reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Alola26- ojej ja tak nie miałam i nie znam niestety nikogo kogo bym mogła zapytać dla Ciebie , ja bym chyba do innego lekarza poszła i do tych zakaźnych szybko dzwoniła bo dzidzia się rozwija i ważne żeby szybko to ogarnąć - trzymaj się !

Turluturlu- ja mam nr kom. Do mojego gina ale tylko dlatego bo on używa do rejestracji swojego kom. Nie ma stacjonarnego I sekretarki. :) Najlepiej zapytaj jak będziesz na wizycie czy w razie co daje numer żeby się skontaktować jak coś się dzieje, w razie co żeby być spokojniejsza

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny to chyba jakis okropnie pechowy czas. Narzeczony mial w koncu dostac prace w wojsku i byl juz na badaniach, wszystko w koncu ruszylo i mial od sierpnia isc do pracy juz. Ponieważ w obecnej firmie ma spoko szefa to powiadomił go wcześniej i zlozyl normalne wypowiedzenie bo go szef o to poprosil, normalnie jak powołują do służby to nie musisz składać wypowiedzenia. I dzisiaj dostał telefon, że jednak od wrzesnia go przyjma. Obecna pracę kończy w tym miesiacu. I teraz przez miesiąc wychodzi na to, ze zostajemy bez dochodu... Po prostu porażka.

Alola26 trzymam kciuki!

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej alola26, ja niestety tak nie miałam, nie pomogę :( może któraś z dziewczyn wie???
Trzymaj się...
Dziewczyny, jak to jest u Was i waszych ginekologów-czy macie do nich nr kom?
Kiedy mam o to poprosić?
Czy gin sam zaproponuje?
Strasznie mnie to onieśmiela.
mi tez moja gin sama dala nr kom ale mysle ze to powinien byc standard, opieka nad kobieta w ciazy to jednak szczególna sprawa ...ja bym zapytala o możliwość kontaktu tel na najbliższej wizycie

Klauduska- to i tak dobrze ze go biorą bo teraz to wszędzie po znajomości bo ktoś kogoś zna , może niech zagada w pracy z szefem ze jeszcze miesiąc może zostać i niech powie jaka sytuacja ze kobieta w ciąży ;) . Moze by szef na to poszedl skoro w dobrych stosunkach sie rozstają ;) jak nie to jeszcze na sezon najwyżej coś złapać tak żeby kasa była , jakoś miesiąc dacie rade.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mam podobne obawy do Twoich :-) mąż modli się o chociaż jednego syna, mąż mówi że czterech bab w domu nie wytrzyma :-)
a u nas byloby 6 bab :-) faktycznie dla lepszej atmosfery chociaz jeden rodzynek by sie przydal ale najwazniejsze zeby byly zdrowe i nie ryczaly za duzo :-) nie wiem jak Ty ale troche mnie przeraza poczatkowy okres opieki nad dwoma dzidziusiami wiem ze nie ma co wybiegac tak w przyszlosc ale mam troche stracha

Miciur-ka właśnie on ma wszytko po znajomosci i udalo sie dopiero po 4latach czekania. Dac damy rade ale nerwy sa takie, ze masakra... Tyle wyczekane, babeczka która zajmuje sie papierami powiedziala, ze na pewno sierpien a tu duupa.

Dziewczyny to chyba jakis okropnie pechowy czas. Narzeczony mial w koncu dostac prace w wojsku i byl juz na badaniach, wszystko w koncu ruszylo i mial od sierpnia isc do pracy juz. Ponieważ w obecnej firmie ma spoko szefa to powiadomił go wcześniej i zlozyl normalne wypowiedzenie bo go szef o to poprosil, normalnie jak powołują do służby to nie musisz składać wypowiedzenia. I dzisiaj dostał telefon, że jednak od wrzesnia go przyjma. Obecna pracę kończy w tym miesiacu. I teraz przez miesiąc wychodzi na to, ze zostajemy bez dochodu... Po prostu porażka.

Alola26 trzymam kciuki!

Cóż ja też służę, mój mąż również i zawsze mówimy, że tam gdzie zaczyna się mundur kończy się logika, trzeba było składać wypowiedzenie dopiero po tym jak będzie znał datę wcielenia, a wcielenia nie zawsze są pierwszego dnia miesiąca... trzymam kciuki żeby wszystko sie powiodło, niech poprosi szefa o anulowanie wypowiedzenia na miesiąc... pytanie brzmi czy zdania nie zmienią jeszcze raz co do daty przyjęcia, czego Wam nie życzę...

a u nas byloby 6 bab :-) faktycznie dla lepszej atmosfery chociaz jeden rodzynek by sie przydal ale najwazniejsze zeby byly zdrowe i nie ryczaly za duzo :-) nie wiem jak Ty ale troche mnie przeraza poczatkowy okres opieki nad dwoma dzidziusiami wiem ze nie ma co wybiegac tak w przyszlosc ale mam troche stracha
Mam podobne dylematy, dla jednego wszystko mam a teraz wszystko nowe musimy kupić...zastanawiam się jak z takim podwójnym wózkiem zakupy zrobić??? A miało być tak pięknie, córka w przedszkolu ja z jednym w domu, łatwo i przyjemnie, a teraz??? No i co z karmieniem piersią dwojki?? Jakoś mnie to przeraża...

Myślę że my same mamy najlepsze przeczucia, ja z córką od razu wiedziałam że to dziewczynka, a teraz czuję że to parka, niedługo wszystkie dowiemy się co się skryło w naszych brzuchach :-) zobaczymy komu intuicja dobrze podpowiedziała ;)
A ja mam coś kiepską intuicję, cala ciaze czułam córkę, nawet z lekarzem się klocilam;) imię tylko dla dziewczynki wybrane. A tu siusiak :) Teraz znów czuje córkę....więc nawet nie chce sobie nadzieji zbytnich robić tylko czekam do 18 sierpnia na to co zobaczy lekarz:) bo na prenatalnych 3.08 nic się nie dowiem:( jadę w miejsce gdzie są nie mili lekarze i całe usg słowem się nie odzywają

reklama
Emma248 wlasnie babka która sie zajmuje przyjeciami i pulkownik, który mu to załatwia byli pewni, ze od sierpnia. A ma teraz tak fajnego szefa, ze chcial mu dac czas na znalezienie pracownika na jego miejsce i ten go sam poprosil o wypowiedzenie wczesniej. A tu nagle okazuje sie, ze wrzesien. Już oboje mamy dosc tego wojska. Gdyby nie to, ze to jego wymarzona praca to juz chyba dawno by zrezygnował...

Do góry