reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lutowe mamy 2017

Grabcia Jeśli troszkę ich jest tylko to wkładka czy bielizna sa wilgotne, jeśli więcej to po prostu ciekna po nogach:) są w aptece wkładki żeby sprawdzić czy to mocz czy wody ciekna.

Ja dziś też mam wizytę i zaczynam się bać. Czuje ze szyjka skrócona będzie albo jakieś rozwarcie bo te bóle co ja od świąt przeżywam to kosmos. A mój lekarz lubi od razu na szpital wysłać i kroploweczki z magnezem i fenoterol na podtrzymanie,a potem takie kobity sa tak podtrzymane ze cc trzeba robić,a ja chce tego uniknąć.

Czy u Was też tak wieje? Mnie aż głowa bolała wczoraj i dziś, a miałam spokój gdzieś od 3m-ca.

I mam pytanie o materac do łóżeczka. Wiem już ze te który miał synek gryka-pianka-kokos są nie polecane, na latexowy szczerze nie bardzo mam teraz fundusze, wiec moje pytanie o piankowy...Jak ta pianka wygląda w srodku? Czy to jak gąbka jest? Bo mieliśmy materac w innym łóżku małego ale nie wiem co to bylo- wyglądało gorzej jak gąbka do mycia naczyń i ugniotl sie za chwile ze listewki bylo czuc na plecach.

reklama
Airfix skorzystałam z toalety wstałam ubrałam się i pocieklo jakieś pół szklanki i później co chwilę przezroczysty bezbarwny płyn... pojechaliśmy na ip bo przy mojej cholestazie muszę się pilnować ale to nie wody. Mimo to zostawiają mnie na oddziale na min 3 dni [emoji22] będą sprawdzać czy moja nerka z cewnikiem dobrze pracują i przy okazji małego poobserwuja

Napisane na SM-G357FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Grabcia Ojej ale Cię dopada wszystko na raz. Z jednej strony dobrze ze to nie wody. Ale znów szpital:( Oby wytrwać jak najdłużej. Ja się cieszę ze już jest 2017, że się tyle udało dotrwać, jestem spokojniejsza -wiem ze dzidzia jest mała i ze chciałoby się przynajmniej w terminie urodzić, ale dla mnie ważne jest to ze nic ani mi,ani małej do dziś nie jest i obie mamy się dobrze. Wiem ze ma bardzo duże szanse nawet będąc wczesniakiem na normalne życie i rozwój i tego się trzymam za każdym razem jak próbuje mi szyjke rozbroic:)

No ja cała ciążę przechodziłam super dopóki ta cholestaza nie wyszła i od tej pory cały czas coś [emoji22] ale mimo wszytsko chcę mieć kiedyś jeszcze dzieci

Grabcia Będzie dobrze, musi. Nie pocieszajacy jest fakt ze cholestaza przy pierwszej ciąży, pojawić się może z dużym prawdopodobieństwem i w drugiej. Ale to nie ważne. Jeśli Twój instynkt macierzyński będzie znów silny i będziecie chcieli mieć dzidzie to wytrwasz wszystko. Ja po 5latach starań,leków, miesiąc przed zajściem w ciążę usłyszałam ze nie mogę mieć dzieci,że mi nie wolno tak ryzykować bo syn bez matki zostanie. Ale to było silniejsze. I jak widac- jestem,żyje i moja mała też i mamy się świetnie :) Teraz oby poród przetrwać i wrócić w komplecie do domu . A wiem ze tak będzie.

Grabcia ja gdzieś czytałam że wody sądzą się raczej w pozycji leżącej albo półsiedzącej bo na stojąco to główka zatyka kanał rodnych. Ją w pierwszej ciąży miałam jak Ty mały tak skakał po pęcherzu że raz to normalnie się zesikałam na stojąco. Moja mama wtedy spanikowała i od razu szpital a to był 36-37tc. Teraz mam tak że jak wyjdę z wanny to nie jestem w stanie utrzymać moczu. Wiem że to brzmi okropnie ale tak już mam nisko małą że szok, Wiki tak nisko nie był nawet dzień przed porodem.

Grabcia ja gdzieś czytałam że wody sądzą się raczej w pozycji leżącej albo półsiedzącej bo na stojąco to główka zatyka kanał rodnych. Ją w pierwszej ciąży miałam jak Ty mały tak skakał po pęcherzu że raz to normalnie się zesikałam na stojąco. Moja mama wtedy spanikowała i od razu szpital a to był 36-37tc. Teraz mam tak że jak wyjdę z wanny to nie jestem w stanie utrzymać moczu. Wiem że to brzmi okropnie ale tak już mam nisko małą że szok, Wiki tak nisko nie był nawet dzień przed porodem.
No ja właśnie pierwszą ciążą niedoswiadczona w dodatku ta cholestaza nerka wole uwazac i jechac sto razy na izbę niepotrzebnie niż o jeden raz za malo

Airfix - u nas wichura totalna a też od dwóch dni wieczorem tak mnie głowa boli :/

Ja mam materac zwykły piankowy, on jest trochę inny niż gąbka, taki lżejszy bardziej. Ale kiedyś spało się na zwykłej gąbce i jest ok :D (bo wątpię, żeby któraś z nas spała na jakichś gryczanych czy lateksach?:p)

Ja o 3:30 pobudka i oczy jak 5 zł... Młody tak daje popalic że jego nogi czuje pod zebrami dosłownie pod samymi piersiami... Zasnęłam o 6:30 i teraz jak się obudziłam i mam jechać do laboratorium to czuję się tragicznie :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie tez wieje strasznie i sypie. Zima na calego. W nocy spac nie moglam bo bardzo ciezko mi sie oddychalo, musialam okno otwierać ale znowu ten wiatr i zimno. Masakra. Juz trzecia noc z rzedu zarwana. Skurcze jakies bezbolesne tez chyba były, chociaż powiem szczerze ze nie jestem pewna czy to one

Napisane na LG-D290 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Sojna z tego co pamiętam to moja siostra rocznik 92 spała na takim materacami który w środku miałjakieś coś co wyglądało jak sianko ale nie wiem co to było

Do góry