reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Myślicie, że skoro lekarz ma super nowy sprzet i był pewny co do płci to jest duża szansa, że sie pomyli?

Powiem wam, ze az chyba dostalam mdłości od myślenia o mieszkaniu. Teraz wynajmujemy kawalerke ok. 32m2. Super mala nie jest ale szalu nie ma. K idzie do wojska od września i mamy nadzieję na mieszkanie ok. 50m2. No ale nic pewnego, możemy nie dostać tego mieszkania. No i właśnie nie wiem co wtedy. Moj K w ogóle o tym nie myśli. A ja siedzę w domu i sie zastanawiam tylko. Najgorsze jest to, że nie wiem kiedy dostaniemy to mieszkanie, Czy w ogóle. Ja zaczynam ostatni rok studiów od października. Musze szybciej zrobic semestr, żeby przed porodem go skończyć. Same zmartwienia, eh.

Pola gratulacje [emoji8]

Sojnabig i Anna25 życzę szybkiego ustania bólu!

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Klauduśka jeżeli chodzi o sytuację mieszkaniową to powiem Ci że jak ja urodziłam młodego to mieszkaliśmy mieszkanku 28metrów, jeden pokój , łazienka kuchnia i mieszkaliśmy w nim trochę ponad półtorej roku i daliśmy radę. Szału nie było ale tragedii też nie.

Rozmaryn mi to mieszkanko sie bardzo podoba i bez problemu sie tu pomiescimy ale wkurza mnie ta niepewnosc czy będzie przeprowadzka czy nie. Lubie miec wszystko zaplanowane a tak to siedze na walizkach [emoji20]

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Tak

Tak urodziłam się w 86 ;)
Jestem mama prawie 2,5 rocznej Ninki. Za sobą mam dwa poronienia. Teraz udało nam się zaciążyć przy pierwszym cyklu starań. Z racjo moich przejść dostaje duphaston. Termin wg OM mam na 27 lutego, wg USG 23 lutego. Córę urodziłam miesiac przed terminem.

witaj
ja też mam termin na 27 lutego ale bliźnięta wiec będzie szybciej

Miciur-ka my to mieszkanie sobie zarezerwowaliśmy przedpremierowo, bo oficjalna sprzedaż ruszy we wrześniu. Oczywiście wszystko miało trwać krócej. Wtedy mieliśmy ofertę podaną bardzo korzystną i dlatego się zdecydowaliśmy. Póki co to na własną rękę zrobiliśmy sobie prąd (teść elektryk ) i wymieniliśmy parapety. No i poszedł niewielki zadatek. Staratni to my tak na dobrą sprawę nie jesteśmy bo póki co M prowadzi tam biuro, a wynajęcie lokalu Wyszło by nam podobnie co zadatek. Tylko mój M to jak się na coś uprze to nie ma zmiłuj. Uparł się na to mieszkanie z lokalem i już. Nawet nie bierze pod uwagę nowych ofert które mu podrzucam.
Już nie mam na to sił i wizji, że się gdziekolwiek przeniesiemy przed porodem.

Biustonosze kupiłam w pepco o 8 zł za szt. Poprzednio mi się mega sprawdziły.

Anna mój to mi tylko dyryguje to i tamto nie zrobione... już mam po dziury w nosie. A przed ciążą mi obiecywał, że tym razem to on będzie mu dużo pomagał i z Młodą wychodził na plac zabaw... aha obiecanki cacanki.

Ja dziś wstałam lewą nogą wszystko mnie wkurza...juz M dostał taką burę, że hej... jeszcze mnie w boku boli...chyba znów mam ucisk na moczowód :/
No i znów jest duszno... nie mam siły na nic.
Co do imion to u nas Anastazja lub Szymon.

to musze przejsc się do pepco

Dziś zaczęliśmy 15 tydzień. Od kilku dni z jednej strony w podbrzuszu czuje takie delikatne muśnięcia. Myślicie że to może być mój bobas czy to jeszcze po prostu jelita? :D
Nie zdarza się to super często, najczęściej wieczorem takie pojedyncze ale zawsze w tym samym miejscu :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Dawno nie zaglądałam ale nie mam ostatnio czasu. Wrócę z wakacji to odpocznę. Witam nowe mamusie. Widziałam ze myślicie już nad imionami, mi się nic nie podoba, tym większy mam problem ze chce aby imię było uniwersalne. Miciur-ka mam nadzieje ze się wszystko poukłada. Moje dziewczyny się poprzestawiały i nie chcą chodzić spać przed północą. Trzecia dzidzia ma się dobrze, jest śliczna, zdrowa i super aktywna, aż się boje co będzie jak już wyjdzie.

