reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutowe mamy 2017

Jak pracowałam w szpitalu chodziłam czasami na trakt poćwiczyć na piłce z pacjentkami i widziałam i położne mówiły ze po znieczuleniu może zniknąć całą akcją porodowa lub znacznie się osłabić

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas znieczulenia możliwe i to chyba są jakieś 3 rodzaje. Jeszcze dokładnie o nich nie wiem bo założyłam rodzic bez. Boję się igieł, zastrzyków, a przy pobieraniu krwi mdleje [emoji28] wiem tylko tyle, że to znieczulenie w kręgosłup ma dla mnie więcej wad niż zalet... i myślę też, że lepiej gdy wszystko dzieje się tak jak natura tego chce. Póki co wyobrażam sobie to tak, że z każdym bólem, skurczem będę bliżej ujrzenia mojego dzieciątka [emoji4][emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Elenna miałam na myśli na początku tzn my w sumie mmr mamy w trzech bo jest na rok, potem na dwa a potem ponownie kolo 10 rz

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom
A jednak sama się wprowadziłam w błąd. Kiedyś tak wyczytałam a teraz szukalam dlaczego się szczepi w dwóch dawkach między 12 a 24 miesiącem i w nowym kalendarzu nie ma jednak szczepienia przypominającego w 10 r.z. dlatego ze są właśnie te dwie dawki wcześniej. A dlaczego są wcześniej to było napisane coś o korelacji z przeiwcialami matki ale nic szczegółowo wiec musze poszukac.

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bede chciala rodzic ze znieczuleniem, czytalam ze kobieta moze nie czuc skurczy i nie wie kiedy ma przec ale podobno pielegniarki mowia... przy miesiaczce zdazalo mi sie ze mialam omdlenia albo eymioty wiec przy porodzie nie chce ryzykowac... a zniecxulenie w kregoslup mialam przy operacji na kolano i nie wiem co mi etedy dali ale nie czulam uklucia, bolu i w ogole czulam sie jakas szczesliwa.. trudno to opisac ... :)

Co do lewatywy to WAm powiem, ze moj organizm sam sie oczyscil przed, porod i tak zakonczyl sie cc, ale pierwsza kupa po cc jest straszna!!!

Huh, ale sie zrobilo "porodowo", zaczelo mi sie udzielac tez, zwlaszcza, ze dzis tak starsznie mnie wszystko boli i wogole bez sil jestem..

Hej Lutówki, melduję się noworocznie, my też wciąż jeszcze w dwupaku. Pomyślności i szczęścia w Nowym Roku wszystkim życzę, no i oczywiście lekkich porodów :)
Duuużo tych tematów ostatnio ;)
Co do lewatywy, długo wahałam się, czy będę chciała czy nie, stwierdziłam, że jeśli organizm sam się nie oczyści, to poproszę. Na szczęście do tej pory przy miesiączkach faktycznie mnie czyściło, więc mam nadzieję, że z porodem będzie podobnie :p
Z pampersów zdecydowałam się na Dada, one chyba nie mają tej całej chemii co oryginalne pampersy, a przy takim maluszku i tak dość często pampki są do zmiany, więc nie powinien się odparzać. Tyle teoria, zobaczymy jak będzie z praktyką ;)
Za to jak czytam o tym, w jak wielkie torby/walizy co poniektóre się pakują, to zaczynam wątpić, czy moja 35l torba wystarczy ;) Z tego co wiem, w szpitalu który wybrałam wszystko zapewniają, w sensie podkłady itp. dla mam i ciuszki i pampki dla maluszka. Trzeba mieć rzeczy tylko na wyjście. Mam wrażenie, że albo jestem zbytnią optymistką z tym pakowaniem się albo o czymś zapominam :D

Hej Lutówki, melduję się noworocznie, my też wciąż jeszcze w dwupaku. Pomyślności i szczęścia w Nowym Roku wszystkim życzę, no i oczywiście lekkich porodów :)
Duuużo tych tematów ostatnio ;)
Co do lewatywy, długo wahałam się, czy będę chciała czy nie, stwierdziłam, że jeśli organizm sam się nie oczyści, to poproszę. Na szczęście do tej pory przy miesiączkach faktycznie mnie czyściło, więc mam nadzieję, że z porodem będzie podobnie :p
Z pampersów zdecydowałam się na Dada, one chyba nie mają tej całej chemii co oryginalne pampersy, a przy takim maluszku i tak dość często pampki są do zmiany, więc nie powinien się odparzać. Tyle teoria, zobaczymy jak będzie z praktyką ;)
Za to jak czytam o tym, w jak wielkie torby/walizy co poniektóre się pakują, to zaczynam wątpić, czy moja 35l torba wystarczy ;) Z tego co wiem, w szpitalu który wybrałam wszystko zapewniają, w sensie podkłady itp. dla mam i ciuszki i pampki dla maluszka. Trzeba mieć rzeczy tylko na wyjście. Mam wrażenie, że albo jestem zbytnią optymistką z tym pakowaniem się albo o czymś zapominam :D
Nie martw sie :D ja tez mam mala torbe bo podobnie jak u ciebie szpital zapewnia podklady, majtki poporodowe, pieluchy, chusteczki itp

Dziś byłam w aptece i farmaceutka miała problem ze znalezieniem dla mnie jakiegoś leku przeciwgorączkowego dla maleństwa od pierwszego dnia życia.. rzeczywiście nie ma czy po prostu trafiłam na ofermę? Bo wody morskiej też rzekomo nie miała dla takiego malucha.. I zastanawiam się czy nie w ogóle czy tylko w tej aptece

Dziś byłam w aptece i farmaceutka miała problem ze znalezieniem dla mnie jakiegoś leku przeciwgorączkowego dla maleństwa od pierwszego dnia życia.. rzeczywiście nie ma czy po prostu trafiłam na ofermę? Bo wody morskiej też rzekomo nie miała dla takiego malucha.. I zastanawiam się czy nie w ogóle czy tylko w tej aptece
Woda morska sterimar baby moze byc od pierwszych dni zycia uzywana, paracetamol w czopkach 50 mg od 3 miesiaca lub wczesniej po konsultacji z lekarzem. Ale ja nie uzywalam bo do pol roku zadne z moich dzieci nie mialo goraczki.

reklama
Do góry