Karolina ja w poprzedniej ciąży pracowałam, bo wszyscy mi mówili że to nie choroba, więc wymiotowałam w pracy ale tam chodziłam i chyba dlatego czułam się gorzej niż teraz, w tej ciąży od 6 tyg. jestem na zwolnieniu i chyba odpoczynek sprawia że lepiej to wszystko znoszę, więc nie słuchaj nikogo tylko zastanów się czy Ty dasz radę pracować
reklama
Karolina - ja jestem w 11-12 tyg , termin mam na 30.01-02.02.
Tez mi mdłości dokuczaja ale mam dni ze jest ok a jak pochwale ze jest ok to wieczorem mnie ostro bierze hehe, śniadanie to dopiero co kolo południa jem z przymusu
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Tez mi mdłości dokuczaja ale mam dni ze jest ok a jak pochwale ze jest ok to wieczorem mnie ostro bierze hehe, śniadanie to dopiero co kolo południa jem z przymusu
Miciurka U mnie lekarze ( miałam 2 ) od początku mówili -syn...A ja im na przekór ze corka, ze na pewno,ze tak czuje. W końcu Pani doktor mowi - że 100% czy syn czy córka się okaże przy porodzie. No ale siusiak nie odpadł Na te prenatalne dostałam skierowanie na NFZ :/ i już wiem co to za ośrodek, dwóch lekarzy-babka gorsza niż chłop. Całe usg nic nie mówią,a jak spytasz to odburknie- po co Ci to do wiadomości. Że wyniki będą za 2tyg. Także nie liczę na nic...Alola26 - trzymam kciuki daj znać co powiedza!
Pola i Emma - normalne że macie stracha , ja mam z jednym stracha a co dopiero z dwoma na raz no ale są mamy bliźniaków i więcej i dają radę to wy tez dacie . Karmić najlepiej na raz i zorganizujecie sobie dobrze czas bo będziecie musiały hihi ;D . Ogólnie wszystko do ogarniecia , oglądajcie filmiki o bliźniakach może jakaś mama blizniakow z poradami itp.
Airfix- ale u Ciebie to inaczej bo chyba mówili że będzie dziewczynka a wyszedł facecik (o ile dobrze pamiętam ) , a czemu jedziesz tam gdzie nic nie mówią hehe ? To na nfz taki boski lekarz masz się wszystko sama domyślać i ciągnąć za język .
Edit:
Klauduska- spokojnie za drugim razem.moze wam się uda z blizniakami hahhaha
No musicie niestety jakoś się dostosowac do sytuacji
ja tez na prenatalne ide do NFZ i tam jest b niemily lekarz no nic przezyje ...a tak chodze do b milej pani gin juz opiekowała sie mna w poprzedniej ciąży dobry lekarzNie mili lekarze to tylko nie potrzebny stres :-( ja na tą ciążę zmieniłam. Obecny jest przegenialny, rozmowny, pomocny, miły i nie żałuję badań ;-) mogłabym u niego siedzieć cały dzień ;-)
a z tym przechodzeniem ciąży to mamy w wiekszosci przechlapane ja tez pierwsza ciaze wymiotowalam pierwsze i ostatnie 3 mies, druga ciaza byla o niebo lepsza tylko pierwszy trymestr gorszy mdlosci itd, trzecia znowu duzo gorzej, a traz czuje sie kiepsko i tez odliczam dni do końca pierwszego trymestru. ..dobrze ze mozemy tak sobie popisac bo ludzie wokół roznie reaguja niestety nie zawsze ze zrozumieniem i to nawet najbliżsi
ja chciałam w tej ciazy pracowac jak najdluzej fakt ze mam fajna prace, bezstresu i dobra atmosfere i wiem ze bedzie mi pracy brakowac ale jak dowiedziałam sie ze beda dwa maluszki od razu zmienilam plany, moja gin chciala mi dać od razu zwolnienie ale teraz jestem na urlopie a potem zobacze ale jak tylko stwierdze ze jest mi za ciezko ide na zwolnienieKarolina ja w poprzedniej ciąży pracowałam, bo wszyscy mi mówili że to nie choroba, więc wymiotowałam w pracy ale tam chodziłam i chyba dlatego czułam się gorzej niż teraz, w tej ciąży od 6 tyg. jestem na zwolnieniu i chyba odpoczynek sprawia że lepiej to wszystko znoszę, więc nie słuchaj nikogo tylko zastanów się czy Ty dasz radę pracować
Ellie123
Fanka BB :)
Ja tez sie czulam okropnie, wymiotowalam a jak nie to mialam caly czas wrazenie ze bede, kazdy zapach mi przeszkadzal.. Dom zaczal mi brzydko pachniec, samochod, ludzie wszystko... Do tego w dzien bym spala a w nocy siedzialam.. Teraz 11 tc troche lepiej.. Ale i tak chodze wykonczona, jeszcze pracuje jako niania i jak mam 5 dzieci to daja mi popalic... Dzisiaj bylam u lekarza, z dzidzia wszystko dobrze i czekam ter
turluturlu
Hej Laseczki co do mdłości świetny jest napar z imbiru-kupujecie sobie kawałek imbiru (w Biedronce, w spożywczym, większy kawałek 4-5 złotych) i kroicie parę plasterków, zalewacie wrzątkiem, zostawiacie na noc i rano wypijacie. Powinno minąć. Mi pomaga
reklama
Misia-A
Tak! Pare dni temu coś w siebie wcisnelam na obiad a mój na talerz zaraz przed moją twarzą resztki kładł...to mówię że to nie wygląda zbyt apetycznie a ja tu jem...to powiedział ze przesadzam i dalej odkładal te resztki przed moją twarz!dobrze ze mozemy tak sobie popisac bo ludzie wokół roznie reaguja niestety nie zawsze ze zrozumieniem i to nawet najbliżsi
A dzisiaj....jakos siadlam do obiadu...coś tam zjadłam i tak mówię że szkoda by było teraz zwrócić taki dobry obiad. To dostalam opr bo przecież on siedzi przy stole i je....???? Udusze kiedyś ;-)