Pola gratuluję udanej wizyty ciesze się ze z dzidziolkami wszystko dobrze , byś dodała zdjęcie usg chętnie pooglądam hihi ,

Kurde sama bym co chwile chodziła na usg a niby "dopiero co bylam" bo 17 lipca przecież a ja już bym tak chciała znów ujrzeć moją dzidzie ! Eh

Sojna - ja też jestem podobny termin jak ty i tez miałam wrażenie ostatnie dwa wieczory ze dzidzia gdzieś tam mnie dotyka bo zawsze też z tej samej strony wiec chyba niewykluczone, :) ze juz coś można zacząć czuć , ja się chyba rozkleje naprawdę jak zacznę czuć juz tak konkretnie dzidziolka - i niestety przybijam pione w kwestii migreny i mdłości :/

Ellie - super fotka a to skubane. Ciekawskie foczki hihi

Japko- to ty tak samo jak ja, problem z "universalnoscia" imienia i nic kompletnie mi się nie podoba , gusta jednak się zmieniają co jakoś czas, ciesze się ze z dzidzia u Ciebie ok, to niezle ci się dziewczyny przestawiły a jak tu dać radę do północy samej to ja nie wiem , hehe

Klauduska- a dobry ten lekarz ?jaka.ma opinie ? I w którym tyg określił płeć?wiesz generalnie jeśli lekarz jest dobry i tym bardziej ma dobry sprzęt to duża szansa ze wie co mówi ,ale najlepiej poczekaj do następnego usg bo juz w następnym raczej bedxie dokładniej widać niż kolo 12-13 tyg, gdzie wszystko się kształtuje albo chowa albo uwypukla hehe ;) ,

ja dzis znów wróciłam z czymś do domu dla maluszka :) , śpiworek, ręczniczek i śliniaczki :) ale dziwnie się czuje jak to kupuje jakoś ciężko dalej uwierzyć ;) hehe

1470344941335.jpg

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1470344941335.jpg
    1470344941335.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 378
reklama
Pola gratuluję udanej wizyty ciesze się ze z dzidziolkami wszystko dobrze , byś dodała zdjęcie usg chętnie pooglądam hihi ,

Kurde sama bym co chwile chodziła na usg a niby "dopiero co bylam" bo 17 lipca przecież a ja już bym tak chciała znów ujrzeć moją dzidzie ! Eh

Sojna - ja też jestem podobny termin jak ty i tez miałam wrażenie ostatnie dwa wieczory ze dzidzia gdzieś tam mnie dotyka bo zawsze też z tej samej strony wiec chyba niewykluczone, :) ze juz coś można zacząć czuć , ja się chyba rozkleje naprawdę jak zacznę czuć juz tak konkretnie dzidziolka - i niestety przybijam pione w kwestii migreny i mdłości :/

Japko- to ty tak samo jak ja, problem z "universalnoscia" imienia i nic kompletnie mi się nie podoba , gusta jednak się zmieniają co jakoś czas, ciesze się ze z dzidzia u Ciebie ok, to niezle ci się dziewczyny przestawiły a jak tu dać radę do północy samej to ja nie wiem , hehe

Klauduska- a dobry ten lekarz ?jaka.ma opinie ? I w którym tyg określił płeć?wiesz generalnie jeśli lekarz jest dobry i tym bardziej ma dobry sprzęt to duża szansa ze wie co mówi ,ale najlepiej poczekaj do następnego usg bo juz w następnym raczej bedxie dokładniej widać niż kolo 12-13 tyg, gdzie wszystko się kształtuje albo chowa albo uwypukla hehe ;) ,

ja dzis znów wróciłam z czymś do domu dla maluszka :) , śpiworek, ręczniczek i śliniaczki :) ale dziwnie się czuje jak to kupuje jakoś ciężko dalej uwierzyć ;) hehe

Zobacz załącznik 766202

Zobacz załącznik 766202

mam problem ze zdjęciami wychodzą zamazane ..jeszcze spróbuje dziś
ja tez mam czasem wrażenie ze to nie jest możliwe ze jestem w ciąży (a blizniaki to juz w ogóle ), smiejemy sie z siebie z moim ze teraz mamy super - dziewczyny na tyle duze ze mamy dużo czasu dla siebie to koncercik, kino...jak idziemy na basen to dzieci zajmują się sobą i my możemy sobie pływać i nam sie zachcialo i jeszcze 2 grzybki ....ale bedzie zadymka

Do góry