reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lutowe mamy 2017

Alola26- ojej ja tak nie miałam i nie znam niestety nikogo kogo bym mogła zapytać dla Ciebie , ja bym chyba do innego lekarza poszła i do tych zakaźnych szybko dzwoniła bo dzidzia się rozwija i ważne żeby szybko to ogarnąć - trzymaj się !

Turluturlu- ja mam nr kom. Do mojego gina ale tylko dlatego bo on używa do rejestracji swojego kom. Nie ma stacjonarnego I sekretarki. :) Najlepiej zapytaj jak będziesz na wizycie czy w razie co daje numer żeby się skontaktować jak coś się dzieje, w razie co żeby być spokojniejsza

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny to chyba jakis okropnie pechowy czas. Narzeczony mial w koncu dostac prace w wojsku i byl juz na badaniach, wszystko w koncu ruszylo i mial od sierpnia isc do pracy juz. Ponieważ w obecnej firmie ma spoko szefa to powiadomił go wcześniej i zlozyl normalne wypowiedzenie bo go szef o to poprosil, normalnie jak powołują do służby to nie musisz składać wypowiedzenia. I dzisiaj dostał telefon, że jednak od wrzesnia go przyjma. Obecna pracę kończy w tym miesiacu. I teraz przez miesiąc wychodzi na to, ze zostajemy bez dochodu... Po prostu porażka.

Alola26 trzymam kciuki!

Napisane na D2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej alola26, ja niestety tak nie miałam, nie pomogę :( może któraś z dziewczyn wie???
Trzymaj się...
Dziewczyny, jak to jest u Was i waszych ginekologów-czy macie do nich nr kom?
Kiedy mam o to poprosić?
Czy gin sam zaproponuje?
Strasznie mnie to onieśmiela.
mi tez moja gin sama dala nr kom ale mysle ze to powinien byc standard, opieka nad kobieta w ciazy to jednak szczególna sprawa ...ja bym zapytala o możliwość kontaktu tel na najbliższej wizycie

Klauduska- to i tak dobrze ze go biorą bo teraz to wszędzie po znajomości bo ktoś kogoś zna , może niech zagada w pracy z szefem ze jeszcze miesiąc może zostać i niech powie jaka sytuacja ze kobieta w ciąży ;) . Moze by szef na to poszedl skoro w dobrych stosunkach sie rozstają ;) jak nie to jeszcze na sezon najwyżej coś złapać tak żeby kasa była , jakoś miesiąc dacie rade.

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Mam podobne obawy do Twoich :-) mąż modli się o chociaż jednego syna, mąż mówi że czterech bab w domu nie wytrzyma :-)
a u nas byloby 6 bab :-) faktycznie dla lepszej atmosfery chociaz jeden rodzynek by sie przydal ale najwazniejsze zeby byly zdrowe i nie ryczaly za duzo :-) nie wiem jak Ty ale troche mnie przeraza poczatkowy okres opieki nad dwoma dzidziusiami wiem ze nie ma co wybiegac tak w przyszlosc ale mam troche stracha

Miciur-ka właśnie on ma wszytko po znajomosci i udalo sie dopiero po 4latach czekania. Dac damy rade ale nerwy sa takie, ze masakra... Tyle wyczekane, babeczka która zajmuje sie papierami powiedziala, ze na pewno sierpien a tu duupa.

Dziewczyny to chyba jakis okropnie pechowy czas. Narzeczony mial w koncu dostac prace w wojsku i byl juz na badaniach, wszystko w koncu ruszylo i mial od sierpnia isc do pracy juz. Ponieważ w obecnej firmie ma spoko szefa to powiadomił go wcześniej i zlozyl normalne wypowiedzenie bo go szef o to poprosil, normalnie jak powołują do służby to nie musisz składać wypowiedzenia. I dzisiaj dostał telefon, że jednak od wrzesnia go przyjma. Obecna pracę kończy w tym miesiacu. I teraz przez miesiąc wychodzi na to, ze zostajemy bez dochodu... Po prostu porażka.

Alola26 trzymam kciuki!

Cóż ja też służę, mój mąż również i zawsze mówimy, że tam gdzie zaczyna się mundur kończy się logika, trzeba było składać wypowiedzenie dopiero po tym jak będzie znał datę wcielenia, a wcielenia nie zawsze są pierwszego dnia miesiąca... trzymam kciuki żeby wszystko sie powiodło, niech poprosi szefa o anulowanie wypowiedzenia na miesiąc... pytanie brzmi czy zdania nie zmienią jeszcze raz co do daty przyjęcia, czego Wam nie życzę...

a u nas byloby 6 bab :-) faktycznie dla lepszej atmosfery chociaz jeden rodzynek by sie przydal ale najwazniejsze zeby byly zdrowe i nie ryczaly za duzo :-) nie wiem jak Ty ale troche mnie przeraza poczatkowy okres opieki nad dwoma dzidziusiami wiem ze nie ma co wybiegac tak w przyszlosc ale mam troche stracha
Mam podobne dylematy, dla jednego wszystko mam a teraz wszystko nowe musimy kupić...zastanawiam się jak z takim podwójnym wózkiem zakupy zrobić??? A miało być tak pięknie, córka w przedszkolu ja z jednym w domu, łatwo i przyjemnie, a teraz??? No i co z karmieniem piersią dwojki?? Jakoś mnie to przeraża...

Myślę że my same mamy najlepsze przeczucia, ja z córką od razu wiedziałam że to dziewczynka, a teraz czuję że to parka, niedługo wszystkie dowiemy się co się skryło w naszych brzuchach :-) zobaczymy komu intuicja dobrze podpowiedziała ;)
A ja mam coś kiepską intuicję, cala ciaze czułam córkę, nawet z lekarzem się klocilam;) imię tylko dla dziewczynki wybrane. A tu siusiak :) Teraz znów czuje córkę....więc nawet nie chce sobie nadzieji zbytnich robić tylko czekam do 18 sierpnia na to co zobaczy lekarz:) bo na prenatalnych 3.08 nic się nie dowiem:( jadę w miejsce gdzie są nie mili lekarze i całe usg słowem się nie odzywają

reklama
Emma248 wlasnie babka która sie zajmuje przyjeciami i pulkownik, który mu to załatwia byli pewni, ze od sierpnia. A ma teraz tak fajnego szefa, ze chcial mu dac czas na znalezienie pracownika na jego miejsce i ten go sam poprosil o wypowiedzenie wczesniej. A tu nagle okazuje sie, ze wrzesien. Już oboje mamy dosc tego wojska. Gdyby nie to, ze to jego wymarzona praca to juz chyba dawno by zrezygnował...

Do góry