaak już bym poszła na zakupy :(

Natkapolka ten lekarz właśnie powiedział, ze czesto juz w 14 tygodniu jak dzidzia pozwoli to widac płeć [emoji4]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom
no nam niby w 14 tyg powiedzial plec, ale powiedzial tez, ze potwierdzimy 01.09. wtedy bedzie 18 tydz :-)

8599e6ydh9ss8jgy.png

Dziewczyny czy Wy też macie bóle jajnika? Albo takie skurcze gdzieś w dole brzucha, jak szyjka , lub w boku..? Skurcz pojawia się jak szybko wstaje; jak jestem zmęczona czymś,lub z niczego np.rano.Czasem wyprostować się nie moge i gorący pot mnie oblewa. Ból jest raczej tępy niż klujacy. Kiedyś z tego bolu mi się trauma porodu przypomniala;)

Dziewczyny czy Wy też macie bóle jajnika? Albo takie skurcze gdzieś w dole brzucha, jak szyjka , lub w boku..? Skurcz pojawia się jak szybko wstaje; jak jestem zmęczona czymś,lub z niczego np.rano.Czasem wyprostować się nie moge i gorący pot mnie oblewa. Ból jest raczej tępy niż klujacy. Kiedyś z tego bolu mi się trauma porodu przypomniala;)

Takich typowych skurczy raczej nie mam, bardziej właśnie takie silne kłucie :/

Klucie i tepy bol jest raczej w normie, macica sie rozciaga:) co do plci to u mnie na koniec 12tc na ip w szpitalu mi lekarka powiedziala, ze chlopak, na koniec 13 to samo stwierdzil lekarz na tym "genetycznym" usg.

A tak nie w temacie.. Jest tu jakas chudzina z rozmiarem 36? Odkupilam dwie pary ciazowek 36 i jedne sa dobre a w drugie tylek mi sie nie miesci (waze kolo 60kg). Moge wyslac jesli na ktoras moga pasowac:)

Takich typowych skurczy raczej nie mam, bardziej właśnie takie silne kłucie :/

Jak mówiłam temu na tych genetycznych to mi mówi - wiazadla. Sam jest wiazadlo:p wiazadla to ja wiem kiedy mnie bolą, wtedy to jest normalny ból albo kłucie, ciągnięcia, a nie skurcz. Jak złapie w boku to palcem po skórze przejechać nie mogę nawet ,jakbym tępym narzędziem skórę chciała rozciac. A w dole brzucha to mi przypomina właśnie te bóle podczas porodu. Jeszcze tydzień do wizyty bo lekarz na urlopie.

Klucie i tepy bol jest raczej w normie, macica sie rozciaga:) co do plci to u mnie na koniec 12tc na ip w szpitalu mi lekarka powiedziala, ze chlopak, na koniec 13 to samo stwierdzil lekarz na tym "genetycznym" usg.

A tak nie w temacie.. Jest tu jakas chudzina z rozmiarem 36? Odkupilam dwie pary ciazowek 36 i jedne sa dobre a w drugie tylek mi sie nie miesci (waze kolo 60kg). Moge wyslac jesli na ktoras moga pasowac:)
Ja się trochę boje jednak bo w pierwszej ciąży tego nie mialam, a jestem po 5 stratach. A dasz radę mi fotki i wymiary spodni wysłać? Kupiłam przez neta z h&m 36rozm..normalnie noszę 36/38..A tu wielgiee...taka to ja będę w 9mcu hehe musiałam 34rozm zamówić,a tamte leżą.

reklama
Do góry