reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Emma- tak mi przykro... dobrze, że sama nie byłaś a lekarz mówił co dalej?

Micur-ka - jeszcze za mały na park on dopiero raczkować zaczął na spacerze w wózku będzie siedział dopóki idę jak się zatrzymam to od razu chce żeby go wyciągnąć. Ale mamy taras tam mu kocyk rozścielam i się bawi na świeżym powietrzu:)

reklama
Nie sądziłam że będę musiała to napisać,ale jedno z moich bliźniąt przestało się rozwijać, jestem po usg genetycznym, drugie zdrowe ale zrobiłam test pappa dla spokoju, jestem zrospaczona, szok z jednej strony radość z drugiej smutek straszny, mąż był ze mną, strasznie to przeżywamy, Pola77 trzymam kciuki za Ciebie
Bardzo współczuję i życzę wszystkiego dobrego. Trzymajcie sie!

emma mam nadzieję że jeszcze będą robić Ci jakąś dokładniejszą diagnostykę i mają jakiś plan działania żeby w razie co nie zaszkodzić drugiemu maluszkowi? Trzymam kciuki za Ciebie i przytulam Trzymaj się!!

kasia.zosia, miciur-ka dzień przed porodem miałam usg po którym pani doktor stwierdziła że dziecko ma 3500 a na porodówce miałam nawiedzoną położną dlatego musiałam rodzić naturalnie. Całe szczęście że nic się nie stało bo bym ich wszystkich z torbami puściła

.jagódka pisze:
O tortille! Właśnie! Świetny pomysł, kilka razy jadłam,ale kompletnie nie znam żadnego przepisu.. Takie z łososiem i sałatą kiedyś jadłam i były pyszne, poratujecie co tam można napchać i jak się to robi?:)

Co kto lubi. Najprostsza opcja posmarować placka serkiem (jakiś typu Almette czy Philadelphia) na to łosoś wędzony, sałata i np ogórki, albo np jakaś pasta warzywna (coś w stylu avjara) salami i ser żółty. 5 minut roboty ;)

Sonjabig łososia można kupić wędzonego na ciepło i tego możemy szamać :)

Emma, mam nadzieje ze jednak bedzie wszystko dobrze, Trzymam kciuki Czytam wasze wpisy o jedzeniu i glodna sie zrobilam :) mi do glowy przyszla salatka grecka, salatka kebab, lodeczki z cykori nadziewane salatka z tunczyka albo kurczaka, warzywa pokrojone z dipami, salatka owocowa, grzanki czosnkowe, koszyczki z ciasta francuskiego nadziewane roznymi farszami.. Na slodko jakies babeczki, mam przepis na super muffiny z czerwonej fasoli i pyszne ciasto szpinakowe :) Wlasnie wrocilam od genetyka, badania paapa i usg wyszly bardzo dobrze, bardzo fajna lekarka rozrysowala nam drzewo genealogiczne naszej rodziny z chorobami i skierowala naszego dzidziusia na dodatkowe usg zeby sprawdzic dokladnie w szpitalu serduszko bo u meza w rodzinie bylo duzo zawalow a i ja tez mam isc do kardiologa bo tez mialam problemy a podobno w ciazy jakos organizm uaktywnia rozne choroby.. No ale jestem dzisiaj pozytywnie nastawiona i zaczynam urlopik :)

Miciur-ka ja bym małego na noc nie dawała skoro tak reaguje. Idź do psychologa i powiedz jaka sytuacja może jakieś zaświadczenie wystawi na wypadek gdyby tata miał z tym problem.
Co do ukrywania ciąży przed ex to jeśli planujesz jakieś ograniczenie praw rodzicielskich czy coś to się wstrzymaj. Jeśli nie widzisz opcji na zmianę sytuacji to jak dla mnie im dłużej w to brniesz tym gorzej.

Klauduska mi się powiększone węzły ze stanem zapalnym kojarzą... idź lepiej do lekarza.

Agatucca jaki boski pies! My mamy 7 miesięcznego maltańczyka, oj wspólne początki z Alą były trudne, bo traktowała ja jak szczeniaka, a tamta psa jak zabawkę.
Plamienie zgłosiła bym ginekologowi.

Emma ogromnie mi przykro:(

Gratuluję udanych wizyt!

U mnie dziś w końcu pogoda do życia 22 st i przyjemny rześki wiaterek :) 3 h pospacerowałyśmy z Młodą, dziecko zadowolone zjadła obiad i śpi 2h :p będę ją musiała zaraz obudzić.
Mdłości rano minęły pojawiają się wieczorem, ale do przeżycia. Oby to oznaczało, że nadchodzi dla mnie łaskawszy czas w tej ciąży.
A zawsze zapomnę zapytać.

Emma tak mi przykro. Trzymam kciuki za drugą fasolkę. Kiedy masz wyniki?
Narazie plamienie nie powiększa się, w sumie to tylko na papier jest lekko zabarwiony na brązowo. Fakt miałam intensywny weekend, dużo w samochodzie ( jechaliśmy po córkę do babci 300km) Malo snu, bo szczenie za bardzo spać nie daje. Nic będę obserwować, dziś już leże i pachnę

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nie sądziłam że będę musiała to napisać,ale jedno z moich bliźniąt przestało się rozwijać, jestem po usg genetycznym, drugie zdrowe ale zrobiłam test pappa dla spokoju, jestem zrospaczona, szok z jednej strony radość z drugiej smutek straszny, mąż był ze mną, strasznie to przeżywamy, Pola77 trzymam kciuki za Ciebie

dopiero przeczytalam Twoj wpis...strasznie mi przykro, czytalam i sie poryczalam ..
słyszałam niestety ze tak się zdarza i druga dzidzia rozwija się dobrze i wszystko jest nią ok, ale to jest trudne. .solidaryzuje sie z Tobą jest mi b smutno i trudno mi sobie wyobrazić co Ty musisz czuć

Elenna bylam z samego rana u lekarza. Przebadal i pachy, i piersi. Jeszcze w srode usg bede miala i zobaczymy. Ja tez ciesze sie z tego wiaterka bo dosc mialam upalow. Zycze juz tylko milszych objawow ciazy! :)

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A ja właśnie wstawilam mięso na pierogi, Posprzątalam w domu, leżę i czytam :D
1470065903-r44yxu.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry